به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) تأکید کرد، تا زمانی که مسئله «ادلب» حل نشود، درگیریها در سوریه برطرف نخواهد شد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه به خبرنگاران گفته بود که واشنگتن نیز نگرانیهای مشترکی با روسیه در خصوص حضور گروههای تروریستی در استان «ادلب» سوریه دارد و عملیات نظامی در ادلب را غیرقابل قبول میداند.
علاوه بر این، رئیس جمهور آمریکا نیز یک روز قبل از آن، با اتخاذ ژستی بشردوستانه از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خواست به استان ادلب حمله نکند. وی در حساب توئیتری خود نوشت: «رئیسجمهور بشار اسد نباید بی پروا به ادلب حمله کند. ایرانیها و روسها با شرکت در این تراژدی بالقوه حقوق بشری، بزرگترین اشتباه انسانی را مرتکب خواهند شد. ممکن است صدها هزار نفر کشته شوند. نگذارید این اتفاق رخ دهد.»
معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «مسکو، همانطور که بارها قبلا گفته شده، دقیق و به صورت گزینشی عمل کرده و سعی خواهد کرد تا خطرات احتمالی برای جمعیت غیرنظامی این منطقه را تا حد امکان کاهش دهد».
ریابکوف همچنین گفت که روسیه به سیگنالهای ارسالی از جانب انگلیس و آمریکا در رابطه با اوضاع در سوریه اعتماد ندارد و علاوه بر این به شدت نگران تهدیدات مطرح در خصوص اقدامات تحریکآمیز جدید در منطقه است.
این دیپلمات روس در ادامه تصریح کرد که مسئله آغاز عملیات نظامی در ادلب پس از نشست سران روسیه، ایران و ترکیه در اجلاس تهران در روز جمعه روشن خواهد شد. وی تأکید کرد که سران سه کشور قصد دارد در نشستی که روز جمعه 7 سپتامبر (16 شهریورماه) در تهران برگزار میشود درباره پایان دادن به درگیریها در کشور سوریه بحث و گفتوگو کنند.
وزارت دفاع روسیه هشدار داده که آمریکا و متحدان غربیاش در تلاشند تا با سوءاستفاده از یک بهانه ساختگی در سوریه حملاتی را علیه این کشور به انجام برسانند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز چند روز پیش اعلام کرد که تروریستها تجهیزات مورد نیاز برای به راه انداختن یک سناریوی جدید در خصوص استفاده از تسلیحات شیمیایی را به استان ادلب منتقل کردهاند.
انگلیس، آمریکا و فرانسه در ماه آگوست (ماه گذشته میلادی) گفته بودند که «هرگونه استفاده بیشتر از تسلیحات شیمیایی توسط دولت سوریه با پاسخ مقتضی مواجه خواهد شد». این در شرایطی است که پیش از این نیز چندین بار غربیها دمشق را به استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه متهم کردهاند اما دولت سوریه بارها تأکید کرده که تسلیحات شیمیایی خود را به طور کامل از بین برده و سازمان ملل نیز این مسئله را تأیید کرده است.
استان ادلب اوایل سال 2015 در نتیجه اتحاد چندین گروه مسلح بزرگ در قالب ائتلاف «جیش الفتح» اشغال شد. این ائتلاف مورد حمایت برخی کشورهای منطقه مثل عربستان، قطر و ترکیه قرار داشت. پس از آزادسازی نقاط متعددی در سوریه از جمله دیرالزور، ریف دمشق و سه استان جنوبی، و به دلیل آنکه برخی عناصر مسلح روند آشتی ملی را نپذیرفتند، به استان ادلب رفتهاند و اکنون برخی آن را «انبار عناصر مسلح» مینامند. دو ائتلاف «هیئة تحریر الشام» (هتش) و «جبهة تحریر سوریا» بزرگترین گروههای اصلی در ادلب هستند که هر دو نتیجه اتحاد چند گروه هستند.
چهار شنبه 14 شهریور 1397 - 17:26:12