خامه یار تشریح کرد:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دکتر عباس خامهیار در یازدهمین جلسه از سلسله نشستهای دانش افزایی با موضوع "ارزیابی وضعیت امروز منطقه" در بنیاد شهید، با تاکید برضرورت وجود نگاهی کلان و بیرونی به وضعیت منطقه، گفت: تحلیل جزء به جزء وضعیت کنونی، شاید راهبرد دشمن را به ما نشناساند. ما همیشه به نگاه اجزایی به منطقه عادت داشتهایم اما به یک پازل کامل توجه نکردهایم.
وی با طرح سئوالاتی همچون؛ به چه علت از هفت سال پیش تاکنون اتفاقات مهمی همچون بیداری اسلامی یا بهار عربی، بوجود آمد؟ چرا قدس در چنگال رژیم اشغالگر صهیونیستی افتاد؟ چرا داعش و تکفیریها اینگونه اوج گرفتند؟ علل ایران هراسی و شیعه هراسی چیست؟ چرا بسیاری از کشورهای منطقه تجزیه شدند؟ تاکید کرد: اینها سوالات زیادی هستند که در ذهن شهروندان ملتهای مختلف بوجود آمده وجوابهای روشنی هم دارد.
معاون اسبق پژوهشی بنیاد شهید بااشاره به محور اصلی رخدادهای یک سده اخیر گفت: بیانه بالفور توطئه ای بود که درسال 1917 عملیاتی شد. انگلیس متعهد شد فلسطین را از ساکنان اصلی اش بگیرد و در اختیار یهود قرار بدهد. این جنایت زاییده و وعده سایکس پیکو است. لذا همه جنگ ها و آوارگی ها و جنایتها و هجرت ها در این قرن در همین چارچوب قابل تحلیل است. تاریخ رقم خورد، عثمانی فروپاشید، فلسطین اشغال شد.در این میان امریکاییها همیشه خودشان را محروم این توافق نامه میدانستند چون سهمی نداشتند.
لنین در همان سالها اسنادی را منتشر کرد که اشغال فلسطین توطئه انگلیس و فرانسه بوده است. حالا امریکا هم در یکصد سالگی سایکس پیکو به دنبال بازنگری آن و توافق جدیدی با هدف بازتجزیه جهان اسلام و بازتقسیم منطقه است. چهره های معروف امریکایی در حوزه های استراتژیک طرح دادند برای تجزیه جهان اسلام اما مردم منطقه در مقابل این توطئه ها خیز برداشتند و مقابل ایده تجزیه ایستادگی کردند. از تونس این حرکت آغاز شد و به مصر رسید وتداوم یافت. آمریکا با مهره هایش در منطقه به این جنبش ضدتجزیه پاتک زد و از سوریه هم شروع کرد و هدفش هم تجزیه بود. بعد به عراق و کردستان پرداختند. جنوب سودان هم تجزیه شد. ماشین تجزیه و عملیاتی شدن سایس پیکوی ۲ باید انجام می شد این رکن همه آنچه امروز در منطقه ما رخ می دهد است. انگلیسیها هم در رویکرد جدید در صد سالگی بالفور، جشن یکصد سالگی رژیم صهیونیستی را اعلام کردند. حالا با پیوستن رژیم عربستان بالفور 2 در جریان است آن هم باوجود عناصر عربی کلید خورده است و ادامه دارد.
خامهیار به تحلیلهای یک اندیشمند آمریکایی اشاره کرد و گفت: طبق اذعان غربیها، ایران یک کشور متمدن تاریخی است. با این کشور به سختی میتوان برخورد کرد و تجزیه آن امکانپذیر نیست. بنابراین باید زیرساختهای آن را از بین برد. اول باید از سایر کشورها مانند عراق، لبنان، سوریه و... شروع کرد و بعد به ایران رسید.
وی افزود: در واقع نقشه غربیها، درو کردن شیعیان در منطقه و هدف اصلی آنها نیز تجزیه جمهوری اسلامی ایران و ایجاد مناطق قومیتی و مذهبی بود.
خامهیار تاکید داشت: امروز فضای مجازی به عنوان پشتیبان قوی برای جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران و تحریمهای اقتصادیاش است و جنگی که در فضای مجازی وجود دارد، پوشش دهنده همه مشکلات اقتصادی است.
وی متذکر شد: یکی از مسائل اصلی ما و رسالتهای بنیاد شهید، کار کردن روی قدرت نرم است که پشتوانه بزرگی برای قدرت سخت و نیروی نظامی ما به حساب میآید. این قدرت نرم، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کل منطقه است که بازوی توانمند قدرت سخت ما برشمرده میشود. هرجای دنیا، جبهه مقاومت پیروز شده، به پشتوانه قدرت عظیمِ محور مقاومت بوده است.
وی افزود: درحال حاضر نخبگان و فرهیختگان جوامع مختلف در مقابل عظمت و تمدن و مقاومت جمهوری اسلامی ایران کُرنش کردهاند. اما متاسفانه این دیدگاه در داخل کشور معکوس است و علتش همین فضای تبلیغاتی مجازی است. واقعیت این است که فضای سنگین تبلیغاتی در قالب ایران هراسی، شیعه هراسی، اسلام هراسی و از همه مهمتر فرهنگ هراسی، علیه ایران وجود دارد. این اتاق عملیاتی و فرماندهی از پنتاگون به وزارت خزانهداری آمریکا منتقل شده و جنگ اقتصادی را علیه ایران شروع کرده است. تحریمها، موضوع جدیدی نیست بلکه موضوع جدید، جنگ روانی توسط فضای مجازی است.
خامهیار در پایان اشاره کرد: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، هیچ جنگی در ایران اتفاق نمیاُفتد و سند اثبات آن، شکستهای پیدرپی آمریکا در لبنان، سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها علیرغم هزینههای هنگفت است. ایران در منطقه خیلی قدرتمند حاضر شد و همه توطئهها علیه خود را نقش بر آب کرد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 28 مرداد 1397 - 18:27:58