رسوایی اخلاقی ترامپ بازهم سر زبان ها افتاد

چهار شنبه 20 تیر 1397 - 13:56:55
رسوایی اخلاقی ترامپ بازهم سر زبان ها افتاد

«آیا رئیس جمهوری آمریکا بیمار جنسی است؟» به عنوان ویژه برنامه شبکه خبری بی بی سی در آستانه سفر دونالد ترامپ به لندن پخش شد.

تهران- الکوثر: داود میاندهی کارشناس رسانه در یادداشتی می نویسد : این مستند به میهمانی های ترامپ با زنان جوان فعال در عرصه مدلینگ در سال های دهه های 1980 و 1990 مربوط می شود که در آن با چند نفر گفت وگو شده و از جمله دو زن می گویند هدف رفتار «نفرت انگیز» او قرار گرفته اند.
براساس برنامه پیش بینی شده، ترامپ پنجشنبه ( فردا) به انگلیس خواهد رفت و تظاهرات گسترده مردم این کشور در مخالفت با حضور رئیس جمهوری آمریکا نیز برنامه ریزی شده است.
مخالفت با سیاست های ضدمهاجرتی، ضد اسلامی، جنگ طلبانه و زورگویانه ترامپ از جمله دلایل برگزاری تظاهرات انگلیسی ها علیه رئیس جمهوری آمریکا اعلام شده است.
در مستند شبکه انگلیسی بی بی سی یکی از زن ها به نام «باربارا پایلینگ» گفته هنگامی که ترامپ چهل و چند ساله بوده در یکی از میهمانی های وی در نیویورک حضور داشته است.
پایلینگ افزوده است: ترامپ وقتی متوجه شد 17 سال دارم گفت «چه عالی، نه خیلی پیر هستی و نه خیلی جوان»، من احساس می کردم مقابل «کوسه ای هستم که آماده می شود، چشم هایش را تا پشت سر بچرخاند و من را گاز بگیرد.»
بی بی سی همچنین روایت یکی از حاضران دیگر در آن مراسم را بازگو کرد که گفته «ترامپ را با دختران 15 یا 16 ساله دیده که در عمل مثل یک درنده رفتار کرده است». این افراد رابطه جنسی وی با مدل ها را تایید کرده اند.
نشریات مختلف انگلیسی از جمله «سان»، «میرور» و «دیلی میل» به این مستند بی بی سی توجه ویژه ای کرده اند.
به گزارش ایرنا ترامپ پیشتر نیز با اتهام های مشابه و متعددی مواجه شده بود. چندین زن وی را متهم کرده اند که آنها را مورد آزار جنسی قرار داده و در یکی از موارد جنجال پرداخت رشوه به یکی از این زنان خبرساز شده است.

ترامپ و هرم مازلو
اتهام های ارتکاب آزارجنسی میلیاردری که اینک رئیس جمهوری کشوری با داعیه برترین قدرت جهانی است از ابعاد مختلفی قابلیت بررسی دارد، در واقع رفتارهای ترامپ یادآور نظریه مازلو با نام هرم سلسله نیازها است.
آبراهام مازلو روانشناس آمریکایی ( 1908-1970) نیازهای اساسی انسان را در مراحل مختلف زندگی در قالب پنج طبقه تشریح و چگونگی شخصیت بیرونی و درونی آدم ها را در ارتباط با خود و دیگران، بسته به جایگاه و طبقه نیازها تشریح کرده است.
براساس این هرم، انسان ها پس از تامین 1. نیازهای زیستی (خوراک، پوشاک، غریزه، مسکن)، 2. نیاز به امنیت (رهایی از وحشت تامین نیازهای زیستی، تامین جانی و حفاظت از زندگی در آینده)، 3. نیازهای اجتماعی ( احساس تعلق و محبت، روابط معنی دار با دیگران و کارکردهای اجتماعی) و 4. نیاز به احترام(قدر و منزلت، احترام متقابل، عزت نفس، اعتماد به نفس) به طبقه آخر یعنی 5. خودشکوفایی و خودانگیزشی می رسند که مرحله شکوفا کردن همه استعدادهای پنهان، توجه به معنویت، اخلاق، حل مشکلات، مسئولیت پذیری، واقع نگری و حسن نیت است.
مرحله انتهایی هرم مازلو را می توان در جمله «آنچه انسان با کوشش و خواست درونی خود می تواند باشد یا باید بشود» معنا کرد.
مرور شرح زندگی بزرگان و افرادی که در طول تاریخ توانسته اند به الگویی برای زندگی دیگران تبدیل شوند، نشان می دهد انسان ها اگر به مرحله خودشکوفایی درونی برسند، شاهد تحولات مشهود در رفتارها و شخصیت شان خواهند بود.
این دسته از افراد بسیار بااخلاق، ساده زیست، مهربان و آرام می شوند و از پول پرستی، شهوت، دروغ، تندخویی، ظلم به دیگران و بدخواهی انسان های دیگر حتی بدترین انسان ها و دشمنان، دوری می کنند. در این مرحله دیگر پول، شهرت، شهوت، قدرت و ... جایی ندارد و آنچه معنا پیدا می کند، آرامش درونی و نوع نگاهی تازه به زندگی است که جز اخلاق و محبت نیست.
از این منظر وقتی به شخصیت، رفتار و کردار چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا نگاه می کنیم پرسش های پرتامل بسیاری متبادر می شود و پاسخ های متناقضی را با خود به همراه می آورد.
وقتی ترامپ برخی کشورهای رنگین پوست یک قاره جهان را به چاه مستراح تعبیر می کند، مهاجران غیرقانونی را حیوان می نامد یا آنطور که فایل صوتی سخنانش در مورد ارتباط با بانوان افشا شده، هیچ منع و خویشتنداری برای خودش در روابط جنسی با زنان شوهردار یا دختران زیر سن بلوغ نمی شناسد و بدتر از همه راحت مقابل چشم میلیون ها انسان دروغ می گوید، چگونه می توان مدعی شد، تامین نیازهای زیستی و اجتماعی او – براساس مدل روانشناس آمریکایی- توانسته به مرحله خودشکوفایی رسیده و عطش قدرت و ثروت را فرونشانده باشد؟

دردسرهای یک حق السکوت
تازه ترین دروغی که هنوز گریبان ترامپ را رها نکرده، در باره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر زن فیلم های هرزه نگاری است تا روابط جنسی اش را با او افشا نکند.
رئیس جمهوری آمریکا که پیشتر پرداخت حق السکوت جنسی را رد کرده بود، اکنون تایید کرده این پول داده شده، اعترافی که گریبان او را گرفته و پرونده این موضوع هر روز قطورتر می شود تا جایی که وکیل این بازیگر گفته مدارکی در دست دارد و بعید می نماید ترامپ بتواند در این مورد لاپوشانی کند و احتمال استیضاح یا برکناری از منصب ریاست جمهوری هم دور نیست.
ترامپ نخستین رئیس جمهوری آمریکا نیست که به ارتکاب آزار جنسی زنان یا ارتباط نامشروع با بانوان متهم یا محکوم شده، اما آمار زنانی که تاکنون در این باره افشاگری کرده اند نشان می دهد وی گوی سبقت را از رئیسان جمهوری قبلی تاریخ این کشور که عمر بلندی هم ندارد، ربوده است.
زنی که اعلام کرده با ترامپ رابطه داشته و ماجرای پرداخت حق السکوت به او خبرساز شده، «استفانی کلیفورد» (مشهور به استورمی دانیلز) است و گفته موضوع را رها نمی کند.
مایکل آوناتی وکیل کلیفورد در این باره به روزنامه گاردین گفته است: شاید ترامپ ماجرا را به گونه ای دیگر وانمود کند، اما معتقدم مدارکی که درباره اشتباهات او و اطرافیانش وجود دارد، کار را برای ماندن دشوار می‌کند.
براساس گزارش نهاد «درستکاری دولت» آمریکا، ترامپ باید این پرداخت‌ها را در اسناد مربوط به فعالیت های مالی خود منتشر می‌کرد، اما نکرده در حالی که سال 2016 بین 100 هزار تا 250 هزار دلار به مایکل کوهن (وکیل شخصی اش) پرداخته است.
پرداخت به استورمی دانیلز می‌تواند برای رئیس جمهوری آمریکا دردسرهای بیشتری بیافریند، زیرا گفته می شود این کار به نوعی استفاده غیرقانونی از منابع مالی کارزار انتخاباتی است.
اسناد و مدارک این پرداخت‌ها اخیرا در منزل کوهن توسط ماموران اف‌بی‌آی توقیف شد و تحقیق پلیس فدرال از وکیل ترامپ هم ادامه دارد.
پس از آنکه ترامپ پرداخت این حق السکوت را رد کرده بود، موضوع توسط رودی جولیانی یکی دیگر از وکیلان رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای تلویزیونی افشا شد و پس از آن دیگر نتوانست این موضوع را رد کند.
جولیانی علت پرداخت حق السکوت را ساکت کردن بازیگر هرزه نگار اعلام کرد تا مبادا افشاگری ها شانس ترامپ را در انتخابات کاهش دهد.
افشای این رسوایی های جنسی سبب شد بهمن ‌ماه گذشته در حالی که ترامپ برای آغاز دومین سال فعالیت در قامت ریاست جمهوری آماده می شد، شاهد تظاهرات گسترده اعتراضی صدها هزار زن در سراسر آمریکا، انگلیس و سایر کشورهای اروپایی با خواسته کناره گیری وی از قدرت باشد.

سیل اتهام های آزارجنسی
دوران رقابت های انتخاباتی ترامپ جمهوریخواه و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها همسر بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز فراموش نخواهدشد، زیرا ساعت ها مناظره یا برنامه های طرفین شامل وارد کردن اتهام های جنسی به یکدیگر بود. 
اقدام ها و اتهام های ترامپ که تاکنون سه بار ازدواج کرده تنها به داشتن رابطه جنسی با چند یا چندین زن محدود نمی شود، بلکه با سیل تعداد زنانی مواجه است که علیه آزارهای جنسی او گلایه یا شکایت کرده اند.
پیش از ترامپ نیز توماس جفرسون سومین رئیس جمهوری که از او به عنوان بنیانگذار آمریکا نیز یاد می شود، اندرو جکسون هفتمین، گروور کلیولند بیست و دومین و بیست و چهارمین، ریچارد نیکسون سی و هفتمین، رونالد ریگان چهلمین، بوش پدر چهل و یکمین و بیل کلینتون چهل و دومین رئیس جمهوری آمریکا هم یک یا چندبار به آزارجنسی و رسوایی اخلاقی متهم شده اند و خبرساز بوده اند.

زنان آزار دیده 
از ابتدای رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 تاکنون بیش از 30 زن اعلام کرده اند هرکدام به طریقی توسط ترامپ مورد تعرض قرار گرفته اند که زمان آنها قبل از سال 2000 به بعد اعلام شده است.
جسیکا لیدز، کریستین اندرسون، جیل هارث، وندلا کیرسبوم، لیزا بوین، چهار نوجوان دختر شایسته آمریکا که نام یکی از آنها ماریا بیلادو اعلام شده، تمپل تاگارت، کتی هلر، بریجت سالیوان، تاشا دیکسن، میندی مک گیلیوری، لیندسی لوهان، راشل کروکز، ناتاشا استونیوف،‌ سامر زوروس و کاساندرا سیرلس از جمله افرادی هستند که نامشان اعلام شده و اعلام کرده اند هرکدام به نوعی مورد اذیت، آزار یا تعرض ترامپ قرار گرفته اند.
همچنین آلیسیا ماچادو مدل ونزوئلایی، جین دو که زمان تجاوز توسط ترامپ کمتر از 18 سال داشته و کودک بوده، دینو ساژودین دربان سابق برج جهانی ترامپ و جولیت هودی از مجریان سابق تلویزیونی در آمریکا نیز به قربانی شدن آزار و تعرض جنسی توسط رئیس جمهوری آمریکا اذعان کرده اند.
اما ماجرای استفانی کلیفورد که گزارش شده با پرداخت 130هزار دلار حق السکوت همراه بوده، با موارد پرشمار دیگر متفاوت است.
این بازیگر فیلم های هرزه نگاری در گفت وگو با سی بی اس آمریکا گفته بود با ترامپ رابطه جنسی داشته و به خاطر نگرانی از به خطر افتادن امنیت خود و دخترش، 11 روز پیش از برگزاری انتخابات سال 2016 در قبال دریافت 130 هزار دلار از وکیل او خیلی زود تصمیم گرفته با امضای قراردادی درباره این رابطه با رسانه ها صحبت نکند.

ویدئوی دردسرساز
رئیس جمهوری آمریکا در موضوع ارتکاب آزار جنسی زنان دست بسته است و نمی تواند دفاع چندانی کند، زیرا در جریان رقابت های انتخاباتی ویدئویی از سخنانش باموضوع زنان لو رفت که جنجال به پا کرد.
گرچه ترامپ آن زمان سخنان افشا شده اش را« شوخی های عادی در رختکن» خواند و سعی کرد افکارعمومی را به رسوایی اخلاقی بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا و همسر هیلاری رقیب انتخاباتی اش منحرف کند، اما وقتی دید آمریکایی ها از ادبیات گفتاری اش درباره زنان آگاه شده اند، دیگر زمینه چندانی برای دفاع فراهم ندید و هربار سعی کرد طفره رود.
اشاره ترامپ به رسوایی جنسی بیل کلینتون واقعه‌ای است که گفته می شود در جریان آن «مونیکا لوینسکی» کارآموز جوان کاخ سفید که از سال 1994 با رئیس جمهوری وقت آمریکا رابطه نزدیک داشت، اقدام به برقراری رابطه جنسی کرده بود.
براساس ویدئوی منتشر شده، ترامپ سال 2005 در مکالمه غیررسمی با مجری برنامه ای تلویزیونی درباره زنان سخنان خارج از نزاکتی را بر زبان می آورد و می گوید: «وقتی که شما یک فرد مشهور هستید، آنها (زنان)به شما اجازه می‌دهند هرکاری انجام دهید».
ترامپ همچنین به رابطه با زنان شوهردار اشاره کرده و می گوید به آن افتخار می کند. وی یکبار هم گفته همخوابگی با چندین زن داشته است. پس از انتشار آن فایل صوتی بود که شماری از زنان یکی پس از دیگری اعلام کردند، قربانی آزارهای جنسی او شده اند.
در بخش دیگری از سخنان ترامپ در مورد مسائل جنسی، مردم آمریکا شنیده اند که گفته در ارتباط جنسی با زنان دلخواه سن و سال طرف مقابل اهمیتی ندارد.
بنا بر این انتظار نمی رود سریال افشاگری ها در باره سوءرفتارهای جنسی ترامپ علیه زنان پایان یابد، هر چند هنوز پیگیری های قضایی منجر به تصمیم گیری در باره این اقدام ها اتخاذ نشده است.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


چهار شنبه 20 تیر 1397 - 13:47:9