ام‌اس چیست و و چه‌ کنیم که ام‌اس نگیریم؟

چهار شنبه 13 تیر 1397 - 10:30:59
ام‌اس چیست و و چه‌ کنیم که ام‌اس نگیریم؟

تهران- الکوثر: ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، تعادل و سایر حواس را از دست خواهد داد. افسردگی، تشویش و اضطراب نیز از اثرات این بیماری روی فرد است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، از نشانه‌های ابتلا به ام‌اس می‌توان به گزگز کردن مداوم کف پاها و کف دست‌ها، خستگی مفرط، بی‌حالی، دوبینی، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره کرد. متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محیطی، ژنتیکی و ویروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند.

بنابراین تا حدودی می‌توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد. پزشکان معتقدند انجام برخی اقدامات می‌تواند در پیشگیری از ام‌اس موثر باشد. این اقدامات بسیار ساده هستند؛ آنقدر ساده که شاید کمتر کسی به آنها توجه کرده باشد. برخی از اقداماتی که می‌تواند به هر یک از ما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند را می‌خوانیم.

ویتامینD

کمبود ویتامین D یکی از مواردی است که در ابتلا به بیماری ام‌اس می‌تواند موثر باشد. ویتامین D را می‌توان در زرده تخم‌مرغ، شیر، ماست، پنیر، کره حیوانی، روغن کبد ماهی و... جست‌وجو کرد

استرس :

استرس‌های روحی و هیجانی نیز می‌توانند خطر ابتلا به بیماری ام اس را افزایش دهند. در نتیجه بهتر است افراد از این حس‌ها تا جای ممکن جلوگیری کنند و استرس را از خود دور کنند.

مواد غذایی حاوی فیبر

خوردن مواد غذایی حاوی فیبر نیز می‌تواند به پیشگیری از بیماری ام اس کمک کند. فیبرها را در خوراکی‌هایی مانند خربزه و طالبی و سبزیجات می‌توانید پیدا کنید.

مصرف ماهی
ماهی نیز حاوی موادی است که در عدم ابتلا و کنترل بیماری ام اس نقش مهمی می‌تواند ایفا کند.

چربی های غیر اشباع
روغن زیتون، آووکادو و سایر چربی‌های تک غیراشباعی را جایگزین سایر روغن‌ها کنید.

دخانیات
مصرف دخانیات، یکی از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سیگاری یا کسانی که دخانیات مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.

محل زندگی

فناوری و امواجی که تلفن همراهمان می‌تواند از خود ساطع کرده و ما را در بر بگیرد، خطری برای مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراین تا می‌توانید خود را از این فناوری‌ها دور کنید.

شاید به‌نظر نیاید اما محل زندگی در ابتلا به ام‌اس موثر است. مکان‌هایی که پارازیت بیشتر، آلودگی شدیدتر و فاضلاب‌های وسیع‌تری دارند، خطرات ابتلا به این بیماری را چندین برابر افزایش می‌دهند.

شیر
خوردن روزانه یک لیوان شیر، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر کاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشوید.

میوه‌
خوردن میوه‌های بنفش و قرمز (تمشک و شاتوت و...) و میوه‌های زرد و نارنجی را در برنامه‌ خوراک روزانه خود قرار دهید. دسته اول تاثیر رادیکال‌های آزاد را بر بدن شما کاهش خواهد داد و دسته دوم باعث می‌شود که اعصاب شما عملکرد بهتری داشته باشد.

گوجه بخورید. این ماده خوراکی قرمزرنگ اگر روزی به اندازه یک عدد میل شود، کاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پی خواهد داشت.

چند نکته درباره استرس‌ شغلی
یک متخصص طب کار با اشاره به اینکه اگر افراد مقداری فشار را از جانب محیط احساس نکنند، انگیزه‌ای برای انجام فعالیت‌های خود ندارند، اظهار کرد: عوامل سازمانی و شرایط فیزیکی از مشکلاتی هستند که می‌توانند باعث ایجاد استرس‌های شغلی در محیط کار شوند. دکتر صالح پور با اشاره به اینکه استرس حالتی از بدن است که در مواجهه با تعدادی از تظاهرات فیزیولوژیک خاص مشخص می‌شود، گفت: تظاهرات استرس رابطه مستقیم با سیستم عصبی خودکار بدن دارد که این سیستم کنترل‌کننده پاسخ‌های فیزیولوژیک انسان است.

وی یادآورشد: اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک در بدن مسئول تنظیم سیستم خودکار هستند و شناخت تظاهرات استرس در بدن نخستین قدم در کنترل موثر استرس است. این متخصص طب کار با اشاره به اینکه تظاهرات هیجانی و احساسی شامل احساس افسردگی، ناامیدی و پرخاشگری می‌شود، خاطرنشان کرد: استرس شغلی به معنی واکنش منفی فرد نسبت به فشار بیش از حد وارد بر وی یا سایر انواع تکالیفی که در محیط کاری بر دوش فرد گذاشته می‌شود، است.

راههای پیشگیری از ام اس

راههای پیشگیری از ام اس مختلف است. شاید یکی از این راهها نداشتن استرس است . استرس به هر دلیلی. استرس کار - استرس شغلی - استرس بدهی - استرس امتحان - استرس ازدواج - استرس بچه و ....

سعی کنید ارامش اعصاب داشته باشید و به تغذیه تان هم اهمیت دهید تا دچار ام اس نشوید.

 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


چهار شنبه 13 تیر 1397 - 10:30:49

دسته بندی :