همایش بین المللی جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل  برگزار شد

شنبه 1 اردیبهشت 1397 - 17:4:53
همایش بین المللی جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل  برگزار شد

تهران- الکوثر: همایش بین المللی جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل با حضور جمعی از طلاب و اساتید جامعه المصطفی در سالن شهید عارف الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مراسم اختتامیه همایش بین المللی جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل، پیش از ظهر امروز در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.
حجت الاسلام شعبانی دبیر اجرایی همایش در ابتدای این مراسم با بیان این که جریان شناسی یک ضرورت اساسی در روزگار معاصر و از مهمترین لوازم فعالیت درعرصه های فرهنگی است، اظهار داشت: بدون شناخت آسیب شناسی جریان های گوناگون، نمی توان نسبت به وضعیت فکری و فرهنگی مناطق و کشورهای مختلف تصویری روشن و دقیقی را مجسم نمود.
وی با تأکید بر این که آشنایی با فرهنگ کشورها به ویژه جهان اسلام می تواند از پراکندگی فرهنگی جلوگیری کند، ابراز داشت: همسویی و وفاق فکری در جهان اسلام و کسب توانمندی لازم برای مواجهه با فرهنگ های معارض از مهمترین ثمره های جریان شناسی فرهنگی به شمار می رود.
معاون فرهنگی مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی ظرفیت گسترده جامعة المصطفی(ص) و حضور در میان ملل گوناگون را بستری مناسب برای تعاملات دینی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: با توجه به ماموریت و رسالت «موسسه زبان و فرهنگ شناسی» پیرامون شناخت فرهنگ ها، معاونت پژوهش این موسسه، «جریان شناسی فرهنگ ملل» را از اولویت های برنامه ای میان مدت قرار داده و بخشی از توان پژوهشی خود را مصروف این مهم کرده است.
وی با بیان این که مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی جامعه المصطفی تلاش دارد تا با بسترسازی جریان شناسی فرهنگی و دینی، تصویر روشنی از وضعیت فرهنگی ملت ها ارائه دهد، اظهار داشت: در بستر تعاملاتی که جریان شناسی فرهنگی در عرصه های مختلف با جوامع جهانی ایجاد می کند، زمینه فعالیتهای دینی و فرهنگی اصیل اسلامی را مهیا می سازد.
حجت الاسلام شعبانی در ادامه به برخی از اهداف همایش اشاره نمود و یادآور شد: ما در این همایش تلاش می کنیم ضمن تبیین، ترویج و تعمیق فرهنگ اسلامی در عرصه بین الملل، حفظ و تقویت فرهنگ و هویت دینی در عرصه بین المللی را مورد توجه قرار دهیم.

همچنین  مسؤول برگزاری همایش جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، بر ضرورت جریان شناسی فرهنگی برای تصمیم سازی درست در عرصه های دینی تأکید نمود.

 حجت الاسلام والمسلمین عرب خراسانی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی جریان شناسی فرهنگی در عرصه بین الملل، که مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، تصریح کرد: وضعیت قوانین، زندگی، تحصیل، خانه سازی، رشته های تحصیلی، دارو و درمان، خورد و خوراک و صنعت در دنیا تقریبا مشترک است؛ این اشتراک گذاری فرهنگ، علم، تمدن و حتی اخلاق و بی اخلاقی و دین داری و بی دینی به وضوح در دنیا دیده می شود.
وی با بیان این که ویژگی دوم بسترهای انتقال فرهنگ است، گفت: امروز مردم به راحتی به صورت حقیقی یا مجازی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و فرهنگ های خود را منتقل می‌کنند.
حجت الاسلام محسن قنبری مسؤول ارتباطات بین الملل جامعه المصطفی العالمیه نیز در این همایش با بیان این که اگر بخواهیم جریان شناسی فرهنگی را در فضای بین الملل دنبال کنیم باید اصل فرهنگ را بشناسیم، اظهار داشت: فرهنگ یک چترواژه ای است که همه ابعاد زیست جمعی انسان را شامل می شود که اعم از آداب و رسوم و هنر و دین و ارزش ها و همه چیزهایی که در زندگی انسان کاربست است.
وی افزود: البته فرهنگ در گذر زمان شکل می‌گیرد، تمدن نیز در بعد سخت افزاری زندگی انسان خود را نشان می دهد به همین جهت جلوه گری فرهنگ در تمدن در عرصه های مختلف مشخص است؛ در این صورت فرهنگ و تمدن یک برون داد دارد که از آن به هویت فرهنگی انسان ها و ملل از آن یاد می شود.
مسؤول ارتباطات بین الملل جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: این هویت است که چیستی انسان فرهنگی را در همه اعصار نشان می دهد که همین هویت فرهنگی محرکی است که انسان ها را به جلو می راند و باعث جریان شناسی می شود و هرچه قدر دقیق تر باشد جریان هایی که ایجاد می‌کند جریان هایی پیوسته و مداوم و ماندگار خواهد بود.
وی با اشاره به هویت فرهنگی در جهان اسلام خاطرنشان کرد: هویت اولی که می توان از آن یاد کرد هویت واپس گرا است که تلاش می‌کند بر اصول و سنن خود پافشاری کند البته با صرف نظر کردن از جریان های رقیب؛ این تلاش باعث یک جریان متحجر و متعصب می شود که در برخی از کشورهای اسلامی نیز دیده می شود.
حجت الاسلام قنبری یادآور شد: امروز افراط گرایی هایی که در جای جای جهان اسلام شکل می‌گیرد زاییده همین تفکر و هویت است و بخش اعظمی از جهان اسلام را درگیر خود کرده است و به نظر می رسد این سخت ترین و مشکل سازترین جریان در جهان اسلام باشد.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


شنبه 1 اردیبهشت 1397 - 17:4:47

دسته بندی :