نقش قطری‌ها و بمب‌افکنی که آمریکا در حمله به سوریه استفاده کرد

سه شنبه 28 فروردین 1397 - 10:14:1
نقش قطری‌ها و بمب‌افکنی که آمریکا در حمله به سوریه استفاده کرد

تهران - الکوثر: در حالی که هنوز بحث حمله موشکی غیرقانونی آمریکا به سوریه در محافل رسانه‌ای و استراتژیک داغ است، پنتاگون اطلاعات جدیدی از عملیات خود منتشر کرد که نشان دهنده نقش قطر در این تجاوز غیرقانونی است

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،ستاد فرماندهی کل نیروی هوایی آمریکا در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی توییتر با انتشار تصاویری از یک بمب‌افکن خود نوشت: «نیروی هوایی آمریکا از بمب‌افکن‌های B-1B Lancer موجود در پادگان [و فرودگاه نظامی] "العدید" واقع در قطر برای حمله به سوریه استفاده کرد.»

وال استریت ژورنال از نقشه جدید آمریکا برای دوشیدن اعراب خبر داد

هواپیمای نظامی B-1B Lancer یک بمب افکن راهبردی و چهار موتوره مافوق صوت نیروی هوایی آمریکا است که از بال متحرک بهره می‌برد. نخستین مدل‌های این بمب افکن با نام بی-۱ ای در اوایل دهه هفتاد تولید شد اما ساخت آنها لغو و فقط ۴ فروند از آنها ساخته شد. در اوایل دهه هشتاد مجدداً این بمب افکن با نام بی-۱ بی با تأکید بر سطح مقطع راداری کم مورد بازنگری قرار گرفته و در سال ۱۹۸۶ به عنوان یک بمب افکن اتمی وارد خدمت در نیروی هوایی آمریکا شد.

این بمب‌افکن از سال ۱۹۹۱ وارد عملیات شد و در جنگ نخست خلیج فارس علیه صدام حسین مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه در عملیات‌های بوسنی، افغانستان و اشغال عراق نیز توسط ارتش آمریکا به کار گرفته شد. در آخرین برآورد ارزش ۱۰۰ فروند از این بمب افکن به همراه تجهیزات آن حدود ۲۰/۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

تا به حال ۹ فروند بمب‌افکن بی-۱ لنسر در سانحه هوایی از بین رفته‌اند که در این بین ۱۷ نفر از خدمه این بمب افکن کشته شده‌اند. آخرین مورد حادثه مربوط به سال ۲۰۰۸ و در پایگاه هوایی العدید قطر بود که طی آن به علت نقص در سیستم هیدرولیک یک فروند بی-۱ بی به مانع بتونی برخورد و دچار آتش‌سوزی شد. در این سانحه سرنشینان هواپیما نجات پیدا کردند اما به علت انفجار تسلیحات، بمب افکن به‌طور کامل نابود شد.

پادگان العدید قطر، بزرگ‌ترین پادگان در سال ۱۹۹۶ توسط نیروی هوایی قطر تأسیس شد. در سال ۲۰۰۱ و در خلال عملیات آمریکا در افغانستان، این پادگان به صورت سری توسط آمریکا استفاده و در سال ۲۰۰۲ طی قراردادی رسمی به نیروی هوایی آمریکا واگذار شد. این پادگان توسط پنتاگون برای عملیات اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ تجهیز و از این سال به عنوان مرکز فعالیت نیروی هوایی آمریکا در حوزه خلیج فارس مورد استفاده پنتاگون قرار گرفت.

در سال‌های بعد، با موافقت پنتاگون، نیروی هوایی انگلستان و استرالیا نیز برای عملیات در عراق و در ادامه عملیات علیه داعش از این پادگان استفاده کردند و امروزه حدود ۱۰هزار سرباز نیروی هوایی آمریکا در آن‌جا زندگی می‌کنند. جیمس متیس، وزیر دفاع کنونی آمریکا نیز در سال ۲۰۰۵ در این پادگان حضور داشته است.

حدودا یک ماه قبل ارتش آمریکا اعلام کرد برنامه توسعه و تجهیز این پادگان را در دستور کار دارد. خالد العطیه، وزیر دفاع قطر نیز در واکنش به این خبر گفت: «ما از توسعه کاربری این پادگان و تعمیم فعالیت آن از نیروی هوایی به نیروی دریایی استقبال می‌کنیم. هم‌اکنون پادگان العدید در اختیار نیروی هوایی آمریکاست و از آن برای عملیات در سوریه، عراق، سومالی، افغانستان و... استفاده می‌کنند و ما فکر می‌کنیم علاوه بر نیروی هوایی، پادگان العدید می‌تواند مرکز نیروی دریایی آمریکا در حوزه خلیج فارس و حتی اقیانوس هند باشد.»


برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی کلیک کنید


سه شنبه 28 فروردین 1397 - 10:13:56

عکسهای بیشتر :

دسته بندی :