به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع پادشاهی سعودی دیروز سهشنبه درنشست خبری مشترک با امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، درباره احتمال حضور نظامی کشورش در سوریه تاکید کرد که کشورش خواهان بالا گرفتن تنش در منطقه نیست، اما اعلام داشت: «در صورت لزوم، ما آماده همکاری با همپیمانهایمان در سوریه برای هر اقدام نظامی هستیم.»
وی همچنین با تاکید بر اینکه باید مانع دستیابی ایران به تسلیحات هستهای شد، همچنین گفت که نباید اجازه داد توافقی که باعث جنگ جهانی شد، دوباره تکرار شود.
آیا غرب تصمیم خود برای آغاز جنگ جهانی سوم گرفته است؟
محمد بن سلمان در کاخ الیزه، کاخ ریاستجمهوری فرانسه ادامه داد: «باید مانع دستیابی ایران به تسلیحات هستهای شد. ما نمیخواهیم توافقی که در سال 1938 منعقد و باعث جنگ جهانی شد، دوباره تکرار شود.»
اشاره ولیعهد سعودی به قرارداد مونیخ است که در 30 سپتامبر 1938 میان آلمان نازی، ایتالیا، فرانسه و بریتانیا، بدون حضور نماینده چکسلواکی منعقد شد تا از بروز جنگ جهانی دوم جلوگیری شود. بر اساس این توافق کشورهای بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان توافق کردند نواحی آلمانینشین سودتنلاند چکسلواکی به خاک آلمان نازی ضمیمه شود. آلمان نازی یازده ماه بعد از توافق مونیخ و در اول سپتامبر 1939 به نیمه غربی لهستان حملهور شد و جنگ جهانی دوم را آغاز کرد.
محمد بن سلمان همکاریهای دوجانبه کشورش با فرانسه را به ویژه در حال حاضر بسیار مهم توصیف کرد و گفت که فرانسه با سعودی قراردادهای تسلیحاتی دارد و این موضوعی پنهانی نیست.
بن سلمان به چشمانداز سعودی 2030 نیز پرداخت و گفت که هدف از این چشمانداز، تبدیل عربستان به نقطهای مرکزی در سه قاره است.
او درباره تواناییهایی کشورش مدعی شد: «ما تا کنون تنها 10 درصد پتانسیلهای سعودی را به کار گرفتهایم.»
بن سلمان و امانوئل ماکرون 38 توافقنامه به ارزشی بالغ بر 20 میلیارد دلار در بخشهای دولتی و خصوصی امضاء کردند. این توافقها در زمینههای توسعه فرهنگی، محیط زیستی، انسانی، اقتصادی، توسعه میراث استان العلا سعودی و همچنین سرمایهگذاری بین سعودی و فرانسه منعقد شد.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز در این کنفرانس خبری تاکید کرد کشورش طی روزهای آینده موضع رسمی خود در قبال حملات شیمیایی سوریه را اعلام خواهد کرد.
امانوئل ماکرون در ادامه تصریح کرد کشورش تمایل دارد پس از یک دهه بار دیگر به شریک استراتژیک ریاض در منطقه خاورمیانه تبدیل شود.
رئیس جمهوری فرانسه با این حال یادآور شد برغم وجود یک دیدگاه استراتژیک هماهنگ میان دو کشور بر سر ثبات در خاورمیانه و ممانعت از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای و کشوری پرنفود در منطقه با ریاض در باره شیوه و راهکارهای لازم برای رسیدن به این هدف اختلاف نظر دارد.
امانوئل ماکرون همچنین ضمن تاکید بر اینکه توافقنامه هسته ای سال ۲۰۱۵ تنها گزینه ای است که امکان کنترل بر فعالیت های هسته ای ایران را فراهم می کند افزود: «این نظارت باید با ایجاد محدودیت بر سر فعالیت های موشکی و نیز متوقف کردن توسعه طلبی ایران تکمیل شود.»
برای عضویت در کانال تلگرامی فارسی شبکه الکوثر کلیک کنید
چهار شنبه 22 فروردین 1397 - 10:29:0