به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، یک مطالعه جدید ادعا میکند که ورزش واقعا میتواند خلق و خوی فرد را بهبهود بخشد.
تاکنون اعتقاد بر این بود که فعالیت بدنی متوسط میتواند احساس اضطراب و استرس و حتی علائم افسردگی را کاهش دهد، اما این مطالعه جدید اکنون نشان میدهد که میتواند موجب خوشحالی فرد شود.
محققان دانشگاه میشیگان کشف کردند که حتی 10 دقیقه فعالیت ورزشی در هفته میتواند تفاوت قابل ملاحظهای در حال و خلق و خوی فرد ایجاد کند. علاوه بر این، انجام فعالیت ورزشی بین 150 تا 300 دقیقه میتواند شادکامی فرد را به اندازه کسانی که بیشتر از این میزان ورزش میکنند، افزایش دهد.
این مطالعه به بررسی 23 مطالعه گذشته و دادههای مختلف درباره افراد پرداخته است. محققان نتیجه گرفتند افرادی که بسیار فعال هستند، 52 درصد خوشحالتر بودند و این رقم برای آنهایی که فعالیت بدنی معمولی داشتند به 30 درصد کاهش پیدا کرد و برای کسانی که به اندازه کافی فعال نیستند، 20 درصد بود.
البته هنوز هم باید توجه داشت که مطالعات و نتیجهگیری در مورد رابطه شادی و ورزش بسیار دشوار است، چرا که برقراری ارتباط مستقیم بین خوشحالی و فعال بودن از لحاظ جسمی دشوار است.
عوامل زیادی وجود دارد که میتواند موجب شادی فرد شود. عواملی که شادی را تحت تاثیر قرار میدهند عبارتند از امنیت شغلی، وضعیت مالی یا حداقل برخورداری از دستمزد کافی برای عضویت در باشگاه ورزشی.
به علاوه، افرادی که در معرض افسردگی هستند یا احساس افسردگی میکنند، تمایل چندانی به انجام فعالیتهای ورزشی ندارند. این موضوع، ارتباط شادکامی و ورزش را پیچیدهتر میکند.
به عنوان مثال، شرکت در ورزشهای گروهی میتواند شبکه پشتیبانی اجتماعی شما را افزایش دهد و این افزایش در حمایت اجتماعی است که شادی را بهبود میبخشد. یا اگر شخصی در پارک محله خود بدود، میتوان گفت که با طبیعت بودن موجب شادی وی خواهد شد و تنها فعالیت بدنی نیست که این اتفاق را حاصل میکند.
محققان محدودیتهای مطالعه خود را قبول میکنند و میگویند: با تعداد محدودی از آزمایشهای تصادفی کنترل شده، ما نمیتوانیم نتیجهگیری دقیقی در ارتباط با رابطه بین فعالیت بدنی و شادی داشته باشیم، اما شواهد اینگونه نشان میدهند.
آنها همچنین گفتند که تحقیقات بیشتر منجر به درک بهتر در مورد تاثیر مکانیزمهای فعالیت بدنی بر روی شادی و همچنین تعیین میزان کافی ورزش و نوع فعالیت بدنی است که باعث بهبود خلق و خوی افراد میشود.
این مطالعه در مجله Happiness Studies منتشر شده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
دو شنبه 20 فروردین 1397 - 11:1:14