تهران- الکوثر: ظهور اسلام در شیلی به طور دقیق مشخص نیست اما براساس اطلاعات به دست آمده در سال 1854 دو فرد با اصالت ترکی در این کشور سکنی گزیدند ، موقعیتی که در سال های 1865 و 1875 تکرار شد با این تفاوت که کشورهای محل تولد این دو فرد شناخته شده نیست و فقط آنچه مشخص است این است که آنها از بومی های سرزمینی از امپراطوری عثمانی بودند. آمار ارایه شده از سال 1895 نشان دهنده حضور 76 ترک در شیلی در آن زمان است که 58 نفر از آنها مسلمان بودند. آنها عمدتاً در شمال شیلی در تاراپاک، آتاکاما، والپاریسو و سانتیاگو زندگی می کردند. همچنین آمار مربوط به سال 1907 میلادی نشان می دهد که تعداد مسلمانان شیلی در این سال به یک هزار و 498 نفر رسید که همه آنها خارجی بودند و شامل یک هزار و 183 مرد و 315 زن می شدند و تنها چهارصدم درصد از کل جمعیت شیلی را تشکیل می دادند .
در سال 1920 امارگیری جدید نشان داد که تعداد مسلمانان در شیلی به 402 نفر کاهش پیدا کرد که از این تعداد 343 نفر مرد و 59 نفر زن بودند و بیشترین تعداد آنها در سانتیاگو و آنتوفاگاستا بودند به طوری که در هر ایالت 76 مسلمانان زندگی می کردند. اولین موسسه اسلامی شیلی تحت عنوان جامعه اتحادیه مسلمانان شیلی در 25 سپتامبر سال 1926 میلادی بنا شد و پس از آن در 16 اکتبر 1927 میلادی،« جامعه کمکهای متقابل و خیریه اسلامی » پایه گذاری شد.
بار دیگر براساس آمارهای ارایه شده در سال 1952 میلادی تعداد مسلمانان به 956 نفر افزایش پیدا کرد که اکثر آنها در ایالت سانتیاگو و بقیه در ایالت های آنتوفاگاتاف کوکوئیمبو، مالکو و غیره زندگی می کردند و یک دهه بعد تعداد مسلمانان به یکهزار و 431 نفر افزایش یافت.
اولین مسجد شیلی:
در دهه های 1970 و 1980 هیچ رهبر مذهبی و یا مراکز عبادت برای مسلمانان شیلی وجود نداشت اما مسلمانانی که مذهب و ایمان خود را حفظ کرده بودند در محل اقامت « توفیق رومیه دالوف » یک تاجر سوریه ای الاصل با یکدیگر ملاقات کرده و درباره مسائل مذهبی خود مانند بنای مراکز عبادت و یا انتخاب رهبر اسلامی و مذهبی با یکدیگر به گفتگو پرداختند و در نتیجه این صحبت ها در سال 1990 میلادی ساخت اولین مسجد شیلی یعنی « مسجدالاسلام « آغاز شد.
اما دومین و سومین مسجد شیلی به ترتیب در سال های 1995 میلادی در «تموکو » و در سال 1998 میلادی در » « ایکوئیکو » بنا شدند. آمار ارایه شده از سوی جامعه اسلامی شیلی نشان می دهد که در حال حاضر حدود سه هزار مسلمان این کشور زندگی می کنند و بسیاری از آنها از خود زاده شده در شیلی هستند که به اسلام روی آورده و به خاطر تغییر مذهب نامهای خود را نیز تغییر داده اند.
مسجدالسلام پس از مساجد زیبا و بزرگ ونزوئلا و برزیل به عنوان سومین مسجد جزو بهترین مساجد آمریکای لاتین قرار دارد. این مسجد که برای پذیرایی از 500 نمازگزار ساخته شده دارای سه طبقه است که طبقه اول آن دارای اتاق مطالعه، سالن چندمنظوره ، طبقه دوم شامل اتاق نماز و عبادت و طبقه سوم شامل دفتر امام مسجد و اتاقهای مهمانان می باشد.
اما سانتیاگو تنها مکان برای انجام فرایض عبادی برای نمازگزاران نیست .موسسه اسلامی «تموکو »که در اکتبر سال 2001 میلادی در شهر تموکو بنا شد نیز ماموریت گسترش سنت ها و فرهنگ اسلامی را بر عهده دارد. علاوه بر این، این مرکز اکنون تلاش دارد تا کانالهای بیشتری را برای گسترش ارزشهای اخلاقی اسلامی و غلبه بر غرض ورزی ها علیه مسلمانان پس از حملات 11 سپتامبر 2001 افتتاح کند.
زنان مسلمان در شیلی:
اکثر زنان مسلمان در شیلی افرادی هستند که متولد همین کشور و در اصل کاتولیک بوده اند که بعدها به اسلام روی آورده اند .آنها می گویند که چگونه پس از حملات 11 سپتامبر توهین ها علیه آنها گسترش زیادی پیدا کرده است: کاریما آلبرتوف یک خانم خانه دار 35 ساله است که با یک تاجر مسلمان سوریه ای ازدواج کرده است او همسر خود را عامل گرایش او به اسلام می داند و می گوید: پس از اینکه همسرم مطالب شگفت آوری را درباره اسلام و ارزشهای اسلامی به من گفت من مسلمان شده و شروع به مسجد رفتن کردم و مطالب بیشتری درباره اسلام یاد گرفتم و هر روز به کشف مطالب جدیدی رسیدم.
کارلا اولیواری، دانش آموز 18 ساله ای که اکنون مسلمانان شده است، می گوید: اکنون مجبور نیستم در مهمانی ها الکل بخورم و کسی جرات ندارد مرا مورد آزار جنسی قرار دهد. در واقع اسلام هویت و شخصیت جدیدی به من بخشیده است من احساس می کنم که خداوند مرا انتخاب کرده است. کارلا می گوید: فرزندان من باید در یک خانواده مسلمان پرورش پیدا کنند تا ارزشهای خانوادگی و اخلاقی را از کودکی یاد بگیرند.
ارزشهای اسلامی و تبلیغات تازه مسلمانان شیلی موجب شده است تا جمعیت مسلمان شیلی به طور روزافزونی گسترش یابد.
اکنون شیلی در حال تبدیل شدن به جامعه ای است که با وجود تسلط کاتولیک ها ارزش های اسلامی به خوبی در آن جلوه نمایی می کند و به همین خاطر است که روز به روز بر تعداد افرادی که به سوی دین مبین اسلام گرایش پیدا می کنند بیشتر می شود. مسلمانان شیلی معتقدند که اسلام موجب پیشرفت جامعه آنها شده و از این پس نیز می کوشند تا با تبلیغ هر چه بیشتر اسلام افراد بیشتری را به سوی این دین جذب کنند تا روزی دین اسلام دین اکثریت مردم در این کشور شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 1 فروردین 1397 - 12:1:7