سفر به سمرقند و بخارا دستاورد آب شدن یخ روابط بین تاجیک‌ها و ازبک‌ها!

یک شنبه 20 اسفند 1396 - 5:10:43
سفر به سمرقند و بخارا دستاورد آب شدن یخ روابط بین تاجیک‌ها و ازبک‌ها!

تهران- الکوثر: بعد از دو دهه دوری دو ملت همسایه تاجیک و ازبک، رئیس جمهوری ازبكستان به تاجیكستان رفت و یخ روابط دو كشور آب شد و دشمنی‌ها به دوستی گرایید و اكنون تاجیک‌ها می‌توانند با خیالی آسوده به سرزمین اجدادی فارسی زبان خود در سمرقند و بخارا رفت و آمد كنند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بیشتر تحلیلگران و منابع خبری هر دو كشور ملاقات امامعلی رحمان و شوكت میرضیایف رؤسای جمهوری تاجیكستان و ازبكستان را رخدادی تاریخی می‌دانند و می‌گویند این تحولات بیشتر از هر چیز به منفعت هر دو كشور است. تا دو سال پیش كه اسلام كریم اف رئیس جمهوری ازبكستان بود روابط دوكشور به پایین ترین شكل ممكن رسیده بود بطوری كه گاهی دو كشور همدیگر را در مورد مسائل مرزی و آب تهدید به جنگ می كردند اما با درگذشت این یكه‌تاز قدرت و نشستن شوكت میرضیایف بر جای او، ورق برگشت و همه چیز متحول شد و روابط دو كشور به گرمی گرایید.

تحلیلگران دیدار دو رئیس جمهوری را نقطه عطف گرم شدن روابط دو كشور می‌دانند و از نتیجه سفر شوكت میرضیایف به تاجیكستان و امضای 27 توافقنامه همكاری میان دوشنبه و تاشكند استقبال می كنند.

یكی از توافقات كلیدی سفر شوكت میرضیایف رئیس جمهوری ازبكستان به تاجیكستان، لغو نیاز شهروندان دو کشور به روادید برای سفر به کشور مقابل به مدت 30 روز است. این توافقی است كه مردم دو كشور مدتها چشم انتظار آن بودند و بعد از تصویب مجالس دو كشور اجرایی خواهد شد.

یكی دیگر از دستاوردهای كلیدی دیدار شوكت میرضیایف و امام علی رحمان، توافق برای احدات نیروگاه برق-آبی «راغون» است. در زمان حكومت اسلام كریم اف، ازبكستان همواره با احدات آن مخالف بود اما اكنون این کشور علاقه‌مند به احدات این نیروگاه است چرا كه این طرح منفعت منطقه را در پی خواهد داشت.

توافقات حاصل شده میان رهبران تاجیكستان و ازبكستان نه تنها به نفع هر دو كشور همسایه محسوب می شود بلكه برای رشد منطقه آسیای مركزی مهم ارزیابی شده است.

از سوی دیگر با باز شدن مرزهای دو کشور گردشگری در مكانهای تاریخی ازبكستان تقویت می شود به خصوص این که تاجیکها علاقه شدیدی به سمرقند و بخارا دارند و می خواهند كه به آنجا در رفت و آمد باشند.

استان های تاجیک نشین سمرقند و بخارا و سرخان دریا و بخشی از وادی فرغانه، در قدیم متعلق به تاجیكستان بوده است اما در تقسیم قلمرو آسیای مركزی در دهه 1920 میلادی توسط دولت شوروی به ازبكستان واگذار شد و ساکنان این مناطق فارسی زبان از آن موقع تاكنون از سرزمین آباد و اجدادی خود دور مانده اند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال تلگرام فارسی الکوثر  اینجا کلیک کنید


یک شنبه 20 اسفند 1396 - 5:7:42

دسته بندی :