تهران- الکوثر: مدیران جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در نشست «ارزیابی تهدیدهای جهانی» علیه امنیت ملی آمریکا که روز سهشنبه در سنا برگزار شد، به بررسی طیفی از چالشهای عمده امنیتی، از جمله دخالت روسیه در انتخابات، برنامه هستهای و موشکی کره شمالی، حملات سایبری و فعالیتهای منطقهای ایران پرداختند و در همین راستا به پرسشهای قانونگذاران پاسخ دادند.در این نشست که دنیل کوتز، مدیر اطلاعات ملی آمريکا (دیانآی)، مایکل پمپئو، مدیر آژانس مرکزی اطلاعات (سیآیای)، مایکل راجرز، مدیر آژانس امنیت ملی آمريکا (اناسای)، ژنرال رابرت اشلی، مدیر آژانس اطلاعات دفاعی آمريکا (دیآیاِی)، کریس رِی، رئیس اداره تحقیقات فدرال (افبیآی) و رابرت کاردیلو، مدیر آژانس ملی اطلاعات مکانی آمريکا (انجیای) آمریکا حضور داشتند، از گزارش ۲۸ صفحهای جامعه اطلاعاتی آمریکا رونمایی شد که در آن، ضمن بحث و بررسی درباره تهدیدات مختلف فراروی آمریکا، از ایران به عنوان یکی از تهدیدهای پیش روی این کشور در زمینههای سایبری، منطقهای و موشکی یاد شده است. چنانکه جامعه اطلاعاتی آمریکا در یکی از سرفصلها به قدرت نظامی ایران اعتراف و از آن ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش جدید جامعه اطلاعاتی آمریکا که بعد از اعلام استراتژی جدید ایالات متحده توسط «دونالد ترامپ» منتشر شده است، اگرچه همچون گذشته تمرکز ویژهای بر ایران و روسیه شده است، اما در مقایسه با گزارشهايی که در زمان روسای جمهور پیشین منتشر شده، بزرگنمایی تهدیدات و تشدید سیاست ایرانهراسی برجسته تر شده است، چنانکه حوزه تهدیدات و خطراتی که از سوی ایران متوجه آمریکا میشود به نسبت گذشته بسیار گستردهتر نشان داده شده است که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میشود.
در این گزارش آمده است: «ایران به توسعه توانمندیهای نظامی خود، به نحوی که تهدیدکننده نیروهای آمریکا و متحدانش در منطقه باشد، ادامه خواهد داد؛ ضمن آنکه مراودات غیرحرفهای و ناایمن ایران تهدیدی علیه عملیات نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس خواهد بود.»
در این سند همچنین از ایران به عنوان یکی از تهدیدهای منطقهای پیش روی آمریکا نام برده و نوشته است: «ایران در کشورهای عراق، سوریه و یمن که سیر درگیریهای آنها را به نفع خودش میبیند گسترش نفوذ خود را دنبال میکند. تهران، از مبارزه با داعش برای تحکیم شراکتهای خود و تبدیل دستاوردهای میدانیاش به توافقات سیاسی، امنیتی و اقتصادی بهرهبرداری خواهد کرد».
در این گزارش، حمایت ایران از کمیته بسیج مردمی و شبهنظامیان شیعه، کماکان تهدید اصلی پیش روی نیروهای آمریکا در عراق انگاشته شده است. ضمن آنکه در اين گزارش با اعلام اينکه ايران در سوریه نیز همزمان با تلاش برای تحکیم نفوذ خود قصد دارد از تثبیت جایگاه آمریکا جلوگیری کند، ادعا شده است ايران در صدد ایجاد پایگاههای نظامی دائم در سوریه خواهد بود و احتمالاً میخواهد شبکهای از پیکارجویان خارجی را به منظور مقابله با تهدیدهای آتی علیه خود در سوریه نگاه دارد. در ادامه، اين ادعا مطرح شده که در یمن نیز حمایت ایران از انصارالله يمن، به درگیریها دامن زده و تهدیدی جدی علیه شرکا و منافع آمریکا در منطقه ایجاد میکند.
براساس گزارش منتشر شده، ایران همچنین به توسعه و ارتقاي قابلیتهای نظامی جدید خود برای هدف قرار دادن تجهیزات نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه ادامه خواهد داد. این قابلیتها مواردی مانند پهپادهای مسلح، موشکهای بالستیک، مینهای دریایی پیشرفته، قایقهای انفجاری بدون سرنشین، زیردریاییها و اژدرهای پیشرفته و موشکهای کروز ضدکشتی را شامل میشود.
در بخش دیگری از گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا، ضمن انتقاد از برخوردهای «ناامن و غیرحرفهای» قایقهای تندرو ایران در آب های بینالمللی تاکید شده است، این رویکرد تهدیدی برای عملیاتنیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس است.
در بخش دیگری از این سند ادعا شده است: ایران بارزترین دولت حامی تروریسم است که مشاوره، کمک مالی، تجهیزات پیشرفته و تاکتیکهای جدید به گروههای تروریستی در سراسر خاورمیانه ارائه میکند و شبکهای از عوامل خود را در سرتاسر جهان برای انجام حملات بالقوه تروریستی احتمالی ایجاد کرده است.
در این گزارش همچنین به توافق هستهای ۱۳۹۴ ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ از جمله ایالات متحده اشاره و تاکید شده است که تهران به توافق متعهد مانده است، چون آن را راهی برای رها شدن از بند تحریمها میداند و در عین حال که از نگرانیهای دولت جدید آمریکا در مورد این توافق آگاه است، اما میخواهد طرفهای دیگر توافق به آن پایبند بمانند.
در مجموع، از آنچه در گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا می توان برداشت کرد، اینکه آمریکای ترامپ برای پیشبرد سیاست های خود در منطقه خاورمیانه همچنان به دشمنتراشی ادامه می دهد و در این راستا، ایران محور تمرکز سیاست های آمریکا قرار دارد، چنانکه در گزارش جدید جامعه اطلاعاتی آمریکا، ضمن اذعان به قدرت روز افزون منطقه ای ایران، سعی شده است تا با تشدید سیاست های ایرانهراسانه، زمینه های اقدامات ضدایرانی آمریکا در منطقه از جمله در موضوع برجام فراهم شود.
منبع: شورای راهبردی خارجی
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
چهار شنبه 25 بهمن 1396 - 17:57:54