عطوان:دوران برتری نیروی هوایی اسرائیل به سرآمده است

سه شنبه 24 بهمن 1396 - 15:28:36
عطوان:دوران برتری نیروی هوایی اسرائیل به سرآمده است

تهران - الکوثر: رای الیوم نوشت با توجه به حادثه سرنگونی هواپیمای اف 16 اسرائیلی و پایان دوران برتری نیروی هوایی این رژیم، بر خلاف ادعای رسانه های اسرائیل، جنگی بین ایران و این رژیم اشغالگر رخ نمی دهد و اگر رخ دهد این رژیم نابود خواهد شد.

 به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می شود نوشت مهمترین عناوین اکثر روزنامه ها و بخش های خبری تلویزیون های اسرائیلی در دو روز گذشته حاکی از این است که رویارویی بزرگ با ایران دیر یا زود رخ می دهد زیرا اسرائیل وجود پایگاه های ایرانی در مرزهای خود را برنمی تابد و وزیر مسکن اسرائیل نیز خواستار از بین بردن مثلث شرارت یعنی ایران، سوریه و حزب الله شده است.
این عناوین به اندازه ای که نشان دهنده نگرانی و ترس بیش از اندازه هستند نشانگر احساس قدرت نیستند و همه این ها به علت نفوذ یک هواپیمای بدون سرنشین به آسمان الجلیل و سپس سرنگونی پیشرفته ترین هواپیمای اسرائیلی با موشک قدیمی سوری که عمر مفید آن به پایان رسیده و عملا از دهه هفتاد خارج از رده به شمار می آید رخ داده است.
سرنگونی هواپیمای اف 16 اسرائیل که نسخه تغییریافته و پیشرفته آن است نقطه تحول نظامی بزرگی است که ما را به یاد سرنگونی هواپیمای جاسوسی U2 آمریکا توسط موشک زمین به هوای S_75 اتحاد جماهیر شوروی می اندازد که ضربه شدیدی به آمریکا بود و دهها میلیارد دلار در آن زمان برایش هزینه داشت. چون مجبور شد هواپیماهای جاسوسی جدیدی با دستگاه های جدید بسازد که روس ها اسرار آن را ندانند.
این سومین هواپیمای اف 16 است که در آسمان کشورهای عربی سقوط می کند. اولی مغربی بود و توسط حوثی ها در آسمان یمن سرنگون شد. دومی اردنی بود و معاذ الکساسبه آن را هدایت می کرد که داعشی ها در آسمان عراق آن را نشانه رفتند و سومی که مهمترین آنهاست اسرائیلی بود و با موشک سوری ها به زمین افتاد.
هواپیماهای مغرب و اردن از نوع قدیم و خارج از رده بودند اما هواپیمای اسرائیلی جدید و پیشرفته بود از این رو ارزش و شهرت این هواپیما در بازارهای جهانی به طور کلی از بین رفت همان گونه که موشک های حزب الله موفق به از بین بردن شهرت تانک مرکاوا شدند که با همتایان آلمانی خود یعنی لئوپارد و آبرامز آمریکایی رقابت می کرد و توافق خرید محموله ای بزرگ از مرکاوا توسط هند با ارزش حدود دو میلیارد دلار را تحت الشعاع قرار داد که نشانگر از بین رفتن شهرت و قابلیت های آن بود.
ایران از سوریه عقب نخواهد نشست زیرا به دنبال جنگ به این کشور نرفته بلکه به دعوت حکومت به آن پا گذاشته و در خاک این کشور نزدیک به شش سال جنگیده است. در این مدت خسارات انسانی و مالی عظیمی متحمل شده و نقش مهمی در باقی ماندن کشور و رئیس جمهور سوریه در مقابله با توطئه آمریکایی و منطقه ای بی سابقه ایفا کرده است.
حزب الله لبنان، بازوی نظامی مقاومت در لبنان و منطقه، نیز همین کار را کرده است از این رو درخواست وزیر اسرائیلی برای از بین بردن این مثلث و بازگرداندن نیروهای ایرانی به داخل مرزهای این کشور نشانگر سادگی سیاسی و وقاحت بیش از حد اوست. حتی اگر فرض کنیم که تهدیدهای اسرائیل که از زبان ژنرال ها و سیاستمداران بزرگ تل آویو شنیده شد عملی می شود و احتمال جنگ بین اسرائیل و ایران دیر یا زود قطعی است، این سوال مطرح می شود که میدان این جنگ کجاست؟
دو احتمال در این زمینه وجود داردکه باید به آن توجه کرد: نخست، این که اسرائیل هواپیماهای خود را برای بمباران ایران و منافع حیاتی این کشور مانند نیروگاه های هسته ای و زیرساخت های اقتصادی و نظامی آن در تجاوزی مستقیم به ایران بفرستد. دوم ، این که این جنگ به نیابت در خاک سوریه و لبنان رخ دهد.
احتمال نخست ضعیف است زیرا ایران بیش از دو هزار مایل از فلسطین اشغالی فاصله دارد و مانند شبه قاره است و اگر مقامات اسرائیلی کوچک ترین امیدی به موفقیت این نوع حمله داشتند با توجه به تهدید ایران مبنی بر انهدام تاسیسات هسته ای در طول هشت سال گذشته تا کنون بی تردید اقدام به حمله کرده بودند از این رو احتمال دوم قوی تر است اما خطرهای زیادی با خود به همراه دارد.

نخستین خطر حضور نظامی و سیاسی روسیه است و گمان نمی کنیم ولادیمیر پوتین به اسرایئل اجازه دهد مهمترین دستاوردهای راهبردی اش را در سوریه از بین ببرد. دومین خطر این است که صدها هزار موشک به عمق خاک اسرائیل فرود خواهند آمد و شهرهای اصلی آن را ویران خواهند کرد. وقتی هواپیمای بدون سرنشین ایرانی با ارزش 350 دلار به مرزها نفوذ می کند و باعث بسته شدن فرودگاه بن گورین به مدت چند ساعت می شود و پناهگاه های حیفا و تل آویو را (به روی صهیونیست ها) می گشاید و هواپیمای اسرائیلی را در دام می اندازد، اوضاع در زمانی که این موشک های عربی و اسلامی مانند باران از سوریه و لبنان و ایران و باریکه غزه بر سر اراضی اشغالی فرود بیاید چگونه خواهد بود؟
سومین خطر نیز بازگشت ارتش عربی سوریه است که تجربه عالی در جنگ کسب کرده و توان نظامی و فناوری آن توسعه یافته و آمادگی اش برای جنگ بیش از هر زمان دیگری است.
ایران نیازی به ساخت پایگاه های دریایی و هوایی در سوریه ندارد . همه اراضی سوریه به روی ایران باز است همان گونه که به روی گروه های مسلح وابسته به او، که از پاکستان و افغانستان آمده اند و آماده مبارزه تا پای شهادت در هر جنگی کنار ایران هستند به ویژه اگر علیه اسرائیل باشد که قدس و مسجدالاقصی را اشغال کرده است.
اقدام غافلگیرکننده سرنگونی هواپیمای اسرائیلی با موشکی قدیمی ممکن است فقط گوشه ای از ماجرا باشد و اتفاق های غافلگیر کننده دیگری که خطر و تاثیر نظامی بیشتری دارند در راه باشند و بعید نیست این موشک اس 200 توسط کارشناسان سوری و ایرانی و لبنانی توسعه یافته و نوسازی شده باشد تا این پیام را به اسرائیل برساند که آنچه هنوز رو نشده خیلی عظیم تر است و مبادا ما را امتحان کنید که شما را به عصر حجر بازخواهیم گرداند.
اسرائیل ممکن است زرادخانه نظامی قدرتمندی داشته باشد اما نمی تواند ایران را که وسعتی پنجاه برابر بیشتر دارد از بین ببرد اما ایران و متحدانش می توانند اسرائیل را با فقط با اسلحه متعارف نابود کنند. دوران برتری نیروی هوایی اسرائیل که می توانست با آن نبردهای علیه کشورهای عربی را ببرد تمام شده و بارزترین معیار برای پیروزی در جنگ پایداری و مقاومت است و ائتلاف سوری- ایرانی- لبنانی- فلسطینی هرگز در جنگ های پیش از این شروع کننده نبوده اند و در آینده نیز با وجود آمادگی روحی و نظامی بیشتر پیشقدم نخواهند شد.
خطرناک ترین اتفاقی که در سرنگونی هواپیمای اسرائیل افتاد این است که تل آویو هیبت نظامی خود یا بخش مهمی از آن را از دست داد و عرب ها اعتماد به نفس مجدد یافتند و نیرویی تازه به محور مقاومت تزریق شد و توانست موازنه قوا و بازدارندگی را در آسمان و زمین به صورت هم زمان تغییر دهد و همه این تهدیدها و اظهارات اسرائیلی درباره هدف قرار دادن دوازده هدف سوری و ایرانی در سوریه که متاسفانه برخی عرب ها نیز آن را تکرار کردند فقط برای اطمینان بخشی به افکار عمومی صهیونیست ها و بالا بردن روحیه خرد شده آنها و تلاش برای کاهش درد بود.
در صورتی که بین محور مقاومت ، نمی گوییم فقط ایران، با اشغالگران اسرائیلی، جنگی دربگیرد آن جنگ آخرین تجربه اسرائیل و واقعی ترین آنها خواهد بود و گمان نمی کنیم این بار از آن با موفقیت بیرون بیاید. اما ایران و سوریه و لبنان و فلسطین باقی می مانند و ریشه های خود را که از هزاران قبل در این خاک محکم کرده اند نگه می دارند از این رو توان تحمل تجربه های دیگر را دارند ... البته گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.


برای عضویت در کانال تلگرام فارسی شبکه الکوثر اینجا کلیک کنید


سه شنبه 24 بهمن 1396 - 15:28:28

دسته بندی :