به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، اخترشناسان آزمایشگاه ایکس ری متعلق به سازمان فضایی ناسا و اخترشناسان دانشگاه اوکلاهما برای نخستین بار در خارج ازکهشکشان راه شیری، خوشه ای از سیارات را رصد کرده اند که اندازه آنها از ماه تا سیاره مشتری متفاوت است. اگر این یافته جدید تایید شود، دانش و آگاهی بشر در خصوص جهان هستی دچار تغییرات خواهد شد. اخترشناسان تخمین می زنند این خوشه از سیارات در حدود سه میلیارد و هشتصد میلیون سال نوری از کره زمین فاصله دارند.
محققان دراین کشف بیسابقه از شیوه ریزهمگرایی گرانشی ( Gravitational microlensing ) استفاده کرده اند. ریزهمگرایی گرانشی پدیدهای نجومی بر اساس همگرایی گرانشی است که با آن میتوان اجرام نجومی را، مستقل از نوری که از آنها تابیده میشود، شناسایی کرد. با روشهای رصدی عادی تنها میتوان اجرام آسمانی بسیار پرنور مانند ستارهها را آشکار کرد، اما با ریزهمگرایی گرانشی میتوان اجرام کمنور یا حتی تاریک را هم رصد کرد. ریزهمگرایی گرانشی یکی از پیشبینیهای نظریه نسبیت انیشتین محسوب می شود.
محققان می گویند با این شیوه حدود دو هزار سیاره را در خارج از کهکشان راه شیری کشف کرده اند. به گفته اخترشناسان، این سیارات در کهکشانی قرار دارند که در حدود سه میلیارد و هشتصد میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.
محققان می گویند حتی با استفاده از تلسکوپ چاندرا متعلق به آزمایشگاه ایکس ری سازمان ناسا یک کوازار (دور اختر ) را مشاهده کرده اند که بیش از شش میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
سه شنبه 17 بهمن 1396 - 14:31:47