چرا فرانسه آمریکا را در سیاست‌هایش علیه ایران همراهی نمی‌کند؟ 

جمعه 22 دی 1396 - 18:54:17
چرا فرانسه آمریکا را در سیاست‌هایش علیه ایران همراهی نمی‌کند؟ 

تهران- الکوثر: دولت فرانسه با درک واقعیت‌هایی درباره روابط دیپلماتیک با ایران و منافع سیاسی و اقتصادی خود در این باره، واشنگتن را در اعمال تحریم و فشار علیه جمهوری اسلامی ایران همراهی نمی‌کند. 

به گزارش پايگاه شبکه الکوثر، در ناآرامی‌ها و اغتشاشات اخیر در ایران، واشنگتن، تل آویو و ریاض منتظر تغییر گسترده و چشمگیری در ایران بودند، تغییری که به نفع آمریکا و متحدان صهیونیست و سعودی آن‌ها تمام شد، حال آنکه کشورهای اروپایی به‌ویژه فرانسه در این باره محتاط عمل کرد و واکنش پاریس به این تحولات متفاوت با واشنگتن بود. 
بر این اساس، گمانه زنی محافل رسانه‌ای و سیاسی فرانسه این بود که آنچه اکنون در ایران روی می‌دهد موج گذرایی است که به سرعت فروکش خواهد کرد و این البته چیزی است که روی داد. در این باره، موضع فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل متحد قابل تامل بود و با تلاش‌های آمریکا که تلاش کرد تحولات داخلی ایران را به موضوعی بین‌المللی تبدیل کند. هدف آمریکا این بود که از اغتشاشات در ایران در جهت اعمال فشار بر تهران در ارتباط با موضوع‌های باقیمانده بین دو کشور مانند موضوع هسته‌ای و مسائل عراق، سوریه، یمن و فلسطین اشغالی بهره برداری کند، امری که تهران و متحدانش این تلاش‌های آمریکا را با شکست مواجه ساختند. 
منابع فرانسوی در گفتگو با پایگاه خبری «العهد» اعلام کردند که موضع مخالف فرانسه با موضع آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران، به چند اعتبار صورت گرفت که از جمله منافع فرانسه در ارتباط با ایران از جمله این اعتبارات بود. همچنین، فرانسه از سیاست‌های آمریکا پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، انتقاد کرد و این سیاست‌ها را نابخردانه توصیف کرد. 
به گفته کار‌شناسان عواملی که سبب شد فرانسه مغایر با سیاست‌های آمریکا، موضع گیری کند عبارتند از: 
نخست، نزدیک شدن ایمانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، به ایران، به علت چشم‌اندازی که فرانسه در روابط اقتصادی با ایران ترسیم کرده است. 
دوم اینکه رئیس جمهور فرانسه از سوی بازرگانان و شرکای فرانسه از جمله شرکت بزرگ نفتی و گازی توتال، شرکت عظیم ایرباس، شرکت خودروسازی پژو که حدود ۶۰۰ هزار خودرو در سال در ایران تولید می‌کرد، تحت فشار قرار گرفت. 
سوم، توافق هسته‌ای با ایران که فرانسه یکی از شش کشور امضاء کننده این توافق به شمار می‌رود. پاریس خواهان ادامه این توافق است. 
چهارم، تظاهرات و اقدامات جدایی طلبانه در منطقه کاتالونیا در اسپانیا است و فرانسه آمریکا و اسرائیل را به حمایت از جدایی طلبان متهم می‌کند. 
همچنین بر اساس منابع فرانسوی، بیشتر مردم سوریه بر ضرورت تقویت روابط اقتصادی و سیاسی بین فرانسه و ایران تاکید می‌کنند و این چیزی است که دولت فرانسه از آن آگاه است.


برای اطلاع از آخرین اخبار ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید


جمعه 22 دی 1396 - 18:54:11