به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، برخی منابع خبری از درخواست رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا از عربستان برای اجازه دادن به ورود مواد غذایی، آب و سوخت و دارو به کشور جنگ زده یمن خبر دادند.
همزمان با آغاز حملات نظامی عربستان، یمن تحت شدیدترین محاصره اقتصادی و حتی دارویی قرار گرفته است. این محاصره دریایی و هوایی ماه گذشته پس از شلیک یک موشک از یمن به طرف ریاض - در واکنش به ادامه حملات هوایی جنگندههای سعودی به غیر نظامیان و تأسیسات زیر بنایی این کشور - تشدید شد.
تشدید محاصره در حالی است که هشت گروه بینالمللی امداد هشدار دادهاند که اگر این محاصره پایان نیابد، یمن دستخوش قحطی گسترده خواهد شد.
روزجمعه نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد اگر این بحران انسانی ادامه یابد کنگره آمریکا ممکن است محدودیتهایی علیه حمایت واشنگتن از ریاض وضع کند. او گفت هرچند ما شاهد پیشرفتهایی بودهایم اما در اوضاع انسانی یمن شاهد بهبود کافی نبودهایم. روز پنجشنبه نیز وی ادعا کرد این محاصره باید پایان یابد و سعودیها باید اجازه دهند که مواد غذایی، آب و سوخت و مایحتاج دیگر وارد یمن شود.
تیلرسون نیز روز جمعه در پاریس مدعی شد: «آمریکا در خصوص مسئله یمن حرف خودمان را به روشنی بیان کرده است. رئیس جمهور ترامپ نیز این هفته خواستار لغو کامل محاصره یمن و بازگشایی همه بنادر نه فقط برای دریافت کمکهای بشردوستانه، بلکه برای واردات کالاهای تجاری شد، زیرا حدود 80 درصد از مواد غذایی مورد نیاز یمن به شکل کالاهای تجاری وارد این کشور میشود. ما از عربستان سعودی میخواهیم اجازه این دسترسی را بدهد.»
مقامات آمریکایی در حالی از محاصره دریایی و هوایی یمن انتقاد میکنند که خود هم در تجهیز تسلیحات و حمایت نظامی و اطلاعاتی از سعودی و هم از طریق ناوگان دریایی و هوایی خود در این محاصره مشارکت دارند.
در اردیبهشت ماه سال 1394 ناوگان دریایی آمریکا به بهانه جلوگیری از حمایت تسلیحاتی ایران از مردم یمن، به مانع تراشی در مسیر حرکت کشتی نجات ایرانی حامل کمکهای انسان دوستانه برای ملت یمن متوسل شد.
خبرگزاری رویترز هم امروز به نقل از یک مقام آمریکایی ادعا کرد: دولت ترامپ «مذاکرات بسیار صریح و منظمی» با مقامات عربستانی در مورد شرایط یمن داشته است. ظاهراً همین مقام آمریکا با اشاره به اینکه "اوضاع انسانی در یمن بهبود نیافته است" ادعا کرده "دولت این کشور به ائتلاف (متجاوز) سعودی به یمن اطلاع داده است که در صورت بهبود نیافتن شرایط انسانی در یمن، کنگره آمریکا حمایتهای خود را از ائتلاف محدود خواهد کرد". وی همچنین افزود: درون دولت ترامپ نگرانیها درباره اوضاع انسانی در یمن افزایش یافته است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که در حمله هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان 23 نفر، شامل زنان و کودکان، در یمن کشته شدند.
با توجه به سابقه مشارکت آمریکا در استمرار محاصره مردم یمن، درخواست کنونی کاخ سفید از عربستان برای اجازه دادن به ورود مواد غذایی، آب و سوخت و دارو به کشور جنگ زده یمن تنها اهدافی تبلیغاتی دارد. اهدافی مانند:
1- تطهیر نقش و مشارکت آمریکا در جنایات سعودیها در یمن آن هم در شرایطی که حساسیت افکار عمومی جهان به این جنایات بشدت افزایش یافته است.
2- اعمال فشار بر دولت سعودی به خاطر انتقاد از تصمیم اخیر ترامپ در زمینه بیتالمقدس - انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی و سفارت آمریکا به بیتالمقدس. البته برخی منابع خبری از همسویی ریاض با این تصمیم ترامپ خبر دادهاند که در صورتی که هدف از اعلام این همسویی شکست وحدت و همگرایی جهان اسلام در برابر تصمیم ترامپ و رژیم صهیونیستی نباشد، گمانه اعمال فشار بر سعودیها تضعیف میشود.
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
برای دسترسی به مطالب و اخبار یمن اینجا کلیک کنید
شنبه 18 آذر 1396 - 20:54:48