به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم لندن در گزارشی نوشت: دیپلماتهای روسیه و ترکیه از گشایش و تغییری عمیق تر از آنچه پیش بینی می شد در موضع ترکیه در عرصه منطقه ای و در قبال بسیاری از مسائل، سخن به میان می آورند به ویژه اینکه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه موضع کشورش را براساس سناریوی جدید روسیه در سوریه قرار داده است. این سناریو مجهز و آماده شدن برای دستور کار «گفتگوی ملی سوریه » است.
مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با وجود ملاحظاتی که طیفهای مخالف سوری از جمله گروههای نزدیک به ترکیه یا طرفدار ترکیه داشتند، آشکارا از برگزاری کنفراس ملی سوری استقبال کرد.
برخی منابع دیپلماتیک در گفتگو با رای الیوم گفتند اظهارات اوغلو نقطه آغازی برای ایجاد موضع محکم ترکیه براساس سناریوی روسی است که هدف از آن کاهش نفوذ و مشروعیت مخالفان سنتی است.
حمایت ترکیه از طرح روسیه که در نشست سه جانبه سران در سوچی با حضور ایران نمایان شد، نتیجه اش نرمش ملموس در موضع ترکیه است. برخی منابع خاص اعلام کردند این نشست همه احتمالات و همه ابعاد پیچیده وضع سوریه را در نظر گرفته است. ناظران پیش بینی می کنند این نرمش طی چند روز آینده بیشتر شود و حتی آنکارا بپذیرد در دیدارها و نشستهایی شرکت کند که ماهیت عادی سازی روابط با نظام سوریه را داشته باشد زیرا در سوچی توافق شد (ترکیه) حتی در گفتگوی گسترده با نظام سوریه و مقامات آن شرکت کند.
اظهارات دمشق درباره کاهش حضور رسمی در نشستهای جدید ژنو، به احتمال قوی به توصیه روسیه است زیرا ترکیه در موضعی قرار گرفته است که ممکن است حتی به صورت تاکتیکی، جایگزینهای پیشنهادی مسکو را بپذیرد، پیشنهادهایی که برای تضعیف کنفرانس ژنو و کاستن از اهمیت آن است به ویژه اینکه جایگزین روسی در دسترس قرار دارد و با کنفرانس ملی جامع برای مذاکره سوری زیر چتر منطقه ای و بین المللی مرتبط است.
از وزیر امور خارجه ترکیه نقل شده است که ترکیه با گسترش چارچوب گفتگوها بین گروههای سوریمخالفتی ندارد با این شرط که این گفتگو شامل گروههای کرد مسلح فعال در شمال سوریه و گروههایی که ترکیه آنها را تروریست می داند، نشود.
مخالفت نکردن با گسترش راهکارهای گفتگو به این معنی است که ترکیه در عمل با تغییر چارچوب نمایندگی طیفهای مخالف سوری موافق است و برای مرحله ای آماده می شود که احتمال دارد با نظام سوریه به طور مستقیم گفتگو کند. ترکیه شرط براندازی و کناره گیری نظام سوریه را کنار گذاشته است. اوغلو گفته است: "نظام سوریه وجود دارد". این یک واقعیت است اما این هم واقعیت دارد که این نظام شایستگی نمایندگی ملت سوریه را ندارد و نمی تواند به تنهایی راه حلی ارائه کند و این مضمون پیامی است که به اوغلو و گروهش از دفتر اردوغان می رسد.
لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا
چهار شنبه 8 آذر 1396 - 16:21:55