رد پای ائتلاف آشوب ساز در حملات تروریستی مصر

شنبه 4 آذر 1396 - 11:27:56
رد پای ائتلاف آشوب ساز در حملات تروریستی مصر

تهران- الکوثر: هر چند حمله تروریستی به نمازگزاران مسجدروضه در العریش مصر را می توان به شاخه مصری داعش نسبت داد اما با توجه به نقش مصر در توافق گروههای فلسطینی و همراه نشدن قاهره با تنش آفرینی سعودی ها علیه ایران وحزب الله، نمی توان نقش مستقیم و غیرمستقیم عوامل رژیم صهیونیستی و عربستان را نیز در این عملیات تروریستی نادیده گرفت .

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  «احمد کاظم زاده»، کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی می نویسد:  یکی از سوال هایی که به طور طبیعی ذهن هر مخاطبی را به خود جلب می کند این است که چه کسی یا کسانی امکان دارد در پشت حملات تروریستی به نمازگزاران مصری در منطقه العریش واقع در شمال سینا قرار داشته باشند؟ آنچه چنین سوالی را مطرح می کند گستردگی این حمله است که به شهادت 235 تن از نمازگزاران و زخمی شدن 110 نفر دیگر از آنها منجر شد.
از یکسو مجموعه دلایل و شاخص هایی وجود دارد که نقش داعش و شاخه مصری آن یعنی انصار بیت المقدس را در این حمله نشان می دهد. از جمله اینکه قربانیان این حمله تروریستی از صوفیان منطقه هستند که همانند شیعیان از سوی داعش تکفیر شده اند و در سال 2006 نیز شیخ سلیمان از رهبران صوفیه این منطقه به وسیله داعش ربوده شد و به قتل رسید و حمله تروریستی اخیر نیز درست در سالگرد قتل وی صورت گرفته و از این دید این حمله کاملا برنامه ریزی شده بوده است.

دوم اینکه داعش بعد از شکست های سنگین و مفتضحانه خود در عراق و سوریه که پایان حیات سیاسی آن را در این دو کشور رقم زد، به حملات در دیگر مناطق برای ابراز وجود نیاز داشت و به همین علت در خیلی از کشورها هشدارهای امنیتی به طور نامحسوس بالا رفته بود و از این دید شاید غفلت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی مصر قابل تامل است .
با این حال نمی توان حملات تروریستی العریش را تنها به داعش و شاخه مصری آن نسبت داد. زیرا این حمله درست در آستانه بازگشایی گذرگاه غزه صورت گرفت که بنا بود بر اساس توافق آشتی میان فتح و حماس صورت گیرد که با میانجیگری مصر حاصل شد اما رژیم صهیونیستی و جناح راستگرای حاکم به رهبری نتانیاهو با آن مخالف بود.
از طرف دیگر با وجود اینکه مصر به دلیل نیازهای مالی تحت فشار عربستان از مالکیت جزایر استراتژیک تیران و صنافیر در دریای سرخ و نزدیک تنگه باب المندب صرف نظر کرد و آن را طی یک قرار استعماری به عربستان واگذار کرد اما در موارد دیگر از جمله جنگ یمن ، ایران هراسی و بخصوص در مورد پروژه اخیر استعفای اجباری حریری نخست وزیر لبنان نه تنها شرکت نکرد بلکه به عاملی برای مهار بحران ناشی از استعفای غیرمنتظره سعد حریری شد و از این دید احتمال اینکه مصر و دولت عبد الفتاح السیسی نیز همانند دولت حریری مورد خشم و غضب نسل تازه به دوران رسیده سعودی به رهبری محمد بن سلمان قرار گیرد ، بعید نیست .
از این رو هر چند که حمله تروریستی روز جمعه علیه نمازگزاران سنی مذهب به دست عوامل تکفیری داعش و شاخه مصری آن یعنی گروه به اصطلاح انصار بیت المقدس صورت گرفته باشد اما با توجه به گستردگی این حمله تروریستی به هیج وجه نمی توان نقش مستقیم و غیرمستقیم عوامل صهیونیستی و سعودی را نیز در آن نادیده گرفت و از این دید این حمله همانند بسیار دیگری از حملات مشابهی که پیش از این در عراق و سوریه صورت می گرفت محصول ائتلاف نانوشته عوامل تکفیری و صهیونیستی - سعودی است و راه نجات از این حملات اتخاذ تصمیم سرنوشت ساز در قطع همکاری با این ائتلاف آشوب ساز و نزدیکی به ائتلاف ثبات ساز با محوریت ایران ، سوریه ، عراق و روسیه است .


لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا


شنبه 4 آذر 1396 - 11:18:29