به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، عبد الباری عطوان سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم که از لندن به روز رسانی می شود، در سرمقاله امروز این روزنامه با طرح این سوال که عربستان چه گزینه هایی پیش پای سعد حریری قرار داده است که وی نتوانست با آن مخالفت کند؟ نوشت: سوال هایی که این روزها پس از استعفای ناگهانی و غافلگیر کننده آقای سعد حریری، از زبان همه لبنانی ها جاری می شود این است که آیا جنگ علیه کشورشان قریب الوقوع است؟ چه کسی آتش این جنگ را برخواهد افروخت؟ و این جنگ چه تبعاتی را می تواند به دنبال داشته باشد؟ چه تعداد از بیگناهان قربانی آن خواهند شد؟
عطوان افزود: این سوالات که نشان از وجود ترس ونگرانی شدید از حوادث آینده است، سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان را بر آن داشت تا دیروز به سرعت برای اطمینان دادن به لبنانی ها و کاستن از ترس و نگرانی شان، سخنرانی کند. وی در عین حال مانند دیگر سخنرانی های اخیر خود، مواظب بود تا از هر گونه تهییج و تحریک لبنانی ها یا تلاش برای بسیج کردن آنها از لحاظ روانی و سیاسی بر حذر باشد.
آقای ریاض سلامه رئیس بانک مرکزی لبنان نیز قبل از سید حسن نصر الله همین شیوه را درپیش گرفت یعنی تلاش کرد تا فضا را آرام و از نگرانی ها کم کند. وی با صدور بیانیه ای بر ثبات قیمت لیر لبنان و عدم وجود هیچ دلیلی برای بی ثباتی نرخ آن، تاکید کرد.
سردبیر روزنامه رای الیوم تصریح کرد: آقای نصر الله وجود طرح عربستان برای حمله به لبنان در سایه آنچه را که بحران داخلی آن کشور وبازداشت بسیاری از شاهزادگان ، وزرا و تجار به اتهام فساد خواند، منکر نشد اما در امکان یک چنین حمله ای تردید داشت چرا که مرز مشترکی میان عربستان سعودی و لبنان وجود ندارد مگر اینکه نیروهای سعودی از طریق فلسطین اشغالی وارد عمل شوند. وی افزود: اسرائیل نمی تواند در راستای منافع عربستان اقدام کند بلکه بر اساس آمریکا و منافعش عمل میکند.
در ادامه این سرمقاله آمده است: استقبال علنی و آشکار اسرائیل از استعفای آقای حریری، چه بسا متضمن تحلیلی دیگر باشد و آن اینکه، وقتی موضوع به مقابله با حزب الله و تلاش برای نابودی و سر به نیست کردن آن مربوط می شود، هماهنگی چه بصورت مستقیم یا با پوشش مشترک آمریکا و با حمایت دو طرف(سعوی -امریکایی)، امکان پذیر است. در این زمینه باید به یاد داشته باشیم که عربستان سعودی به طور آشکار از حمله اسرائیل به حزب الله در سال دو هزار و شش حمایت و از این حزب به علت فراهم کردن مقدمات این حمله انتقاد کرد و از حزب الله خواست مسئولیت تبعات آن را برعهده بگیرد.
عطوان افزود: آقای سعد حریری با تصمیمی که آمریکا، طراح آن و عربستان مجری آن بوده است، استعفا کرده است. بر اساس ارزیابی های ما، حریری در مقابل فقط دو گزینه قرار گرفته است: استعفا یا زندان. مضافا براینکه گزینه بازگشت به لبنان نیز بعید به نظر می رسد. چرا که وقتی که وی وارد خاک عربستانی شد که تابعیت آن را دارد، به وی اجازه ترک این کشور مگر به دستور شخص محمد بن سلمان حاکم کنونی این کشور،داده نخواهد شد. زیرا وی (حریری) از شاهزاده متعب بن عبد الله که مهمتر نیست ؛ کسیکه از فرماندهی گارد ملی برکنار و روانه زندان شد یا مهمتر از شاهزاده ولید بن طلال نیست که نسبت نزدیکی و خونی (با جناح حاکم)، یا سپرده بیست وشش میلیاردی اش، سبب مصونیت وی نشد بلکه وی هم به همان سرنوشت متعب دچار شد. آنچه اکنون در عربستان در حال وقوع است، بی سابقه است.
از اینجاست که معتقدیم، انتظار میشل عون رئیس جمهور لبنان برای بازگشت سعد حریری به بیروت برای شنیدن اظهارات وی درباره شرایط استعفا، بسیار بطول خواهد انجامید واگر تقدیر بر این باشد که با وی دیدار کند، چه بسا این دیدار در جهان دیگر باشد مگر اینکه «طوفان قاطعیت» عربستان که اکنون بر ضد لبنان در جریان است، به اهداف خود برسد و باعث تغییر نظام و در نتیجه بازگشت حریری به بیروت شود آن هم در حالی که وی در کنار محمد بن سلمان، نشانه پیروزی را بالا برده است. که البته این مسئله دیگری است.
همچنین بعید نیست که اقای حریری را با لباس آبی زندان به اتهام فساد در برابر دستگاه قضا ودادگاه عربستان مشاهده کنیم. چرا که بجز شمار بسیار معدودی، هیچ یک از کسانی که با مناقصه و تجارت در عربستان سرکار داشته اند، از این اتهام مبرا نبودند. همچنین اختلافاتی سیاسی میان او (حریری) و دولت عربستان وجود دارد. اغلب کسانی که برنده مناقصه ها شدند و به امتیازاتی دست پیدا کرده اند، به شاهزادگان یا وزرا یا مسئولان بلند پایه یا حتی برخی از قضات رشوه پرداخت کرده اند این مسئله ای است که نیاز به هوش و ذکاوت چندانی ندارد و اغلب از آن مطلع هستند . علاوه بر این، دستگاه قضایی در عربستان از استقلال کامل برخوردار نیست.
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
دو شنبه 15 آبان 1396 - 11:49:46