به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این احتمال وجود دارد که سقوط بالگرد حامل منصور بن مقرن بن عبدالعزیز عمدی و با هدف از میان برداشتن او به عنوان یکی از رقبای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بوده است؟
بالگرد حامل مسئولان بلندپایه عربستان یکشنبه شب در منطقه مرزی «عسیر» واقع در جنوب این کشوربه طرز مشکوکی سقوط کرد. منابع خبری گزارش دادند که این بالگرد حامل مسئولان بلندپایه سعودی از جمله «منصور بن مقرن بن عبدالعزیز» شاهزاده سعودی بود.منصور بن مقرن معاون امیر منطقه عسیر و مشاور محمد بن نایف ولیعهد سابق عربستان بود. در این حادثه، رئیس پلیس و همچنین مدیر کل بخش کشاورزی منطقه عسیر کشته شدند.
گزارش ها حاکیست همه سرنشینان این بالگرد که بر فراز منطقه حفاظت شده شهر ابها سقوط کرد کشته شده اند. هر چند در وهله اول این اتفاق می تواند به عنوان یک سانحه طبیعی تلقی شود اما با توجه به اینکه شاهزاده ای که در این حادثه جان خود را از دست داده منصور پسر مقرن بن عبدالعزیز بوده است این احتمال وجود دارد که سقوط بالگرد عمدی وبا هدف از میان برداشتن یکی دیگر از رقبای محمدبن سلمان ولیعهد عربستان طراحی شده باشد.
این احتمال از این جهت قابل تامل است که با مرگ عبدالله پادشاه عربستان و به قدرت رسیدن سلمان، بر اساس سلسله مراتب خاندان آل سعود بخت اول برای جانشینی سلمان؛ همین شاهزاده مقرن بود به همین جهت هم ملک عبدالله در سال 2014مقرن را به عنوان نائب ولیعهد خود سلمان منصوب کرد و از آنجایی که سلمان بیمار بود بیشتر کارشناسان تصور می کردند که مقرن به زودی پادشاه عربستان خواهد شد اما سلمان مقرن را کنار گذاشت و محمدبن نایف را به عنوان ولیعهد خود معرفی کرد و پس از مدتی هم اورا برکنار ومحمد بن سلمان به عنوان ولیعهد معرفی شد.
اگر تحولات در ساختار قدرت عربستان به صورت طبیعی پیش می رفت قطعا باید پس از سلمان مقرن به مقام پادشاهی و منصور فرزندش به مقام ولیعهدی می رسید اما این تغییرات جور دیگری رقم خورد و همین تغییرات می توانست فرزندان مقرن را به انتقام گیری وادار نماید بنابر این می توان احتمال داد که منصور قربانی قدرت طلبی محمدبن سلمان شده و سقوط بالگرد حامل او عمدی بوده باشد.
چنانچه محمدبن سلمان پیش از این محمدبن نائف را خانه نشین کرد و روز شنبه هم تحت پوشش مقابله با فساد دهها شاهزاده سعودی را از کار برکنار و بازداشت کرد که در میان این چهره ها نام متعب بن عبدالله فرمانده گارد ملی عربستان به عنوان یکی از قدرتمندترین رقبای محمدبن سلمان نیز مطرح شد.
در چنین شرایطی که محمدبن سلمان برای جاه طلبی های خود از یکسو نهاد دینی عربستان را برآشفته کرده و از سوی دیگر بلندپروازی های اقتصادی با عنوان طرح اقتصادی 2030 را دنبال می کند و برای حفظ جایگاه خود به حذف رقبا روی آورده است این احتمال وجود دارد که عربستان در ماههای آینده به ویژه پس از مرگ سلمان با جنگ داخلی روبرو شود و به نظر می رسد غوغاسالاری سعودی ها علیه ایران نیز برای فرافکنی و جلوگیری از چنین پیامدهایی در دستور کار جناح حاکم عربستان قرار گرفته است.
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
دو شنبه 15 آبان 1396 - 9:24:1