به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه «رأی الیوم» در سرمقاله این روزنامه به استعفای «سعد الحریری»، نخستوزیر مستعفی لبنان از سمت خود در خاک عربستان سعودی، به این بهانه که در لبنان در معرض ترور بود، پرداخت و نوشت: اعتقاد ما این نیست که سعد الحریری، نخستوزیر مستعفی لبنان، به این علت که زندگی اش در معرض خطر بود، اقدام به کنارهگیری کرد؛ زیرا او بهطور طبیعی در بیروت تردد میکرد و چند روز پیش نیز در چند مراسم حاضر شد که مهمترین آنها مراسم معرفی سفیر جدید لبنان در سوریه بود؛ وانگهی، تنها طرف احتمالی برای ترور او حزبالله بود که امنیت او را برقرار میکرد و به وسیله توافق سیاسی با حزبالله به نخست وزیری رسید.
این نویسنده افزود: کنارهگیری سعد الحریری در چارچوب نقشه راهی صورت گرفت که عربستان سعودی و آمریکا طراحان آن هستند و هدف آنها نیز هدف قرار دادن حزبالله بهعنوان بازوی قدرتمند ایران است که تهدیدی برای موجودیت اسرائيل بهشمار میرود. حزبالله همچنین بهعلت حمایتهای رسانهای و سیاسی و نظامی از انصارالله یمن خطری برای عربستان سعودی بهشمار میرود. انصارالله خسارتهای انسانی بسیار سنگینی در مرزهای جنوبی یمن به عربستان وارد کرده است و توانست هر ازگاهی با شلیک موشکهای پیشرفته خود به عمق خاک عربستان هیبت و جایگاه آن را تهدید کند که آخرین این موشکها عصر شنبه بود که به شهر ریاض شلیک شد.
این نویسنده در ادامه افزود: گزارشهای موجود حاکی از آن است که عربستان سعودی با هماهنگی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، اکنون سرگرم تشکیل ائتلاف جدید عربی مانند ائتلاف در جنگ علیه یمن، برای جنگ با حزبالله لبنان هستند و بعید نیست که اسرائيل ستون و پایه اصلی این ائتلاف باشد. برخی خبرها و گزارشها حاکیست که تماس های محرمانه عربستان با اردن در حال اجراست تا اردن به این ائتلاف ملحق شود، همان هنوز هیچ منبع رسمی یا شبه رسمی این گزارشها را تأیید نکرده است.
این منابع بعید نمیدانند که تشدید اقدامات علیه حزبالله در لبنان با تشدید و اقدام نظامی علیه قطر- در صورت گرفتن چراغ قرمز از آمریکا- هم زمان صورت گیرد. به گفته این منابع، ۷ هزار نظامی ویژه مصری که تمرین های سخت و ویژه ای دیده اند، هم اکنون در پایگاهی در شمال ابوظبی و در فاصله ۴۰ کیلیومتری مرزهای قطر مستقر و آماده دخالت نظامی هستند، اما گرفتن چراغ قرمز آمریکا برای چنین اقدامی ضروری است، زیرا شمار نیروهای ترکیه در قطر طی هفته های اخیر به حدود ۳۰ هزار نظامی افزایش یافت.
این نویسنده فلسطینیتبار در ادامه خاطرنشان کرد: لحن انتقادهای سعد الحریری از ایران بسیار تند و بیسابقه بود که اتهامهایی چون تروریست و خرابکار بودن و تهدید برای قطع دستانی که علیه ملتهای عربی دراز شود، بود و البته کامل کننده حملات ثامر السبهان، وزیر عربستانی بود که در سخنان اخیرش از حزبالله با عنوانی چون «حزب شیطان» نام برد و سید حسن نصرالله دبیر کل آن را با عبارت های خارج از عرف دیپلماتیک و سیاسی توصیف کرد.
سعد الحریری با عجله به ریاض احضار شد و ظرف چند ساعت و پس از لغو همه برنامهها و دیدارهای رسمیاش عازم ریاض شد. بعید نیست که این استعفا و متن استعفانامه ای که از شبکه تلویزیونی العربیه عربستان و نه تلویزیون المستقبل متعلق به خود او، به او تحمیل شده باشد. این استعفا نشان داد که علاقهمندی او به عربستان سعودی- که بههیچ وجه آن را کتمان نکرد- بیش از علاقهمندی او به لبنان است.
روزنامهنگار پیشکوست عرب در ادامه درباره احتمال جنگ عربستان سعودی علیه حزبالله نیز گفت: اعلان جنگ علیه حزبالله ممکن نیست مگر با هماهنگی کامل با اسرائيل؛ زیرا عربستان نمیتواند همزمان د دو جبهه یمن و لبنان و چهبسا ایران وارد جنگ شود. افزون بر این، مرزهای جغرافیایی بین عربستان سعودی و لبنان وجود ندارد؛ گذشته از همه اینها، متحدان عربستان سعودی ضعیف تر از آن اند که بتوانند حزبالله را شکست دهند، حزبالله که اکنون به لحاظ تجربیات جنگی و تجهیزات نظامی دارای آن چنان توانمندی است که چهار کشور منطقه یعنی مصر، امارات، سوریه و عربستان فقط چنین تجهیزاتی دارند.
این نویسنده سرشناس عرب در ادامه به سخنان اخیر دبیر کل حزبالله لبنان اشاره کرد و گفت: زمانی که سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، درباره به راه انداختن هرگونه جنگی علیه لبنان هشدار داد، بی جهت سخن نگفت. او از یهودیان خواست که جان خود را بردارند و فلسطین اشغالی را به کشورهایی که از آن آمده اند، ترک کنند؛ زیرا هیزم هرگونه جنگ آینده خواهند بود. هیچ شکی نیست که دبیر کل حزبالله لبنان که دارای نخبگان زیاد و اطلاعات کافی است، گزارشهای دقیقی درباره طرحها و نقشه های عربستان و آمریکا داشته باشد.
این نویسنده در ادامه افزود: طبل جنگ در عربستان به صدا در آمده است و انعکاس صدای آن در سراسر منطقه به گوش میرسد و کنارهگیری سعد الحریری بخشی از انعکاس است. پرسشی که اکنون مطرح است این است که نخستین جرقه جنگ کی – و نه کجا- زده خواهد شد. لبنان که دو سال بدون رئیس جمهور بود میتواند بدون نخستوزیر یا دولت باشد. طرفهای مقابل (عربستان و چهارده مارس) که در یک جبهه ایستاده اند این واقعیت را خوب درک میکنند و از این رو، ممکن است هر چه سریعتر وارد عمل شوند و در اقدام نخست و با هدف فلج کردن اقتصاد لبنان، برای از کار انداختن نظام بانکی این کشور وارد عمل شوند تا مقدمه محاصره شدید مانند محاصره ای که علیه یمن اعمال کردهاند، بر لبنان نیز اعمال شود که در آن کشتی های جنگی اسرائيلی و آمریکایی نقش اصلی را عهده باشند.
آنچه روی میدهد ماجراجویی نسنجیده آمریکا و عربستان سعودی است و ورود اسرائيل به این نبرد نیز برای آن بسیار گران تمام خواهد شد، زیرا چنین جنگی واپسین جنگ در منطقه خواهد بود و بهطور دقیق مانند جنگ جهانی دوم خواهد بود که به جنگهای اروپا پایانی همیشگی بخشید و اتحادیه اروپا بر آوار آن شکل گرفت.
تصور نمی کنیم اسرائيل که از سال ۱۹۷۳ میلادی در همه جنگها شکست خورده است، پیروز از این نبرد خارج شود؛ زیرا محور مقاومت بهخوبی برای آن آماده شده است. توان و قدرت حزبالله در مقایسه با قدرت آن در زمان جنگ سال ۲۰۰۶ چندین برابر شده است. افزون بر این، سوریه، ایران، عراق و هزاران داوطلب از مناطق مختلف جهان اسلام در آن شرکت خواهند کرد و نباید در این خصوص جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که روابط کامل خود را با ایران و سید حسن نصرالله ترمیم و تقویت کرده است، به فراموشی سپرده شود.
فضای کنونی حاکم بر لبنان بسیار به فضای حاکم بر این کشور اندکی پیش از حمله اسرائيل در سال ۱۹۸۲ بر جنوب آن است، اما با یک تفاوت اساسی و آن این است که حزبالله سازمان آزادیبخش فلسطین نیست و لبنان خاک و میهن آن است و عازم قبرس یا تونس نخواهد شد بلکه تا آخرین گلوله خواهد جنگید و تا آخرین تیر کمان خود را به کار خواهد بود زیرا آخرین جنگها خواهد بود.
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 14 آبان 1396 - 13:1:49