بازی جهانی در سوریه رو به انتهاست

یک شنبه 5 شهریور 1396 - 13:14:16
بازی جهانی در سوریه رو به انتهاست

روزنامه الخلیج امارات با اشاره به موضع ضعف آمریکا و معارضان در سوریه نوشت که بازی تمام شده و همه در انتظار نتیجه تحولات میدانی هستند تا بر اساس آن وارد مذاکرات جدید ژنو بشوند.

تهران- الکوثر: روزنامه اماراتی «الخلیج» در سرمقاله امروز خود نوشت که در سایه برتری ارتش سوریه و متحدانش در میدان نبرد، معارضان سوریه مجبور به پذیرش واقعیت و پیوستن به روند منطقی حل بحران سوریه می‌شوند.

در این سرمقاله آمده است: «تحولات در عرصه سوریه روند پرشتابی گرفته؛ میدان نبرد، وضع سال‌های قبل را ندارد و مواضع سیاسی در داخل سوریه، منطقه و جهان در قبال دمشق با تغییر قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو شده به گونه‌ای که بازی بین‌المللی در خاک سوریه تمام شده یا در شُرف پایان است؛ این را در دستاوردهای نیروهای دولتی سوریه در جبهه‌های مختلف از گستره جغرافیایی سوریه و برجسته شدن نقش روسیه و کاهش نقش آمریکا یافته‌ایم».

«این در حالی است که نقش گروه‌های معارض هم کم رنگ شده و شاهد ضعف و از هم گسیختگی در صفوف سیاسی و نظامی معارضان و انصراف آنها از کناره‌گیری بشار اسد قبل از رسیدن به هر گونه راه حل سیاسی هستیم».

«در ژوئن گذشته "رابرت فورد"، سفیر سابق آمریکا در اظهاراتی خبری گفت، بازی در سوریه تمام شد آمریکا خیلی عقب ماند و اوباما گزینه‌های زیادی برای رسیدن آمریکا به اهدافش باقی نگذاشت. وی گفته بود، زمانی که ما اواخر سال 2013 گمان کردیم که مقامات سوری درخواست بخشش می‌کنند و به الجزایر، روسیه یا کوبا پناهنده می‌شوند، بزرگ‌ترین اشتباه عمرمان را مرتکب شدیم».

«چیزی که در طول این سال‌ها اتفاق افتاده این است که روسیه با همه قوای نظامی خود برای نجات نظام سوریه  وارد میدان شد همان کاری که ایران و متحدانش انجام دادند هنگامی که استان‌های سوریه یکی پس از دیگری  به دست معارضان و گروه‌های افراطی سقوط می‌کرد و مناطق تحت سلطه نظام به اطراف دمشق و ساحل سوریه با دریای مدیترانه محدود شده بود».

«حرکت تند نظامی و سیاسی روسیه در سوریه و کاهش نقش آمریکا و متحدانش مقاومت نظام سوریه را تقویت کرد به گونه‌ای که با محکم کردن گام‌هایش زمینه گسترش مناطق تحت سیطره آن را فراهم کرد. به دنبال آن نظام سوریه از دستاوردهای نظامی خود به عنوان برگه برنده‌ای در مذاکرات سیاسی استفاده کرد و روسیه هم در شورای امنیت و همچنین مذاکرات ژنو  وآستانه کاملا از آن پشتیبانی کرد».

«در نگاهی به عرصه میدانی و سیاسی سوریه معلوم می‌شود که ارتش سوریه از ایجاد مناطق کاهش تنش در شمال، مرکز و جنوب سوریه که تحت نظارت مستقیم روسیه قرار دارد استفاده کرد و با استفاده از سردی جبهه‌های داخلی دامنه عملیات خود را با حرکت به سمت پایگاه‌های گروه‌های تروریستی در بادیه، مناطق شرق و جنوب تا مرزهای عراق و اردن گسترش داد و به موفقیت‌های قابل توجهی رسید».

«این در حالی است که مناطق تحت کنترل معارضان میانه رو یا در گرو [نوع] توافق‌ بین آمریکا و روسیه است یا تحت کنترل نیروهای تحت امر آمریکا (مثل نیروهای دموکراتیک سوریه) یا تحت امر ترکیه (سپر فرات) است و این نیروها با در چارچوب خطوط قرمز اعلام نشده‌، با نیروهای دولتی سوریه درگیر نمی‌شوند».

«زمانی که "استفان دی میستورا"، فرستاده ویژه سازمان ملل خواهان به تعویق افتادن مذاکرات ژنو می‌شود که قرار بود ابتدای ماه آتی برگزار شود، معنایش این است که او منتظر تکمیل تحولات مثبت در سوریه است چون او مشغول رصد و نظارت بر اتفاقات میدانی و نتایج آن است؛ چرا که نتیجه این اتفاقات، مَدخلی اجباری برای ورود مستقیم به روند سیاسی و توافق بر سر تشکیل هیأتی واحد از معارضان است».

«معارضان سوریه هم فرقی نمی‌کند از تریبون ریاض، مسکو یا قاهره باشند همگی در حال و روز خوبی نیستند و بالکعس دربرخی از آنها اختلافات زیاد است و دیدگاه‌هایشان برای رسیدن به ساختاری توافقی به هم نزدیک نیست اما در نهایت همه آنها تسلیم نتیجه اتفاقات میدان نبرد می‌شوند و باید بر اساس آن اقدام کنند».

منبع: فارس


یک شنبه 5 شهریور 1396 - 13:12:13