واکنش ترکیه به جدایی اقلیم کردستان عراق از زبان کارشناس کرد

پنج شنبه 26 مرداد 1396 - 9:36:37
واکنش ترکیه به جدایی اقلیم کردستان عراق از زبان کارشناس کرد

دکترمحمودعثمان معتقد است در صورت تشکیل کشور مستقل کردستان در عراق ، دولت ترکیه مداخله می کند

تهران- الکوثر: کارشناس کرد می گوید : ترکیه جدایی اقلیم کردستان از عراق را به مثابه اعلام جنگ می داند. 

به گزارش الکوثر، « محمود عثمان» در گفتگویی  افزود: نمی توان حقایق تاریخی را نادیده گرفت، ترکیه به معاهده لوزان پایبند است، ترکیه برای ترسیم مرزهای خود با سوریه و عراق بر اساس معاهده لوزان موصل و کرکوک را واگذار کرد، از این رو اگر اقلیم کردستان عراق بخواهد یک کشور مستقل تشکیل دهد این به معنای بازگشت به خانه اول است و این حق را به ترکیه می دهد که مداخله کند و خواهان حقوق خود در کرکوک و موصل شود.

وی با بیان اینکه ترکیه جدایی اقلیم کردستان از عراق را به مثابه اعلام جنگ می داند، تاکید کرد:  بدون موافقت سایر کشورهای همسایه نمی توان قواعد بازی را تغییر داد و کشورها را در عمل انجام شده قرار داد بلکه باید با توافق و تفاهم شرکای منطقه ای عمل کرد.

دکتر محمود عثمان در سال ١٩٣٨ در خانواده اي فقير در شهر کوچک «پنجوين» کردستان عراق به دنيا آمد. در ١٧سالگي و در دوران دبيرستان به عضويت حزب دموکرات کردستان درآمد. در سال ١٩٥٦ و در حال تحصيل در رشته پزشکي دانشگاه بغداد، دبير اتحاديه دانشجويان کُرد شد. در سال ١٩٦١ با رتبه عالي، تحصيل در رشته طب را به پايان رساند و دوسال پس از آن به کوه هاي کردستان رفت و به عنوان پيشمرگه و پزشک به نيروهاي «ملامصطفي بارزاني» نخستين رهبر حزب «دموکرات کردستان عراق» پيوست.

او خيلي زود نزد ملامصطفي اعتبار يافت و در سال ١٩٦٤ به عنوان يکي از سران انقلاب کردهاي عراقي انتخاب شد و در سال هاي ١٩٦٥ تا ١٩٦٧ به عنوان نماينده جنبش کردها به اروپا و آمريکا رفت. تا سال ١٩٧٥ همواره به عنوان مترجم، پزشک و مشاور در کنار ملامصطفي بود. او سپس به عنوان رييس هيات مذاکره کننده کردها با بغداد انتخاب شده و چندين بار با صدام حسين و معاونان او مذاکره کرد.

دکتر محمود در سال ١٩٧٢ با مرحوم ادريس بارزاني فرزند ارشد ملامصطفي، مخفيانه به آمريکا رفت تا روابط جنبش کردها با واشنگتن را شکل بدهد. پس از درهم شکسته شدن جنبش ملامصطفي، به کردستان عراق بازگشت و در سال ١٩٧٩حزب سوسياليست کردستان را تاسيس کرد. او همچنان در صحنه سياسي به فعاليت خود ادامه داد و به مدت هفت سال به عنوان ميانجي، تلاش کرد به اختلافات داخلي احزاب کردستان عراق پايان دهد. در سال ٢٠٠٢ در کنفرانس نيروهاي اپوزيسيون عراقي در لندن نقش مهمي در هموارسازي مسير از ميان برداشتن رژيم بعث ايفا کرد و در سال ٢٠٠٣ به عنوان يکي از اعضاي شوراي حکمراني عراق انتخاب شد. او از سال ٢٠٠٥ تاکنون به عنوان يکي از اعضاي ائتلاف ميهني کردها، در مجلس عراق در بغداد، به عنوان نماينده فعاليت مي کند.


پنج شنبه 26 مرداد 1396 - 9:36:25

عکسهای بیشتر :