کاظمین در گذر زمان

دو شنبه 16 مرداد 1396 - 14:40:11
کاظمین در گذر زمان

نام شهر کاظمین بر گرفته از نام مبارک حضرت کاظم علیه السلام است و از آنجایی که در این حرم حضرت موسی بن جعفر علیه السلام ( کاظم) و نواده او حضرت محمد بن علی علیه السلام ( جواد) مدفون می باشند شهر به نام این دو تن با غلبه دادن نام اشهر که کاظم است، «کاظمین »نامیده شده است

تهران- الکوثر: شهر مقدس کاظمین ،سومین شهر مقدس عراق پس از نجف و کربلا است و در شمال غربی بغداد و در سمت غرب رودخانه دجله قرار گرفته که تنها عرض رودخانه دجله آن را از بغداد جدا می کند. امروزه، حرم و آستان كاظمين بيش از ۱۴۵۱۴ متر مربع مساحت دارد. طول آن ۱۲۳ و عرض آن ۱۱۵ متر است. حرم کاظمین به صورت مستطيل ساخته شده و با فضاهاي اطراف در مجموع بيش از ۲۶ هزار متر مربع است. در هر حال، بخش زيادي از حرم کاظمین و آستان از بناهاي شاه اسماعيل صفوي است و براساس كتيبه اي سال ۹۲۶ ق، تاريخ پايان بنا است.

پیشینه شهرمقدس کاظمین به سال ۱۴۵ ه.باز می گردد.در این سال جعفر فرزند منصور عباسی در گذشت و در قبرستان این منطقه مدفون گردید و پس از او جمعی از قریشیان از آن جمله دو امام معصوم علیهما السلام در این گورستان به خاک سپرده شدند و همواره به نام «مقابر قریش »مشهور بوده است.لیکن بعدها به تدریج نام این بقعه به نام امروزی آن شهرت یافت .

 

مساحت شهر کاظمین

در شهر شهر کاظمین عراق علاوه بر قبرمطهر دو امام بزرگوار مراکز زیارتی دیگری هم از جمله:


۱– آرامگاه نواب اربعه : اینان چهارنفر از بزرگان و معتمدان شیعه در بغدادند که طی هفتاد سال دوران غیبت صغری،عهده دار ارتباط میان امام زمان علیه السلام و شیعیان بوده اند و اموال و نامه های شیعیان را به امام و پاسخ آن حضرت را به آنهاان انتقال  میدادند.این چهار تن عبارتند از:

عثمان بن سعید عمری

محمد بن عثمان بن سعید عمری

حسین بن روح

علی بن محمد سیمری

 

۲- آرامگاه شیخ کلینی:  وی بزرگترین محدث و روایت نگار شیعی بشمار می رود و کتاب «الکافی »او یکی از چهار کتب روایی شیعه می باشد.وی در سال ۳۲۹ ه.در بغداد در گذشت،امروزه مشهور میان مردم آن است که قبر وی در مسجد صفوی مشهور به تکیه مولوی خانه،در شرق بغداد (رصافه) و در نزدیکی پل شهدا می باشد.


۳- سلمان پاک (مدائن):  شهری است در چهل کیلو متری جنوب بغداد که نام آن بر گرفته از نام جناب سلمان فارسی است که در سال ۳۶ یا ۳۷ ه.و هنگامی که امیر مدائن بود،در آنجا در گذشت و هم اکنون دارای آرامگاه باشکوهی است.در کنار وی،حذیفة بن الیمان، (یکی از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله) نیز مدفون است.گفتنی است در فاصله کوتاهی از این بقعه،ایوان کسری قرار دارد.

 

۴- آرامگاه ادریس الحسنی:  وی نواده حسن مثنی فرزند امام حسن مجتبی علیه السلام است و امام زاده جلیل القدری است.قبر او در محله کراده واقع شده و دارای بقعه و بارگاه است و مردم بدو اعتقاد فراوانی دارند.


۵- قبر بشر حافی:  وی از اعیان متصوفه است و بنا به نقل مورخان،مردی فاسق بود که لحظاتی چند شرف حضور امام کاظم علیه السلام را درک نمود و هدایت گردید.آرامگاهش در محله اعظمیه بغداد است.


۶- قبر بهلول:  او پسر عموی هارون الرشید و از شیعیان پاک و وفادار بود و داستانهای او با منحرفین مشهور است.آرامگاهش در محله کرخ در نزدیکی قبر مشهور به «ست زبیده »می باشد.


دو شنبه 16 مرداد 1396 - 14:40:4

عکسهای بیشتر :

دسته بندی :