سه تن از مسئولان در مرکز اطلاعات و دفاع عراق در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار داشتند، هنوز داعش در عراق نزدیک به ۴۰۰۰ نیروی مسلح دارد و در کنار این، ۳۰۰۰ تن دیگر از حامیان داعش در این تشکیلات مشغول به کار بوده و حقوق میگیرند.
به گفته این مسئولان عراقی، داعش در سوریه نیز نزدیک به ۷۰۰۰ نیروی مسلح و ۵۰۰۰ حامی دارد.
در این میان حدود هشت هزار تن در عراق و سوریه به صورت غیررسمی عضو داعش بوده و به این گروه کمک میکنند.
مکس ابرامز، از شورای روابط خارجی در گفتوگو با اسپوتنیک اعلام کرد: این افراد از موارد لجستیکی تا مسائل مالی به این گروه تروریستی کمک میکنند. لزوما کمک کردن آنها به معنای حمایت از ایدئولوژی کشتار آنها نیست. برخی از زنان، کودکان و مردم عادی تنها براساس منافع شخصی خود به این گروه کمک میکنند. به طور مثال یکی از دلایل کمک آنها تامین ایمنی و امنیت است.
وزارت خارجه آمریکا پیش بینی کرده است که درمجموع بیش از ۴۰ هزار شبه نظامی خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور تا ژوئن ۲۰۱۶ به جنگ سوریه رفتهاند.
بسیاری از این شبهنظامیان خارجی قادر هستند به سرزمینهای تحت کنترل داعش از طریق ترکیه بروند.
آبرامز مرز ترکیه را به عنوان یک منطقه پرمنفذ معرفی میکند و بر این باور است که آنکارا احتمالا بزرگترین دولت حامی این گروه تروریستی است.
با وجود کاهش نیروهای داعش هنوز حوادث تروریستی از سوی داعش در خاورمیانه بزرگترین و جدی ترین تهدید برای غرب است.
در ماه آوریل سازمان ملل اعلام کرد: دستکم ۳۰ هزار نیروی خارجی به سوریه سفر کردهاند. همچنین برخی از این نیروهای خارجی به کشورشان بازگشتهاند.
سال گذشته یک کارشناس مسائل مربوط به داعش هشدار داد، اروپا ممکن است با حوادث تروریستی بیشتری مواجه شود.
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در تاریخ دهم ژوئیه جاری آزادی شهر موصل را پس از عملیاتی که بیش از ۹ ماه ادامه داشت، اعلام کرد.
داعشیها در تابستان سال ۲۰۱۴ به شهر موصل یورش برده و مساحتهای گستردهای از شمال و غرب عراق را به کنترل خود درآوردند.
این تروریستها در موصل مرتکب جنایات بسیاری شده و در اکثر مواقع نیز از جنایات خود فیلم و عکس گرفتند.
دو روز پس از اعلام آزادی شهر موصل، استفن تاونسند، فرمانده نیروهای ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه اعلام کرد که عملیات در عراق هنوز تمام نشده است.
گروه تروریستی داعش هنوز کنترل بخشهایی از دو استان نینوا و الانبار و نیز الحویجه و کرکوک و مناطق دیگری در عراق را در دست دارد.
از سوی دیگر روبرتا پینوتی، وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرد که نیروهای ژاندارمری کشورش با آموزش ۲۵ درصد از نیروهای عراقی و پیشمرگهای که در این عملیات شرکت داشتند، مشارکت مهمی در این عملیات داشتند.
وزیر دفاع ایتالیا افزود: این آموزشهای فشرده باعث موفقیت نیروهای عراقی در آزادسازی شهر مهمی چون موصل شد.
پینوتی درباره حضور نیروهای کشورش در عراق گفت: حضور ما در عراق شامل ۱۴۰۰ نیروی نظامی بود که این تعداد از نیروهای آمریکایی نیز بیشتر بودند.
شنبه 7 مرداد 1396 - 17:13:28