تهران- الکوثر: این روش هدایتی بیشتر در موشکهای ضدتانک به کار گرفته میشود. دوربردترین موشکهای هدایت سیمی که اکنون استفاده میشوند چیزی در حدود ۴ کیلومتر برد دارند. روش هدایت با سیم از قدیمیترین و مطمئنترین روشهای هدایت موشکهاست. آلمانها در جنگ جهانی دوم برای نخستین بار این روش را ابداع کرده و آن را در موشکهای ضدتانک، ضدکشتی و ضدهوایی به کار گرفتند. در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ کشورهای مختلفی به ساخت موشکهای کوچک هدایت سیمی اقدام کردند. مالیوتکای روسها، تاو آمریکاییها و موشکهای فرانسوی-آلمانی هات و میلان از نخستین نمونههای موفق این نوع موشکها بودند.
هدایت سیمی در برخی اژدرها نیز به کار رفته است. اژدرهایی مثل امکا ۴۸ آمریکاییها و اژدر ۶۱۳ سوئدیها با رشته سیم باریک مسی که در یک پوستهٔ ضدآب پلیمر پلاستیکی پیچیده شده به سوی شناور دشمن روانه میشوند.
این سیستم هدایتی همچنان مرسومترین شیوه هدایت موشکهای ضدزره به خصوص انواع کوچکتر آنهاست. البته روشهای هدایتی جدیدتری چون هدایت لیزری در موشکهایی چون جاولین و هلفایر آمریکاییها و کورنت روسها و یا تصویربرداری فروسرخ در مدلهای جدید تاو هم در موشکهای ضدزره دیده میشود اما هدایت سیمی بسیار رایج تر است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
یک شنبه 11 تیر 1396 - 9:29:5