کارشناس اردنی:
فایز الدویری در گفتگو با شبکه تلویزیونی الحدث با اشاره به استقرار نیروهای آمریکایی در نزدیکی مرزهای عراق، سوریه و اردن ، گفت: باید در درجه نخست اظهارات مقامات آمریکایی را تحلیل کنیم. آمریکایی ها ده روز پیش گفتند پیشروی شبه نظامیان عراقی و نیروهای نظام سوریه به سوی مرزهای این کشور با عراق مسئله بدی نیست. دیروز آمریکایی ها گفتند در صورتی که شبه نظامیان شیعی و نیروهای نظام سوریه بر مبارزه با داعش)گروهک تکفیری صهیونیستی داعش( تاکید دارند این اقدام مسئله مثبتی است. رسیدن شبه نظامیان شیعه و نیروهای نظام سوریه به یکدیگر در نزدیکی مرزهای عراق و سوریه محقق کننده کریدور ایران است. دیدگاه آمریکا بر مبارزه با داعش متمرکز و مبتنی بر طرح های نظامی روشن بوده که این طرح در ماه ژوئن سال 2014 و پس از سقوط موصل و تشکیل ائتلاف بین المللی تدوین شده که دارای چهار بند بوده و مهم ترین بند آن شکست دادن داعش در عراق و تضعیف توان این گروه در سوریه است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا حضور نیروهای خود را در مناطق مرزی عراق و سوریه تقویت کرده است، آیا حضور این نیروها به نبرد علیه داعش کمک می کند، گفت: در سوریه سه منطقه وجود دارد. در منطقه نخست نیروهای سوریه دموکراتیک در الرقه حضور دارند. منطقه دوم مرتبط به منطقه التنف بوده و در این منطقه پایگاه نیروهای آمریکایی، انگلیسی و نروژی واقع است. در طول یک روز گذشته منطقه جدیدی ایجاد شده است به طوری که نیروهای آمریکایی از پایگاه عین الاسد عراق خارج شدند و به منطقه الرطبه و نزدیکی وادی حوران رفتند. حضور این نیروها در این منطقه به لحاظ نظامی از اهمیت زیادی برخوردار است. نخست این که به نیروهای آمریکایی اجازه می دهد تا بر مسیر منتهی به التنف سیطره یابند و اجازه ندهند نیروهای بسیج مردمی راهی این منطقه شوند. این احتمال مطرح است که داعش پس از شکست در موصل و الرقه به منطقه حوران برود چرا که این منطقه وضع جغرافیایی دشواری دارد و تحرک در این منطقه دشوار است.
وی در پاسخ به این پرسش که تفاوت استقرار نیروهای آمریکایی در شمال سوریه با مناطق جنوبی این کشور چیست، گفت: در نبرد کوبانی در سال 2014 نود و پنج درصد از عملیات هوایی ائتلاف بین المللی آمریکا در سوریه در جهت حمایت از نیروهای کرد در کوبانی بوده است و سپس آمریکا دست به احداث پایگاه های مختلف نظامی در شمال سوریه زد و گفته می شود آمریکا پنج پایگاه نظامی در این منطقه دارد. این احتمال وجود دارد که نیروهای آمریکایی حضور طولانی مدتی در این پایگاه ها داشتند. حضور آمریکا در گذرگاه التنف برای حمایت از چهار گروه مشخص است و آمریکا دایره حضور خود را در این منطقه گسترش نخواهد داد. هدف آمریکا این است که از عملیات این گروه ها به سوی مناطق شمالی و مشخصا در شهرهای میادین و دیرالزور علیه داعش حمایت کند. بنابراین آمریکا به دو منطقه شمال سوریه و منطقه التنف برای حمایت از نظامیان خود بسنده کرده است.
دو شنبه 5 تیر 1396 - 10:57:38