ویژه - الکوثر: گزارش برنامه «عراق الغد» شبکه الکوثر حاکیست، برخی ناظران معتقدند که عراق از نظر سازماندهی و آمادهسازی سی و چهارمین اجلاس سران عرب موفق عمل کرده است.
این کارشناسان تأکید کردند: مهمترین پیام این اجلاس این بود که عراق کشوری امن و پایدار است، امری که میتواند سرمایهگذاران را به محیطی امن جذب کند.
به گفته این طیف از کارشناسان، این کنفرانس فرصتی برای نشان دادن توانایی های سیاسی و اقتصادی عراق در سطح منطقه بود.
در مقابل، برخی دیگر بر این باورند که با وجود مواضع اصولی مطرحشده در اجلاس، دستاوردهای آن ناامیدکننده بوده و در سی و چهارمین اجلاس سران عرب به جنایات و کشتارهای رژیم صهیونیستی در غزه رسیدگی نشد.
همچنین بخوانید:
شیخ نعیم قاسم: جنگ با دشمن صهیونیستی هنوز تمام نشده است
شهادت ۶۲ فلسطینی در غزه
آنها تأکید کردند : هرچند آوارهسازی، نسلکشی، سیاست تحریم غذایی و تخریب زیرساختهای غزه در این نشست محکوم شد و این موضوعات مهم هستند، اما این مواضع بدون تبدیل شدن به تصمیمات الزامآور و مکانیسمهای اجرایی فوری، صرفاً بیانیههایی نمادین و فاقد ابزار عمل و تأثیر خواهند بود.
همچنین برخی ناظران خواستار آن شدند که اجلاس به جای تکرار مواضع ثابت، اقدامات عملی فوری مانند اجرای تصمیمات اجلاسهای گذشته در زمینه لغو محاصره غزه و بازگشایی دائمی معابر برای تضمین جریان کمکهای غذایی، پزشکی و سوخت در مقابل جنگ نسلکشی و تحریم غذایی رژیم صهیونیستی انجام دهد.
آنها از جامعه عرب خواستند تا با توقف هرگونه عادیسازی روابط، تعلیق توافقنامهها با رژیم صهیونیستی و فعالسازی فشارهای سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی، اقدامی واقعی برای توقف تجاوزات انجام دهند.
به باور این ناظران، اجلاس سران عرب موظف است تصمیمات خود را به گامهای ملموس تبدیل کند تا وضعیت ناتوانی و سستی را پایان بخشد و بار دیگر از موضع عربی در حمایت از مردم فلسطین و مقاومت آنها برای آزادی، بازگشت و استقلال دفاع کند.
دستاوردهای اجلاس سران عرب در بغداد در شرایط فاجعهباری به دست آمده که غزه شاهد آن است، جایی که تجاوزات رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و دهها هزار شهید و زخمی - که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند - بر جای گذاشته است. علاوه بر این، تخریب گسترده زیرساختها، مراکز درمانی و آموزشی در محاصره شدید و سیاست تحریم غذایی برنامهریزیشده ادامه دارد.
دو شنبه 5 خرداد 1404 - 10:24:6