در برنامه پرمخاطب و ارزشمند «شبابنا» از شبکه الکوثر، موضوعی اساسی و الهامبخش درباره جایگاه کار در قرآن کریم و آموزههای اسلامی مطرح شد. مجری با طرح این سوال که آیا قرآن انواع مختلف کار را مورد بررسی قرار داده است و آیا از نظر شرعی کارهای ناپسند نیز مشخص شدهاند، بحث را به سمتی هدایت کرد که اهمیت کار و تلاش در زندگی فردی و اجتماعی از دیدگاه اسلامی برجسته شود.
بیشتر بدانید:
برنامهریزی؛ کلید موفقیت در مسیر زندگی/ اهمیت شناخت تواناییها بر اساس هوش منطقی و فردی | إبدأ رحلتک
«الحشد الشعبی» و قهرمانیهای تاریخی؛ موضوع اصلی سریالهای مقاومت | العشرات
آقای جمال بری کارشناس برنامه با استناد به آیات متعدد قرآن کریم، از جمله آیه: ﴿وابتغِ فيما آتاك الله الدار الآخرة ولا تنس نصيبك من الدنيا، وأحسن كما أحسن الله إليك، ولا تبغِ الفساد في الأرض، إن الله لا يحب المفسدين﴾،
و همچنین احادیث ارزشمندی از جمله سخن معروف امام علی (ع): "برای دنیایت چنان کار کن که گویی همیشه زندهای و برای آخرتت چنان عمل کن که گویی فردا میمیری"، اهمیت تعادل میان کار دنیوی و اخروی را توضیح دادند. تأکید شد که قرآن با تشویق به عمل صالح، کار را بهعنوان معیار پیشرفت و جلب رضای الهی معرفی کرده است.
در این برنامه، نکاتی پیرامون کارهای پسندیده، از جمله آنچه در راستای خدمت به جامعه و بشریت باشد، و همچنین کارهای ناپسند که منجر به ظلم به خود یا دیگران میشود، مورد توجه قرار گرفت. همچنین ذکر شد که قرآن کریم ارزش و مقام کار را اساس رشد و تعالی فرد و جامعه دانسته و اعمالی نظیر فساد، غیبت و بهرهکشیهای غیرشرعی را مورد نکوهش قرار داده است.
این برنامه با بررسی عمیق ارزشهای کار در قرآن و ارائه بینشی تازه به مخاطبان، نشان داد که تلاش هدفمند و مبتنی بر اصول اخلاقی و دینی، کلید موفقیت و رستگاری در زندگی است.
یک شنبه 7 اردیبهشت 1404 - 10:2:56