به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در بازه زمانی 28 نوامبر تا 11 دسامبر 2024 میلادی بیشتر تحلیلگران و کارشناسان حوزه غرب آسیا از هماهنگی میان ارتش و سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی و ترکیه سخن میگفتند.
برای آنکارا- تلآویو نظام قانونی بشار اسد به مثابه سد نفوذی بود که اجازه نمیداد بتوانند به امور شرق مدیترانه مسلط شوند و زمینه مقابله با محور مقاومت را فراهم کنند. هرچند در تراژدی دمشق سایر کشورها مانند امارات و اردن هم به نقش آفرینی پرداختند، اما طبق آخرین اخبار منتشر شده در محافل اندیشکدهای و رسانهای، به نظر می آید طراحان اصلی «براندازی» ترکیه، رژیم صهیونیستی و آمریکا بودند.
بیشتــر بدانیــد:
راهبرد مافیایی نتانیاهو برای به زانو در آوردن «هالیوی» چیست؟
مسیر پر پیچ و خم کشورهای عربی در روابط با سوریه جدید
مؤسسه تحقیقاتی «آلما» در گزارشی مدعی شد، ترکیه در سوریه سه هدف راهبردی دنبال میکند:
- نخست، کمک به استقرار حکومت وابسته با هدف احیای امپراتوری عثمانی
- دوم، دور کردن نیروهای قسد از نقاط مرزی و جلوگیری از پیوند میان کردهای سوریه و ترکیه
- سوم، آنکارا پس از سالهای تحمل بار سیاسی، امنیتی و اقتصادی مهاجران، به دنبال بازگشت دست کم 3 میلیون سوری به خانههایشان است.
واقعیت اینکه ترکیه به عنوان یکی از اعضای قدیمی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شریک قابل اعتمادی برای کشورهای مسلمان نیست و هر لحظه امکان دارد منافع آنها را به نفع دولتهای غربی قربانی کند.
به عبارت دیگر، با آنکه سالهای اخیر نیروهای اسلام گرا توانستند بخش قابل توجهی از «کیک قدرت» ترکیه را به خود اختصاص دهند، اما همچنان بخش امنیتی- نظامی متحد غرب در این کشور از نفوذ و جایگاه قابل توجهی برخوردار است.
برهمین اساس، برخلاف بازیهای سیاسی اردوغان با هدف نشان دادن ترکیه به عنوان کشوری اوراسیایی و منطقهگرا، آنکارا بخشی از ساختار امنیتی غرب شناخته میشود و نمیتوان به مثابه بازیگر مستقل به آن نگریست.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 18 دی 1403 - 12:25:51