بازخوانی بیانات رهبر انقلاب پیرامون «نیروهای نیابتی» ایران

یک شنبه 9 دی 1403 - 17:0:0
بازخوانی بیانات رهبر انقلاب پیرامون «نیروهای نیابتی» ایران

همراستایی جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت منطقه‌ای به ایجاد نیروی تدافعی با عنوان محور مقاومت منجر شده است که به ویژه پس از سال ۲۰۰۱ میلادی نقش مهمی در حفظ ثبات و امنیت کشورهای منطقه درقبال طرح‌های خطرناکی مانند خاورمیانه بزرگ ایفا کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  پس از بیانات اخیر آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه ایران نیروهای نیابتی ندارد، بحث‌های زیادی شکل گرفت و عده‌ای از مخالفان و منتقدان سیاست خارجی ایران، ادعاهایی مطرح کردند. عده‌ای نیز به دنبال تحلیل و تبیین درست سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و ماهیت محور مقاومت هستند.

نکته کلیدی ای که رهبر انقلاب اسلامی در زمینه نیروهای نیابتی مطرح فرمودند، مقصودشان را به خوبی روشن می‌کند. ایشان تأکید کردند: یمن، حزب‌الله، حماس و جهاد می‌جنگند چون با ایمان هستند و عقیده و قدرت ایمان، آنها را به میدان مقاومت آورده است، نه اینکه نیابتی از سمت ما داشته باشند».

بیشتــر بدانیــد:

9 دی ماه؛ روز بصیرت و میثاق امت با ولایت

تمدن ایران و مصر؛ ارائه مدل جدیدی از روابط منطقه ای

برای فهم بهتر موضوع باید گفت، از نظر تاریخی اتکا به نیروی نیابتی راهبرد بسیار باقدمت در جهان به شمار می‌رود. در دوران معاصر نیز این راهبرد به وسیله قدرت‌های بزرگ به کار گرفت شده است. به عنوان نمونه، پس از مشکلاتی که برای آمریکا در ورود مستقیم به جنگ ویتنام رخ داد، برای مدتی در زمان ریاست جمهوری نیکسون به دکترین نیابتی در مناطق مختلف جهان روی آورد.

بخشی از این دکترین، طرح معروف موسوم به دو ستونی نیکسون بود که بر مبنای آن، ایران زمان طاغوت ستون نظامی و عربستان سعودی ستون اقتصادی حفاظت از خلیج فارس به نیابت از ایالات متحده درنظر گرفته شدند.

در مجموع می‌توان عبارت «جمهوری اسلامی ایران نیروی نیابتی ندارد» را به این ترتیب تفسیر کرد که:

  • نیروهای مقاومت در کشور‌های غرب آسیا برای «دفاع از خود» و «مقاومت در برابر تهدیدات خطرناک رژیم صهیونیستی و غرب» به وجود آمده‌اند و نه آنگونه که امثال هنری کیسینجر و بنیامین نتانیاهو گفته اند، یعنی «به وجود آوردن امپراطوری ایران». همراستایی جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت منطقه‌ای به ایجاد نیروی تدافعی با عنوان محور مقاومت منجر شده است که به ویژه پس از سال ۲۰۰۱ میلادی، نقش مهمی در حفظ ثبات و امنیت کشورهای منطقه درقبال طرح های خطرناکی مانند «خاورمیانه بزرگ» ایفا کرد.
     
  • هر چند افزایش عمق راهبردی ایران و دور کردن جبهه جنگ و بحران از کارکردهای بیشتــر بدانیــد: برای ایران بوده است، اما جمهوری اسلامی ایران هرگز برای دفاع از امنیت و تمامیت ارضی به هیچ نیرویی جز نیروهای نظامی خودش اتکا ندارد؛ موضوعی که به روشنی به وسیله رهبر انقلاب با این عبارت طرح شد، «اگر روزی بخواهیم اقدام کنیم، احتیاج به نیروی نیابتی هم نداریم».
  • این موارد هیچ یک از ایران نیابت ندارند، بلکه همراستایی در عقیده و ایمان در کنار موضوعات امنیتی و تدافعی موجب شکل گیری هم‌پیمانی و مقاومت شده است و تا رخت بستن بحران، ناامنی و زیاده خواهی قدرت ها از منطقه ادامه خواهد یافت.

ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 9 دی 1403 - 15:11:16