به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حنیف غفاری، کارشناس مسائل بینالملل در یادداشتی نوشت: کارگردانی کلان آمریکا و رژیم صهیونیستی و بازیگری خاص ترکیه در خلق و استمرار بحرانی که امروز در سوریه مشاهده می شود، غیر قابل انکار است.
دستگاه های اطلاعاتی سه گانه مذکور(سیا، موساد و میت) تلاش می کنند از نفوذ خود بر گروههای تروریستی در راستای تنظیم رفتار میدانی آنها استفاده نموده و به قول خود، بحران خودساخته در سوریه را به سمت و سوی مطلوب خود هدایت کنند.
بیشتــر بدانیــد:
خیز بلند صهیونیستها به سوی توهمی به نام «اسرائیل بزرگ»
نقش گروه های مقاومت عراق در مبارزه با اشغالگری چیست؟
آنچه آنکارا، تل آویو و واشنگتن به عنوان سه عامل اصلی ایجاد بحران اخیر در دمشق را به یکدیگر پیوند می دهد، دقیقا همین نقطه اشتراک است؛ ناتوانی در مدیریت بحران های خودساخته.
آنچه در این معامله فرامنطقه ای از دست می رود، امنیت سرزمینی و داخلی ترکیه است. حمایت ترکیه از نیروهای موسوم به «ارتش آزاد سوریه» در مقابل نیروهای قسد با خشم آمریکا مواجه شده است. مقامات سنتکام و پنتاگون به اردوغان هشدار داده اند که از تحرکات میدانی علیه گروه قسد بپرهیزد و حد خود را در این معادله بداند. جالب است؛ اردوغان بحران را در سوریه کلید زده اما حتی قدرت چینش پازل های تاکتیکی خود را در فرامتنی تحت عنوان «سوریه جدید» ندارد.
چنین قاعده ای در خصوص واشنگتن و تل آویو نیز به عنوان کارگردانان اصلی این سناریوی خطرناک صادق است؛ آنها بحرانی را خلق کرده اند که ابعاد ژئوپلیتیک و استراتژیک آن درآینده ای نه چندان دور از دستانشان خارج خواهد شد. در اینجا، حتی ممکن است غرب ناچار به قربانی کردن مهره بازی خود در سناریوی اخیر، یعنی رجب طیب اردوغان شود.
ما اکنون با نقشه و منظومه ای از سوی دشمنان مواجه هستیم که علی رغم نظم و پیچیدگی خاصی که دارد، به سرانجام نخواهد رسید. بهتر است اتاق های فکر و عملیات در واشنگتن و تل آویو، فرجام طرح خاورمیانه بزرگ را طی دوران هشت ساله ریاست جمهوری بوش پسر بار دیگر مرور کنند.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 2 دی 1403 - 15:43:33