خیز بلند صهیونیست‌ها به سوی توهمی به نام «اسرائیل بزرگ»

جمعه 30 آذر 1403 - 14:0:0
خیز بلند صهیونیست‌ها به سوی توهمی به نام «اسرائیل بزرگ»

تلاش رژیم صهیونیستی برای احداث کریدور جاه‌طلبانه «نیل تا فرات»، به دلیل حساسیت بازیگران منطقه موفقیتی کسب نخواهد کردو صهیونیست‌ها همچنان در انتظار این رویا به سر خواهند برد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  حمله گسترده رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان در یکسال و اندی گذشته، و تهاجم اخیر به قلمرو سوریه، نشان می‌دهد که سران صهیونیست برای غرب آسیا نقشه‌های شومی در سر دارند و وضعیت به وجود آمده در سوریه را بهترین فرصت برای تحقق رویای دیرینه خود می‌دانند.

بر اساس این طرح، رویای «اسرائیل بزرگ» خیالی نیست، بلکه واقعی است و این طرح اولین بار توسط تئودور هرتزل، بنیانگذار صهیونیسم مطرح شد که شامل تمام سرزمین‌ها از نیل در مصر تا فرات در عراق است.

بیشتــر بدانیــد:

رمزگشایی از تغییرات ظاهری سرکرده تحریر الشام

چرایی چشم‌انداز غبارآلود «آتش‌بس غزه»

این طرح سرزمین‌هایی از مصر، سوریه، عراق، کویت، عربستان سعودی، تمام اراضی اردن و فلسطین را دربرمی‌گیرد. در سال 2017، سازمان ملل گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد ريیم صهیونیستی به الحاق کرانه باختری ادامه می‌دهد و فلسطینی‌ها را در شرایط سخت انزوا و محرومیت نگه می‌دارد.

علاوه‌براین، سربازان ارتش صهیونیستی در جریان عملیات نظامی در غزه، نشان «اسرائیل بزرگ» را به لباس‌هایشان دوخته‌اند که نشان می‌دهد این رژیم ممکن است پس از پایان عملیات نظامی در غزه، عملیات خود را در خاورمیانه گسترش دهد.

کریدور پیشنهادی چیست؟

کریدور پیشنهادی رژیم صهیونیستی گذرگاهی خواهد بود که از بلندی‌های جولان آغاز می‌شود و از طریق سوریه به فرات می‌رسد، جایی که کُردها با حمایت ایالات متحده، کنترل تمام مناطق شرق فرات، از جمله تمام مناطق مرزی سوریه-عراق را در دست دارند. 

مزایای بالقوه اسرائیل از ایجاد کریدور

  • 1. این کریدور باعث می‌شود که همه در سرزمینهای اشغالی به امکان ایجاد اسرائیل بزرگ باور داشته باشند، از اینرو، شهرک‌نشینان را برای جنگ‌های آینده بسیج می‌کند و توجیه کافی برای افزایش هزینه‌های نظامی به جای سایر بخش‌ها، مانند آموزش و بهداشت که ممکن است رشد اقتصادی را به خطر بیندازد، ارائه می‌کند.
  • 2. این کریدور به تل‌آویواجازه می‌دهد تا سرزمین‌های جدیدی را ضمیمه کرده و تهدیدات امنیتی برای سوریه و عراق ایجاد کند. رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود در سال 1948، یک استراتژی نظامی توسعه‌طلبانه را اتخاذ کرده که شامل الحاق سرزمین‌های جدید و تلاش برای انتقال جنگها به سرزمین‌های عربی است. این استراتژی منجر به اشغال غزه، کرانه باختری، صحرای سینا و بلندی‌های جولان در سال 1967 شد.
  • 3. ایجاد این کریدور می‌تواند منافع اقتصادی را برای اسرائیل به همراه داشته باشد، اگر این رژیم بتواند حضور خود را در سوریه تقویت کند می‌تواند کالاهای اسرائیلی را به شرق سوریه که کردها در آن حضور دارند صادر کرده و در ازای آن نفت و گاز از این منطقه وارد کند.

 

  • 4. کریدور جدید به رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد تا چالشهای سیاسی و نظامی را برای ترکیه ایجاد کند.

پیامدهای مورد انتظار بر امنیت منطقه‌ای

اگر اسرائیل موفق به ایجاد کریدور جدید در سوریه شود، پیامدهای آشکاری بر سیاست منا تحمیل خواهد شد. 

  • اولاً، ایجاد این کریدور ممکن است به یک جنگ گسترده بین ژیم صهیونیستی و سوریه منجر شود، زیرا بسیاری از گروه‌های مسلحی که در سوریه فعالیت می‌کنند، انگیزه نبرد با صهیونیست‌ها را از روی وفاداری مذهبی یا ملی یا هر دو خواهند داشت.   
  • ثانیاً، ایجاد کریدور جدید امکان حمایت بیشتر رژیم صهیونیستی از گروه‌های مسلح کُرد را فراهم می‌کند که می‌تواند راه را برای ایجاد کشور کردستان هموار کند و در نتیجه پتانسیل تقسیم سوریه را افزایش دهد که در نتیجه آن، در دریای مدیترانه روسیه نیروهای نظامی خواهد داشت، همچنین یک کشور سنی در مرکز سوریه تحت کنترل گروههای مخالف، و یک دولت کُردی در شرق سوریه. با این حال، ترکیه و ایران بارها تعهد خود را به وحدت سوریه ابراز کرده‌اند و منافع مشترکی در جلوگیری از تاسیس کردستان مستقل دارند.    

ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


جمعه 30 آذر 1403 - 13:1:28