«تحریرالشام» و حفظ منافع آمریکا در سوریه

یک شنبه 2 دی 1403 - 15:0:0
«تحریرالشام» و حفظ منافع آمریکا در سوریه

سفر مقامات آمریکایی به دمشق، بخشی از تلاش این کشور برای مدیریت بحران و صحنه‌گردانی ساختار سیاسی سوریه است تا از تامین منافع خود و متحدانش در حکومت جدید اطمینان حاصل کند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، با سقوط دولت سابق سوریه و قدرت گیری گروههای مسلح، این روزها دمشق به مرکز اصلی تعاملات دیپلماتیک در منطقه تبدیل شده است. پس از کشورهای عربی، ترکیه و اروپا، این بار نمایندگان آمریکا به دمشق رفتند تا اولین دیدار رسمی با احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) رئیس هیئت تحریرالشام را با هدف ارزیابی برنامه‌های این گروه برای اداره سوریه پس از فروپاشی حکومت بشار اسد انجام دهند.

بیشتــر بدانیــد:

خیز بلند صهیونیست‌ها به سوی توهمی به نام «اسرائیل بزرگ»

نقش گروه های مقاومت عراق در مبارزه با اشغالگری چیست؟

در این راستا، باربارا لیف، دیپلمات ارشد آمریکایی در خاورمیانه، راجر کارستنز، فرستاده ریاست جمهوری در امور گروگان‌ها، و دانیل روبنشتاین که به عنوان نماینده وزارت خارجه آمریکا در سوریه منصوب شده است، روز جمعه با الجولانی دیدار کردند. طبق گزارش وزارت خارجه آمریکا، در این گفتگو‌ها، به موضوع شهروندان آمریکایی مفقود شده در سوریه پرداخته شد. این نشست همچنین به بحث درباره اصولی که ایالات متحده و شرکایش در عقبه بر سر آن توافق کردند، اختصاص داشت.

سفر اخیر مقامات آمریکا به دمشق که در چارچوب تحولات اخیر در سوریه انجام شد، نشان دهنده یک تغییر عمده در سیاست واشینگتن است، زیرا از تمرکز بر جنبه‌های نظامی در سالهای اخیر خارج شده و به دخالت مستقیم دیپلماتیک رسیده است. این دیدار‌ها بخشی از تلاش گسترده‌تر واشنگتن برای مدیریت بحران و ترسیم مسیر جدیدی برای سیاست‌گذاری در قبال سوریه است.

برداشتن تحریم‌ها

برداشتن تحریم‌های سوریه به خصوص «قانون سزار» و همچنین خارج کردن تحریرالشام از لیست گروههای تروریستی نیز یکی از موضوعاتی بود که در دیدار هیئت آمریکایی با الجولانی مورد تاکید قرار گرفت. دولت جو بایدن در حال ارزیابی احتمال حذف برچسب تروریستی تحریرالشام است، مشروط بر اینکه این گروه اقدامات ملموسی در جهت احترام به حقوق بشر و تضمین مشارکت اقلیت‌ها انجام دهد.

چشم‌انداز مبهم حکومت فراگیر  

مسئله مهم که این روزها ذهن مردم سوریه و جامعه بین‌المللی را به خود مشغول داشته است، نوع حکومتی است که می‌خواهد در این کشور تاسیس شود.  به گفته وزارت خارجه آمریکا، در نشست دمشق، درباره حمایت از یک روند سیاسی فراگیر با مشارکت همه اقلیتها تاکید شد.

ایالات متحده مجموعه‌ای از اصول را درباره سوریه جدید مشخص کرده است، مانند احترام به حقوق اقلیتها و تشکیل حکومتی فراگیر که واشنگتن می‌خواهد آنها را در انتقال قدرت در سوریه سهیم کند. جو بایدن نیز درباره احترام به حقوق بشر، پایبندی به قوانین بین‌المللی و اتخاذ تمامی اقدامات احتیاطی لازم برای حفاظت از غیرنظامیان از جمله اعضای اقلیت‌ها در سوریه تاکید کرد.

الجولانی هم در مصاحبه‌های اخیر خود تاکید کرده که هیئت تحریرالشام به دنبال تشکیل حکومتی فراگیر و غیرطایفه‌ای است که تمامی جوامع سوریه را نمایندگی کند. با این حال، به دلیل سوابق همکاری این گروهها با القاعده و ایدئولوژی افراطی و درک متفاوت از دین، این نگرانی وجود دارد که برخی جریانهای سیاسی از دایره قدرت در حکومت آینده حذف شوند.  


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 2 دی 1403 - 14:34:12