به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، تنها چند ساعت پس از کنترل دمشق به دست مخالفان مسلح، ارتش رژیم صهیونیستی به سرعت از خلاء امنیتی ناشی از انتقال ناگهانی قدرت در سوریه بهرهبرداری کرد و به بهانه تامین امنیت مرزهای سرزمینهای اشغالی، ضمن نابودی زیرساختهای نظامی سوریه بخشهای وسیعی از خاک این کشور را نیز اشغال نمود به صورتی که تانکهای رژیم اکنون به فاصله 20 کیلیومتری پایتخت رسیدهاند.
صهیونیستها که سابقه عملکردی آنها نشان داده هر وقت سرزمینی را تصرف کنند دیگر آنجا را تخلیه نکرده و به اراضی اشغالی الحاق خواهند نمود، اینبار نیز در میان موج مخالفتهای منطقهای طرح شوم خود را برای شهرکسازی و اشغال همیشگی اراضی سوری برملا کردند تا یک گام دیگر به سوی آرزوی دیرینه نیل تا فرات برداشته باشند.
بیشتــر بدانیــد:
افق مه آلود غرب آسیا پس از سقوط حکومت سوریه
چرا رژیم صهیونیستی به جان سوریه افتاده است؟
سوریه در جنگ اعراب و اسرائیل
با اینکه در دوران زمامداری 54 ساله خاندان اسد در سوریه، این کشور همواره حامی آرمان فلسطین بود و در مجامع بینالمللی از منافع فلسطینیان دفاع میکرد اما این کشور قبل از قدرت گیری این خاندان نیز نقش محوری در مناقشه فلسطین بازی میکرد.
سوریه در 76 سال گذشته همواره در حالت جنگی با دشمن صهیونیستی بوده و برخلاف برخی سازشکاران عرب که با پشت کردن به ملت فلسطین، مسیر عایسازی روابط با این رژیم را در پیش گرفتند، هیچگاه به سمت دوستی با اشغالگران قدس نرفت و در این مدت همواره یکی از متحدان اصلی فلسطین در برابر صهیونیستها بود.
سوریه در دهههای اول مناقشه فلسطین، به همراه مصر بیشترین هزینه و تلفات را در حمایت از فلسطینیان متحمل شد و در سه جنگ با رژیم صهیونیستی همهجانیه مشارکت داشت.
سوریه یکی از اولین کشورهایی بود که به محض تاسیس رژیم صهیونیستی در می 1948، علم مبارزه با این رژیم جعلی را برافراشت و به همراه دیگر کشورهای عربی ضمن مخالفت با تاسیس اسرائیل، حمایت کامل خود را از فلسطین اعلام کرد و نیروهای خود را برای مبارزه با ارتش تازه تأسیس اسرائیل اعزام کرد اما در بازپس گیری سرزمینهای اشغالی ناموفق بود. در این جنگ سوریه با 2000 نیرو از جولان وارد اراضی اشغالی شد و جبهه شمال شرقی جنگ علیه اسرائیل را باز کرد.
سوریه حتی برای اینکه اتحاد اعراب در برابر رژیم صهیونیستی را تقویت کند، با مصر «جمهوری عربی» را تشکیل دادند که تجاوز اسرائیل به هر یک از این کشورها، حمله به دیگری تلقی میشد.
نکته مهم در جنگ 1967، اشغال ارتفاعات جولان توسط ارتش اسرایل بود که تاکنون این مطنقه تحت اشغال قرار دارد و جامعه بینالمللی آنرا به عنوان بخشی از خاک سوریه میشناسد. هر چند در سال ۱۹۷۳ در جنگ یوم کیپور سوریه تلاش کرد تا بلندیهای جولان را از اسرائیل پس بگیرد اما نیروهای اسرائیلی با وجود تلفات سنگین و با دشواری از این منطقه حفاظت کردند.
مواضع سرسختانه سوریه علیه رژیم صهیونیستی در سالهای بعد که مصر انورسادت و اردن پرچم سازش را بالا بردند و توافقات عادیسازی با اسرائیل را امضا کردند، همچنان ادامه یافت و سوریه مانعی جدی در تحقق پروژه خاموش کردن آرمان فلسطین بود. موضوعی که باعث شد تا سوریه همواره در راس توطئهگریهای دشمنان مقاومت قرار داشته باشد.
پذیرایی سوریه از آوارگان فلسطینی
سوریه علاوه بر تقابل مستقیم نظامی با رژیم صهیونیستی در حمایت از فلسطین، اقدامات انساندوستانه دیگری را نیز برای کمک به فلسطینیان انجام داد. سوریه در سال 1969 سفارت دولت فلسطین را در دمشق افتتاح و روابط دیپلماتیک خود را با گروههای فلسطینی آغاز کرد تا بدین ترتیب مشروعیت منطقهای برای فلسطینیها در برابر اسرائیل ایجاد کند.
از آنجا که میلیونها فلسطینی در نتیجه جنایات اشغالگران، از خانه و کاشانه خود آواره شده بودند، سوریه در همان سالهای اول سعی کرد تا بخشی از این آوارگان را در خاک خود اسکان دهد تا کمی از درد و رنج آنها بکاهد.
تهاجم گسترده رژیم صهیونیستی به سوریه با هدف از بین بردن تواناییها و زیرساختهای راهبردی و لغو توافقنامه منطقه حائل، عاملی است که احساسات ضد صهیونیستی سوریها، اعراب و مسلمانان را تقویت میکند و مطمئناً ملت سوریه آنرا برنخواهند تابید و به محض بازگشت ثبات و آرامش به این کشور، مبارزه با اشغالگران در اولویت قرار خواهد گرفت.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
چهار شنبه 28 آذر 1403 - 7:39:17