به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، امروزه وسايل ارتباط جمعي، نقش مهم و تعيين كنندهاي در روابط بين جوامع و گروههاي موجود در آنها دارند و به ميزان زيادي در هدايت و جهت دهي افكار عمومي سهيم هستند.
در اين ميان، تلويزيون به عنوان رسانهاي ديداري و شنيداري، با حضور بلامنازع خود در خانهها، بيشترين تاثير را روي خانوادهها به ويژه كودكان و نوجوانان ميگذارد.
بیشتــر بدانیــد:
پیام رهبر معظم انقلاب به آوارگان لبنانی
بازخوانی زندگی پرافتخار میرزا کوچک خان به مناسبت سالروز شهادتش
در اين ميان، كودكان تأثير بيشتري از تلويزيون ميگيرند و اين رسانه مهم و با نفوذ ميتواند آگاهيهاي متنوعي را به كودكان منتقل سازد. افزايش آگاهي كودكان در زمينه هاي گوناگون، تشويق كودكان به كارهاي خوب با نمايش دادن مهرباني، سخاوت و...، گسترش برنامههاي آموزشي، ايجاد دوستي و محبت، ترويج و آموزش ارزشهاي اجتماعي و ديني، معرفي روشهاي دوستيابي و حفظ دوستي، ايجاد حس مسئوليت در كودكان، جلوگيري از رفتار خودخواهانه كودكان با به تصوير كشيدن رفتارهاي جامعه گرايانه و غيره، از جمله كاركردهاي مثبت تلويزيون است كه همه روزه در حال انجام ميباشد.
در كنار اين موارد مثبت، كاركردهاي منفي اين رسانه همگاني نيز در خور تأمل و تفكر است. روز جهاني كودك و تلويزيون، تلاشي است براي پيوند دادن مثبت بين كودكان جهان با اين جعبه جادويي و زمينهاي براي ارتباط بيشتر اين دو با هم. مسؤولان و تهيه كنندگان تلويزيون، هميشه بايد درنظر داشته باشند كه برنامههايي كه ويژه كودكان ساخته ميشود، به صورت الگو در بين مخاطبان مطرح خواهد شد و ممكن است تأثيرات فراواني بر جاي نهد.
از اينرو، كوشش در جهت تأثير مثبت نهادن در كودكان با ساخت برنامه هاي آموزنده، امري ضروري و اجتنابناپذير است كه بايد توجهي جدي به آن مبذول داشت.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
چهار شنبه 21 آذر 1403 - 16:53:47