رد پای بازیگران خارجی در حمله تروریست ها به حلب 

یک شنبه 11 آذر 1403 - 18:0:0
رد پای بازیگران خارجی در حمله تروریست ها به حلب 

تحلیلگران استدلال می‌کنند که حملات تروریست‌ها که بلافاصله پس از اجرای آتش‌بس بین حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی انجام شد، رد پای واشینگتن و تل‌آویو در آن مشهود است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پس از چند سال آرامش نسبی در شمال سوریه، استان «حلب» بار دیگر به نقشه جنگ این کشور بازگشته است.

در این رابطه، سحرگاه روز چهارشنبه مردم حلب درحالی با صدای درگیریهای شدید از خواب بیدار شدند که از زمان آتش‌بس در مارس 2020 ‌سابقه نداشت.

ماجرا از آنجا شروع شد که گروه‌های ترویستی ادلب به سرکردگی «تحریرالشام» یک عملیات نظامی بزرگ به نام «بازدارندگی تجاوز» را در دو جبهه جنوب شرق ادلب و غرب حلب، آغاز کردند.

بیشتــر بدانیــد: 

چرا محمود عباس به فکر تعیین جانشین افتاده است؟!

گزارش «الجزیره» از «اتاق عملیات گروه‌های مسلح» در سوریه

یک منبع نظامی سوری اذعان کرد که پیشرویهای سریع به تروریستها این امکان را داد تا در حدود 10 کیلومتری مرکز حلب و چند کیلومتری شهرک‌های نبل و الزهرا که خط دفاعی برای شهر محسوب می‌شوند، قرار گیرند.

این حملات که از سوی گروههای تروریستی با نام اتاق عملیات «فتح المبین» نامگذاری شده است، توسط هیئت تحریر الشام، جبهه آزادیبخش ملی و جمعی دیگر از گروههای مسلح شمال غرب سوریه رهبری می‌شود.

اتاق عملیات تروریستها مدعی شد که در سه روز اخیر مساحتی در حدود 245 کیلومتر مربع را تحت کنترل خود درآورده‌اند.

 

اهداف تروریست‌ها از حمله به حلب

از زمان توافق آتش بس در مارس 2020، با تضمین روسیه، ترکیه و ایران، این اولین نقض گسترده خطوط تماس با دولت مرکزی سوریه توسط تروریستها محسوب می‌شود.

این حملات با تهدیدهای مکرر گروه‌های تکفیری برای انجام عملیات گسترده در حلب و ادلب برای بازپس گیری مناطقی که در سال 2020 از دست داده بودند، انجام شد. متعاقباً، تروریستها عملیات «بازدارندگی تجاوز» را با هدف دستیابی به بازدارندگی در برابر حملات ارتش سوریه اعلام کردند.

 

واکنش ارتش سوریه

هر چند گروههای تکفیری از عنصر غافلگیری استفاده کرده و سریعا توانستند مناطقی را اشغال کنند، اما این خوشحالی‌ مدت طولانی دوام نیاورد و ارتش سوریه با کمک هم‌پیمانان خود حملات گسترده‌ای را برای بازپس گیری مناطق اشغال شده آغاز کرد.

تروریستها در این حملات شهرک استراتژیک خان‌العسل را اشغال کردند که دروازه شهر حلب به شمار می‌رود، اما ارتش سوریه مجددا موفق به بازپس گیری این شهر راهبردی شد.  

از سوی دیگر، وزارت دفاع سوریه اعلام کرد که نیروهای این کشور در حال دفع حمله تروریستها هستند و توانسته‌اند خسارات سنگینی را به تجهیزات تکفیریها وارد کرده و بیش از 150 تروریست از تحریر الشام را تنها در یک روز به هلاکت رساندند.

یک منبع از نیروهای مدافع شهر عنادان به شبکه المیادین، گفت که 4 گروه از تروریستها تلاش کردند وارد عنادان شوند که در نتیجه اعضای آنها کشته و زخمی شدند.

هواپیماهای جنگی سوریه همچنین ورود کاروان‌ تروریستها به شهر «مرعیه» را زیر نظر گرفتند و مواضع  این گروهها و محل‌های ورود کاروان‌ها به حومه این شهر تا منبج که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (کردها) است را هدف قرار دادند.

 

اهمیت حلب

اهمیت حلب در این است که دومین استان پرجمعیت سوریه و پایتخت اقتصادی این کشور و همچنین در محدوده چهارمین منطقه کاهش تنش قرار دارد که گروههای مسلح تهدید می‌کردند که کنترل آنرا دوباره به دست می‌گیرند.

بنابراین، کنترل این شهر استراتژیک که در ابتدای جنگ داخلی نیز نقش مهمی در درگیری‌ها داشت، موقعیت طرف پیروز را ارتقا خواهد داد.

اگر این شهر راهبردی به طور کامل تحت کنترل دولت مرکزی قرار گیرد، گروههای تروریستی در ادلب تحت محاصره قرار خواهند گرفت و توانی برای عرض اندام مجدد در برابر دمشق نخواهند داشت.

همچنین، یکی از مسیرهای تدارکاتی از مرز ترکیه به تکفیریها نیز بسته می‌شود و بستر برای نابودی این گروهها در ادلب نیز هموار خواهد شد.  

 

دست‌های پشت پرده شعله‌ور شدن جنگ در حلب

  • از آنجا که حمله ناگهانی تروریستها همزمان با تحولات آتش‌بس در لبنان و شکست رژیم صهیونیستی از حزب‌الله و مقاومت صورت می‌گیرد، برخی کارشناسان معتقدند که گروه های مسلح تلاش می‌کنند با استفاده از شرایط کنونی منطقه، مناطق دیگری را در حومه حلب اشغال کنند و موقعیت نظامی خود را از بیم حوادث سیاسی پیش‌بینی نشده ثبیت کنند.

این تحلیلگران استدلال می‌کنند که حملات تروریست‌ها که بلافاصله پس از اجرای آتش‌بس بین حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی انجام شد، رد پای واشینگتن و تل‌آویو در آن مشهود است.

  • از اینرو، نتانیاهو که به شدت از سوی مخالفان در سرزمین‌های اشغالی به دلیل ناتوانی در شکست حزب‌الله تحت فشار است ، احتمالا تلاش می‌کند برنامه شکست خورده خود را در سوریه دوباره امتحان کند تا ضمن منحرف کردن اذهان عمومی بحران دیگری را آغاز کرده و مدعی تمرکز بر روی تهدیدات ایران در سوریه شود.  
  • از سوی دیگر، نشانه‌هایی از نقش ترکیه هم به عنوان تنها حامی گروههای تروریستی در حمله به حلب دیده می‌شود.

بنابراین، به نظر می‌رسد دولت اردوغان از کارت گروههای تکفیری برای ناامن کردن مجدد سوریه و گرفتن امتیازات سیاسی و نظامی از دولت بشار اسد استفاده می‌کند. زیرا بشار اسد بارها گفته تا زمانی که نیورهای نظامی ترکیه از مناطق شمالی سوریه خارج نشوند، عادی سازی روابط در کار نیست و اردوغان زیر بار این شرط نمی‌رود.

با وجود تحرکات برخی قدرتهای خارجی برای تجهیز گروههای تروریستی در حلب، دمشق و هم‌پیمانان آن اجازه ناامن سازی مجدد سوریه را نخواهند داد و با تکرار پیروزی‌های محور مقاومت در لبنان و غزه، شاید این بار طومار تروریستها پس از 13 سال در سوریه برچیده شود.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 11 آذر 1403 - 19:9:16