به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، عبدالباری عطوان با اشاره به این موضوع در رای الیوم آورده است: این تصمیم نشاندهنده همذات پنداری تشکیلات خودگردان و رئیسآن با دیکته های آمریکایی است که برای مرحله «پس از حماس»، پایان دادن به حضور آن در حکمرانی نوار غزه و تشکیل یک ساختار جدید و جایگزین براساس شرایط اسرائیل در حال برنامهریزی است.
آغاز همنوایی تشکیلات خودگردان فلسطین با برنامه ریزی های آمریکا، تعلیق و انحلال شورای قانونگذاری توسط محمود عباس در سال ۲۰۱۷ بود؛ شورایی که جنبش حماس اکثریت کرسی های آن در اختیار داشت. عباس همچنین تمام وظایف و اختیارات مجلس قانونگذاری را به شورای ملی تحت کنترل خود محول کرد.
بیشتــر بدانیــد:
از حمایت غزه دست نخواهیم کشید
آتشبس در لبنان چه ارتباطی با حکم جلب نتانیاهو دارد؟
حالا عباس از کدامین انتخابات آزاد سخن می گوید؟ آیا او از بیست سال پیش که قدرت را به دست گرفت، پس از پایان دوره ریاست خود طبق قانون اساسی، انتخاباتی اعم از آزاد یا غیر آزاد برگزار کرده است؟
پشت این تصمیم «غیرقانونی» محمود عباس چند احتمال وجود دارد که در موارد زیر خلاصه می شود:
- اول مربوط به سلامت رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که نزدیک به ۹۰ سال سن دارد (۸۹ ساله) و با مشکلات جدی مواجه است، به ویژه اینکه از مشکلات قلبی رنج می برد و نزدیک به بیست سال پیش علاوه بر موارد دیگر، به سرطان پروستات نیز مبتلا بود. به همه اینها باید سایر بیماری های سالخوردگی را نیز اضافه کرد در نتیجه تصمیم به انصراف و کناره گیری از قدرت گرفته است تا بقیه عمرش را یا در منزلش در رام الله و یا خارج از کشور سپری کند.
- دوم: توافق بایدن و ترامپ برای تغییر تشکیلات خودگردان و ترکیب فعلی آن و و آوردن یک ترکیب فلسطینی جدید و مورد تایید اسرائیل و آمریکا است و اولین عنوان آن حذف هرگونه حضور جنبش «حماس» در قدرت یا خارج آن در نوار غزه یا کرانه باختری است.
- سوم: درگیری های پشت پرده بین رهبران جنبش فتح بر سر جانشینی محمود عباس و بویژه داخل کمیته مرکزی این جنبش و افزایش تعداد افراد خواهان جانشینی و مخالفت دو شخصیت برجسته و نزدیک به محمود عباس یعین حسین الشیخ و زنرال ماجد فرج است.
ذکر این نکته ضروری است که یک عضو کمیته مرکزی جنبش فتح که رویای جانشینی عباس را در سر دارد به رای الیوم گفته است:محمود عباس به دنبال انتصاب الشیخ برای جانشینی خود است در حالی که الشیخ در صورت جانشینی دو گزینه بیشتر ندارد:
- اول تیراندازی به ما و کشتن ما به عنوان اعضای کمیته مرکزی و یا به زندان انداختن ما و دوم، تن دادن به رهبری ما و پایبندی به قوانین داخلی جنبش است زیرا ما مظهر مهمترین مشروعیت سازمانی و ملی هستیم .»
- دوم: بوجود آوردن یک مرجع فلسطینی در آینده که آمادگی پذیرش معامله قرن و ایفای نقش تحلیلگر برای الحاق کرانه باختری و نوار غزه و آواره کردن شهروندانش به شبه جزیره سینا و اردن را داشته باشد.
در حال حاضر نام های متعددی برای تصدی پست ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین در مرحله بعدی برای جانشینی عباس روی میز است که از برجسته ترین آنها می توان به دو چهره دکتر سلام فیاض، نخست وزیر سابق، و ناصر القدوه، وزیر خارجه سابق اشاره کرد.
مردم فلسطین با همه این توطئه ها مقابله خواهند کرد و تنها جانشین عباس، مقاومت مسلحانه علیه اشغالگری در کرانه باختری است. مردم ما در نوار غزه هرگز از جنبش حماس که بزرگترین پیروزی را در تاریخ ما رقم زد و شکست بزرگی به اشغالگران تحمیل کرد، روی نخواهند گرداند.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
جمعه 9 آذر 1403 - 16:32:55