به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین ؛

اشغال فلسطین، بزرگترین جنایت تاریخ معاصر

شنبه 10 آذر 1403 - 12:25:9
اشغال فلسطین،  بزرگترین جنایت تاریخ معاصر

طی ۲ سال گذشته روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در حالی گرامی داشته شد که غزه زیر فشار بمباران‌های مستمر رژیم صهیونیستی شاهد وقوع جنایت‌های بی‌سابقه است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۷ با تصویب قطعنامه (۳۲/۴۰ B) خواستار تعیین روز ۲۹ نوامبر (۹ آذر) به‌عنوان روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین شد؛ مجمع عمومی سازمان ملل در چنین روزی در سال ۱۹۴۷ با قطعنامه ۱۸۱ (II) تقسیم فلسطین را تصویب کرده بود.
بنا به آمارهای رسمی جمعیت یهودیان ساکن سرزمین فلسطین در دوران قیمومیت سیاه بریتانیایی‌ها بر فلسطین از ۶۰ هزار نفر در دهه ۱۹۲۰ میلادی به بیش از ۶۵۰ هزار یهودی در سال ۱۹۴۸ و پیش از یوم النکبة رسید.
بریتانیا پس از آنکه شرایط مهاجرت غیرقانونی صهیونیست‌های زیادی را به فلسطین برای اجرایی شدن اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷ مهیا نمود، دست صهیونیست‌ها را برای ارتقا آژانس یهود و ایجاد ساختارهای شبه دولتی و نظامی در فلسطین ایجاد کرد. گروه‌های تروریستی نظامی آژانس یهود که از مهاجرین ایجاد شده بود در این دوران دست به ۳۲ کشتار دست جمعی مثل کشتار دیریاسین، کشتار طنطوره، کشتار حیفا و تخریب بیش از ۴۷۸ روستا و آواره کردن صدها فلسطینی زدند.

سال ۱۹۴۷ قدرت‌های بزرگ آن زمان برای تحقق شکل‌گیری دولت صهیونیستی به تقسیم فلسطین نیاز داشتند تا در پوششی حقوقی غده سرطانی وخیمی را در منطقه اسلامی پایه‌گذاری کنند. برای این اتفاق سراغ سازمان ملل رفتند و طرح تقسیم فلسطین به دو کشور را ارائه کردند. آنها چون در ابتدا نتوانستند بیش از دو سوم آراء را جمع کنند و هنگامی که در ۲۶ نوامبر ۱۹۴۷ دیدند که در صورت رای گیری قطعنامه مذکور رد خواهد‌ شد رئیس برزیلی مجمع عمومی حکم به تعویق رأی گیری درباره این قطعنامه داد.
پس از آن صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها تلاشهای زیادی را برای کسب آرای بیشتر به کار گرفتند. مثلاً به همسران نمایندگان کشورهای آمریکای لاتین هدایای متعددی مانند الماس و پالتوهای چرم گران قیمت دادند و یا آمریکا با وعده کمک اقتصادی به دولت‌هایی که علیه قطعنامه مذکور رأی داده بودند آنها را به سمت رای مثبت سوق داد. کشورهایی چون گواتمالا، لیبریا و فیلیپین از جمله کشورهایی بودند که با تهدید و تطمیع رأی خود را عوض کردند.

 جنایت

قطعنامه تقسیم فلسطین در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۸ با رأی لب مرزی ۲۳ رأی موافق برابر ۱۴ رای مخالف و ۱۰ رأی ممتنع تصویب شد و مولود نا مشروع «اسرائیل» متولد شد.
براساس این قطعنامه که 76 سال پیش تصویب شد، ۵۵ درصد خاک فلسطین به یهودیانی داده میشد که تا آن سال علی رغم مهاجرت گسترده با حمایت بریتانیا، تنها ۳۱ درصد جمعیت و ۶ درصد سرزمین‌های فلسطین را در اختیار داشتند.
قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل، بارها مورد اعتراض حقوقی قرار گرفته است. زیرا قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل الزام آور نیستند و حتی در قالب منشورهای خود سازمان ملل هم الزامی ایجاد نمی کنند. قطعنامه ۱۸۱ اساساً با اصول شکل گیری سازمان ملل متحد که مبتنی بر احقاق حقوق ملت‌ها در زمینه برخورداری از آزادی و تعیین سرنوشت‌شان به دست خویش بود مغایرت داشت.
گسترش سرزمین‌های اشغالی بر خلاف قطعنامه ۱۸۱، کتشار صبرا و شتیلا در لبنان در سال ۱۹۸۲، آغاز ساخت دیوار حائل از سال ۲۰۰۲، انجام بیش از ۲۷۰۰ ترور تا سال ۲۰۲۲ و ده‌ها کشتار دسته جمعی مردم فلسطین در سال‌های ۲۰۰۹، ۲۰۱۵ و ۲۰۲۱ تنها بخشی از جنایات رژیم خونخوار صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید:

هفتاد و ششمین سالروز «یوم النکبه» ؛ تکرار تاریخ با نتایج متفاوت

 مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه ۶۰/۳۷ در اول دسامبر ۲۰۰۵ (۱۰ آذر ۱۳۸۴)، از کمیته اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین و بخش حقوق فلسطین به‌عنوان بخشی از گرامی‌داشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در ۲۹ نوامبر، خواست تا به سازماندهی نمایشگاه سالانه خود یا یک رویداد فرهنگی با همکاری هیئت ناظر دائم فلسطین در سازمان ملل ادامه دهد.
قطعنامه گرامی‌داشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، کشور‌های عضو را نیز تشویق می‌کند که به حمایت و تبلیغات گسترده از برگزاری روز همبستگی ادامه دهند.
مردم فلسطین از غزه تا کرانه باختری طی بیش از یک سال گذشته با موج تشدیدشده‌ای از جنایت‌های رژیم صهیونیستی مواجه شدند؛ این جنایت‌ها که به‌تازگی به صدور حکم بازداشت سران صهیونیست ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری منجر شد، با حمایت های سیاسی و تسلیحاتی کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا همچنان ادامه دارد.
آمارهای رسیده از غزه، از وقوع جنایتی هولناک حکایت دارند؛ شمار شهدا، مجروحان، افراد قطع عضوشده، امدادگران قتل‌عام‌شده، ساختمان‌های ویران‌شده، .... عمق فاجعه در این منطقه تحت محاصره را نشان می‌دهد؛ در عین حال، گزارش‌های متعدد از جنایت‌های جاری در کرانه باختری بیش از هر زمانی نگران‌کننده شده‌اند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتشار پیامی به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین گفت: همه‌ساله در چنین روزی، جامعه جهانی برای حفظ کرامت، حقوق، عدالت و تعیین سرنوشت مردم فلسطین به همبستگی با این مردم می‌ایستد؛ این در حالی است که بزرگداشت امسال به‌ویژه دردناک است، زیرا اهداف اسایی این رویداد بیش از هر زمانی دور از دسترس به نظر می‌رسند.

وی با تاکید بر اینکه، هیچ‌چیز مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین را توجیه نمی‌کند، اظهار کرد: پس از گذشت بیش از یک سال، غزه ویران شده است؛ براساس گزارش‌ها، بیش از ۴۳ هزار فلسطینی، بیشتر زنان و کودکان، قتل‌عام شده اند و بحران انسانی روز به روز بدتر می‌شود؛ این وحشتناک و غیرقابل توجیه است.
گوترش با اشاره به وضعیت فلسطینی‌ها در کرانه باختری، تصریح کرد: در کرانه باختری اشغالی، ازجمله قدس شرقی، عملیات نظامی اسرائیل، توسعه شهرک‌ها، تخلیه، تخریب، خشونت شهرک‌نشینان و تهدید به الحاق، درد و بی‌عدالتی بیشتری را به دنبال دارد.
روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین بیش از یک تاریخ صرف در تقویم است؛ این روز، یک فراخوان جهانی برای اقدام است؛ در حالی که این روز بر راه‌حل‌های سیاسی بلندمدت تمرکز می‌کند، نیاز‌های فوری بشردوستانه فلسطینی‌ها را نیز برجسته می‌کند.


شنبه 10 آذر 1403 - 12:25:2