چرا ابوظبی میزبان هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی است؟

پنج شنبه 1 آذر 1403 - 13:0:0
چرا ابوظبی میزبان هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی است؟

نتایج فاجعه‌بار جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی با غیرنظامیان در غزه و لبنان بسیاری از دولت‌ها حتی در میان متحدان غربی تل‌آویو را واداشته تا به کاهش مراودات سیاسی یا اقتصادی و نظامی با این رژیم اقدام کنند. در این میان نیز هستند کشورهایی که علیرغم گرفتن ژست حامی فلسطین اما نه تنها مناسبات خود را با صهیونیست‌ها کم نکرده‌ند بلکه حتی در پشت پرده به تیز کردن شمشیر نظامی رژیم برای قلع و قمع کردن فلسطینیان مشغولند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  اخیراً تارنمای یمنی «وکاله الصحافه المینیه» به نقل از برخی منابع آگاه از طرح جدید اماراتی-صهیونیستی برای هدف قرار دادن مردم یمن از مجمع الجزایر اشغالی سقطری یمن در شرق خلیج عدن خبر داده است.

این منابع محلی تایید کرده‌اند که هفته گذشته تعدادی از افسران اماراتی و اسرائیلی برای تشکیل اتاق عملیات در پایگاه نظامی مشترک در جزیره عبدالکوری، وارد مجمع‌الجزایر سقطری شدند.

مجمع الجزایر سقطری یکی از ۲۲ استان یمن است که در شمال غربی اقیانوس هند در نزدیکی سواحل استان المهره قرار دارد و از جزایر سقطری، عبدالکوری، سمحه، درسا، کراعیل فرعون و صیال تشکیل شده است. 

بیشتــر بدانیــد:

 

جزیره عبدالکوری یکی از مهمترین جزایر یمن در مجمع الجزایر سقطری است که بر مسیرهای کشتیرانی بین المللی در اقیانوس هند تا شاخ آفریقا و باب المندب نظارت می‌کند و ساکنان آن پیشتر توسط نیروهای تحت امر امارات آواره شده‌اند.

گزارش این منابع نشان می‌دهد که ابوظبی در حال آماده‌سازی این پایگاه نظامی برای میزبانی از هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی به منظور حمله هوایی به استان‌های تحت کنترل دولت انصارالله است تا با عملیات‌های مقاومت یمن در دریای سرخ علیه کشتی‌ها و بنادر فلسطین اشغالی مقابله کند.

خورد شدن استخوان نگهبان رفاه؛ فشار کمرشکن حملات انصارالله بر اقتصاد رژیم

از آغاز تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه، انصارالله یمن در چارچوب استراتژی «وحدت ساحات»، در حمایت از مردم فلسطین، به مرور طی 5 مرحله یک جبهه جنگ را علیه منافع دریایی و سپس سرزمینی رژیم صهیونیستی از دریای سرخ فعال کرد.

در این مدت اقدامات انصارالله در بستن تنگه باب المندب به روی کشتی‌‌های تجاری به مقصد سرزمین‌های اشغالی موجب وارد آمدن خسارت سنگینی به اقتصاد دریاپایه تل‌آویو شده است به صورتی که تداوم این وضعیت طی یکسال گذشته فشار شدیدی بر تجارت خارجی، رونق بنادر و تورم فزاینده کالا و خدمات در این رژیم شده است. بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای یا کشتی‌رانی بزرگ مانند مرسک، یا کلاً قید حمل و نقل کالا به سرزمین‌های اشغالی را زده‌اند و یا با هزینه ای بسیار گزاف و طی کردن مسیرهای جایگزین به این کار اقدام می‌کنند.

با این حال وقتی انصارالله موفق شده تا قدرت دریایی آمریکا و متحدان اروپایی آن را به زانو درآورد و از فاصله بیش از 2000 کیلومتری اهداف خود در سرزمین‌های اشغالی را با عبور از چندین لایه پدافندی مورد اصابت قرار دهد، طبعاً با اشراف اطلاعاتی که از تحرکات دشمن برخوردار است شخم زدن پایگاه‌های اماراتی- اسرائیلی در جزایر یمنی کار سختی نخواهد بود و صهیونیست‌ها از این ترفند نیز طرفی نخواهند بست.

از جنگ یمن تا جنگ غزه؛ سابقه همکاری‌های امارات و اسرائیل در دریای سرخ

انزوای جغرافیایی و در نتیجه وابستگی رژیم صهیونیستی به مسیرهای دریایی موجب شده تا از دیرباز تحولات یمن به دلیل اشراف بر دریای سرخ و تنگه باب المندب در کانون توجهات سران صهیونیستی باشد.

همکاری میان نیروهای نیابتی امارات، موسوم به «مقاومت ملی» به رهبری طارق صالح، در نوار ساحلی المخا در نزدیکی باب المندب با صهیونیست‌ها کلید خورده است که از جمله می‌توان به افشای دیدار محرمانه صالح با افسران رژیم در نوامبر ۲۰۲۱ با هدف گسترش دامنه اتاق عملیات مشترک بین این گروه با پایگاه‌های صهیونیستی اشاره کرد.

در فوریه 2023، انصارالله با صدور بیانیه‌ای اخراج ساکنان محلی از جزیره عبدالکوری، توسط امارات متحده عربی را محکوم کرد. این جنبش ابوظبی را متهم کرد که یک عملیات برنامه‌ریزی شده طولانی برای تبدیل سقطری به یک مرکز نظامی و اطلاعاتی اسرائیل-امارات انجام داده است.

پس از طوفان الاقصی و شکل‌گیری جبهه حمایتی یمن از غزه در دریای سرخ نیز همکاری‌های میدانی امارات با صهیونیست‌ها وارد فاز جدیدی شد و شرکت‌های کشتیرانی اسرائیلی به جای دور زدن آفریقا و رسیدن به اسرائیل از طریق یک مسیر طولانی و گران‌قیمت، محموله‌های خود را در بنادر امارات و عربستان در خلیج فارس تخلیه می‌کنند و از آن‌جا کالاها با کامیون از طریق خاک عربستان و سپس اردن به سمت فلسطین اشغالی منتقل می‌شوند.

با این حال اقدام جدید ابوظبی برای ضربه زدن به منافع امنیتی صنعا در خاک یمن از طریق ایجاد پوشش برای فعالیت نظامی رژیم صهیونیستی در جزایر یمنی، به طور حتم عبور خطوط قرمز انصارالله محسوب شده و این امر می‌تواند تبعات سختی برای ابوظبی داشته و دامنه عملیات دریایی انصارالله را به سمت هدف قرار دادن خطوط کشتی‌رانی امارات نیز توسعه دهد.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


چهار شنبه 30 آبان 1403 - 17:17:19