بندر فاو دروازه اقتصادی عراق و منطقه غرب آسیا

دو شنبه 21 آبان 1403 - 17:0:0
 بندر فاو دروازه اقتصادی عراق و منطقه غرب آسیا

سعید البدری، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در برنامه «عراق الغد» از شبکه الکوثر با اشاره به نقش بندر فاو در توسعه اقتصادی منطقه ای و جهانی گفت: توسعه بندر فاو با هدف تبدیل عراق به یک مرکز تجاری محوری است که شرق آسیا را از طریق مسیرهای زمینی و دریایی به اروپا متصل می کند، و می تواند راهی است به سوی خیزش اقتصادی عراق.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  آرزوهای بزرگ عراق با بندر فاو به واقعیت تبدیل خواهد شد؛ بندری که می تواند تحول بزرگ اقتصادی در عراق ایجاد کند و رقیبی جدی برای بنادر جبل علی در امارات متحده عربی، مبارک در کویت و دوحه در قطر باشد.

سعید البدری، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در برنامه «عراق الغد» از شبکه الکوثر گفت: مهم تر آنکه منابع درآمد آن به دور از وابستگی به نفت است. 

وی تایید کرد: دولت عراق به ریاست محمد شیاع السودانی توانست پیشرفت چشمگیری در اجرای پروژه «بندر بزرگ الفاو» داشته باشد؛ زیرا آن یکی از مهم ترین پروژه های اقتصادی و استراتژیک عراق در دهه های اخیر محسوب می شود. 

بیشتــر بدانیــد: 

هدهد و کوثر؛ دستاورد نخبه‌های ایرانی

البدری افزود: پروژه بندر الفاو می تواند عراق را در نقشه تجارت جهانی قرار دهد، زیرا به عنوان یک ایستگاه مهم در "جاده ابریشم" خواهد بود و باعث افزایش حمل و نقل جهانی و تجارت بین آسیا و اروپا است. این پروژه عراق را به پلی برای تجارت بین شرق و غرب تبدیل می کند که به تقویت اقتصاد ملی و گسترش فرصت های شغلی برای شهروندان عراقی در بخش های مختلف کمک می کند؛ مانند زیرساخت ها، حمل و نقل و خدمات لجستیکی.
وی تصریح کرد: دولت عراق تایید کرد که همکاری با کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه عنصری اساسی در موفقیت این پروژه محسوب می شود.

بغداد مشارکت های اقتصادی منطقه ای را جهت ایمن سازی مسیرهای حمل و نقل و دستیابی به دستاوردهای اقتصادی مشترک تقویت کرده است که به ثبات منطقه کمک می کند و توانایی عراق را برای ایفای نقش در تجارت بین المللی افزایش می دهد.

سعید البدری گفت: انتظار می رود بندر الفاو تأثیر اقتصادی زیادی داشته باشد حتی شاید درآمدهای آن با درآمدهای نفتی رقابت کند که نشان دهنده یک حرکت تاریخی به سمت یک اقتصاد متنوع و پایدار است.

انتظار می رود که این پروژه با تسهیلاتی که برای حمل و نقل سریع  به بازارهای اروپایی از طریق بندر فاو و سپس ترکیه ایجاد می کند، بتواند به عنوان بخشی از سیستم "جاده ابریشم" در صحنه بین المللی باشد. 


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


دو شنبه 21 آبان 1403 - 16:43:49