به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، هدف استراتژیستهای آمریکا این است که قبل از انکه روند جنگ معادلات سیاسی را مشخص کند با تحمیل شرایط جدید بر لبنان در قطعنامه 1701، معادلات سیاسی نتیجه جنگ را رقم بزند.
قطعنامه 1701 شورای امنیت درباره لبنان اکنون به کانون مناقشه سیاسی ناشی از جنگ میان حزبالله و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
از یکسو دولت لبنان بر تغییرناپذیری و تداوم بیقید و شرط اجرای این قطعنامه اصرار دارد و در سوی دیگر ماجرا رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال بازبینی در مفاد این قطعنامه و یا افزودن یک الحاقیه به آن هستند.
بیشتــر بدانیــد:
اطلاعیۀ ستاد کل نیروهای مسلح در پی تجاوز رژیم صهیونیستی
پیروزی نهایی «مقاومت» نیازمند چه کلید واژه هایی است؟
در سفری که آموس هوکشتاین، نماینده رئیس جمهور آمریکا در امور لبنان این هفته به بیروت داشت، او گفت که «1701 تنها راه حل برای درگیری بین اسرائیل و حزب الله بود اما اقدامات بیشتری برای اطمینان از اجرای "عادلانه، دقیق و شفاف" مورد نیاز است».
یکی از مقامات لبنانی در گفتگو با الاخبار گفت: «هوکشتاین برای ایجاد رعب و وحشت آمده بود و او به صراحت گفت که این فرمول (قعطنامه 1701) مربوط به گذشته است».
در این میان رسانهها جزئیاتی از تغییرات مورد نظر واشنگتن که گفته میشود در هماهنگی با اسرائیل طرحریزی شده است، منتشر کردند.
الاخبار گزارش داد که سندی که هوکشتاین با خود به بیروت برد خواستار تغییر زبان مقدمه قطعنامه سازمان ملل و تبدیل آن به توافقی «با هدف برقراری صلح در مرزهای لبنان و اسرائیل و جلوگیری از هرگونه حضور مسلحانه در مناطق لبنانی نزدیک به این مرزها» است.
این گزارش با استناد به جزئیات این پیشنهاد میافزاید: «درخواست میشود که دامنه جغرافیایی مرجع تصمیمگیری بینالمللی به فاصله چند کیلومتری شمال رودخانه لیتانی، حداقل دو کیلومتری گسترش یابد.» همچنین آمریکا خواهان افزایش قابل توجه تعداد نیروهای بین المللی حافظ صلح و نیروهای ارتش لبنان در آن منطقه است.
هوکشتاین همچنین گسترش اختیارات نیروهای بینالمللی با حق انجام «گشتهای سرزده» و بازرسی از خانهها، خودروها یا مکانهایی که مشکوک به نگهداری سلاح هستند، را خواستار شده است.
اصلاحات پیشنهادی نماینده آمریکا به همین جا ختم نشده و حضور تیم های بازرسی در فرودگاه های لبنان و ایجاد برج های دیده بانی در شمال و جنوب این کشور را نیز شامل میشود.
اصلاحات مورد نظر واشنگتن که به عنوان بازتابی از خواسته های رژیم منحوس برای کنترل گسترده تر بر خاک لبنان تلقی می شود، با مخالفت صریح لبنانیها مواجه شد به صورتی که نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت در گفتگوبا رسانهها هرگونه جایگزینی برای قطعنامه 1701 را رد کرد، اما او گفت که می توان به تفاهمات جدیدی دست یافت که به اجرای موثر این قطعنامه کمک کند.
ادامه دارد...
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 6 آبان 1403 - 14:55:6