در دیرالبلح به کمبود آب و دارو، آلودگی آب هم اضافه کنید

جمعه 5 مرداد 1403 - 12:0:0
در دیرالبلح به کمبود آب و دارو، آلودگی آب هم اضافه کنید

در دویست و نود و چهارمین روز جنگ در غزه بمباران تاسیسات حیاتی در این باریکه، از مدارس گرفته تا مراکز بهداشتی ادامه دارد. آکسفام یکی از بزرگترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی گزارش می دهد: باریکه غزه به جز کمبود آب و دارو، از آلودگی آب رنج می‌برد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، جنگ غزه، امروز وارد دویست و نود و چهارمین روز خود شد. در حالی‌که رژیم صهیونیستی به بمباران تاسیسات حیاتی در این باریکه، از مدارس گرفته تا مراکز بهداشتی ادامه می‌دهد، غزه‌ای‌ها به نتیجه مذاکرات درباره توافقی، که بتواند یک روزِ بدون صدای گلوله و آسمانی خالی از جنگنده‌ها به ارمغان بیاورد، چشم دوخته‌اند.

آکسفام یکی از بزرگترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی می‌گوید که رژیم اسرائیل با قطع ورود آب خارجی، تخریب سیستماتیک زیرساخت‌های آبی و مانع‌تراشی عمدی در کمک‌رسانی، از آب به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند. باریکه غزه به جز کمبود آب و دارو، از آلودگی آب رنج می‌برد.

به گفته آکسفام این سازمان غیردولتی امدادرسانی، مقدار آب موجود در غزه ۹۴ درصد کاهش یافته است.

مریم به همراه خانواده‌اش در خانه‌ای کوچک در شهر دیرالبلح در مرکز باریکه غزه زندگی می‌کند. این خانواده مانند دیگرهمسایگانش از خانواده آواره دیگری نیز میزبانی می‌کند. مجموع این ده نفر هر قطره آب را جیره بندی می‌کنند.

او درباره وضعیت‌شان می‌گوید: "هر ده روز یک بار دوش می‌گیریم. برای شستن لباس‌های کل خانه باید خود را به شش لیتر آب محدود کنیم. میزانی که کافی نیست و در عین حال محصولات شوینده با کیفیتی هم نداریم. همه دچار خارش شده‌ایم و فکر می‌‌کنم به بیماری‌های پوستی مبتلا هستیم."

شهرداری دیرالبلح دیگر سوخت کافی برای راه‌اندازی چاه‌ها و پمپاژ آب برای خدمات‌رسانی به ۷۰۰ هزار نفر اهالی این منطقه ندارد. پمپ‌ها هر ده روز یک بار فعال می‌شوند و در این میان آب به محل زندگی برخی نمی‌رسد.

ابولبده در این‌باره می‌گوید: "گاهی اوقات کودکان از دهان خود برای کشیدن آب از لوله‌های بیرونی استفاده می‌کنند. حتی وقتی جریان آب بیشتر می‌شود، پمپاژ آب ناگهان متوقف می‌شود. می‌گویند چون سوخت نیست. چگونه می‌توانیم این گونه زندگی کنیم؟"

سوای کمبود آب، آنچه هم که در دسترس باشد، آلوده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی نگران است که به زودی شمار افرادی که بر اثر بیماری‌‌های واگیر جان خود را از دست می‌دهند، بیش از مجروحان جنگی باشد.

ویروس فلج اطفال به طور قابل توجهی در فاضلاب دیرالبلاح و خان ​​یونس مشاهده شده و نگرانی از شیوع این بیماری مرگبار را افزایش داده است. در عین حال بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۱۵۰ هزار کودک به عفونت‌های جدی پوستی مبتلا شده‌اند.

موجودی داروخانه‌ها نیز در این باریکه رو به اتمام است. شش ماه پیش، "مارتین گریفیث" مسؤول سابق امور بشردوستانه در سازمان ملل، گفته بود که غزه "غیرقابل سکونت" است.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


جمعه 5 مرداد 1403 - 9:26:12