به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دامنه حملات نظامی متقابل میان حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی روز به روز گستردهتر میشود که این امر به نگرانیها درباره شعلهور شدن آتش جنگ گسترده همزمان با جنگ مرگباری دامن زده که تلآویو از ۱۰ ماه پیش علیه نوار غزه به راه انداخته است.
"هرتسی هالیوی" رئیس ستاد مشترک ارتش اشغالگر، هفته گذشته گفت: "ما وارد نبرد سختی در شمال (با حزبالله) شدهایم و برای مرحله آینده در لبنان آماده بوده و همچنان برای آن آماده میشویم. "
روز چهارشنبه گذشته هم "سید حسن نصرالله" دبیرکل حزبالله گفت که این حزب همچنان به نبرد خود تا توقف جنگ علیه غزه ادامه خواهد داد.
دبیرکل حزب الله افزود: "اهداف این نبرد، روز به روز محقق میشود و اسرائیل به سبب آنکه ارتش آن دچار ضعف و فرسایش در تمام زمینهها شده، به این مساله اعتراف کرده است. "
از هشتم اکتبر گذشته، گروههای لبنانی و فلسطینی در لبنان که مهمترین آنها حزبالله است، وارد درگیری روزانه با ارتش رژیم اشغالگر از طریق خط آبی حائل (میان لبنان و فلسطین اشغالی) شدهاند.
این گروهها، شرط توقف حملات خود را پایان جنگی دانستهاند که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا علیه باریکه غزه به راه انداخته و تاکنون بیش از ۱۲۸ هزار شهید و زخمی و بیش از ۱۰ هزار مفقود به جا گذاشته و سبب ویرانی گسترده و گرسنگی و قحطی مرگبار شده است.
اسرائیل به مرحله دیگری از عملیات نظامی خود در جنوب لبنان منتقل شده به طوری که حملات هوایی خود را بر روی خط دوم منطقه مرزی به عمق بین ۷ و ۱۰ کیلومتری متمرکز کرده است. این در حالی است که در مرحله قبلی، حملات هوایی تنها بر شهرکهای همجوار مرزهای جنوبی لبنان متمرکز بود.
نگرانیها در لبنان از احتمال برجا گذاشته شدن قربانیان بیشتر در صورتیکه رژیم اشغالگر تهدید خود مبنی بر عملیات نظامی گسترده را عملی کند، افزایش یافته است.
وزارت بهداشت لبنان، از شهادت ۴۶۶ نفر از هشتم اکتبر تا نهم جولای و زخمی شدن ۱۹۰۴ نفر دیگر خبر داده است، در حالی که آمار آوارگان به بیش از ۹۶ هزار نفر رسیده است.
تشدید تنش کنونی بر اساس ارزیابی دو کارشناس قابل پیشبینی بود. این دو کارشناس در گفتوگو با آناتولی احتمال دادند که این درگیری بدون آنکه به سطح جنگ گسترده و فراگیر منجر شود، ادامه یابد. یکی از این دو تحلیلگر ابراز عقیده کرد که حزبالله خواهان جنگ نیست، و تحلیلگر دیگر گفت که اسرائیل تمایل به این جنگ دارد، ولی قادر نیست مسئولیت و پیامدهای آن را برعهده بگیرد.
اسرائیل حملات خود را گسترش میدهد
"ناجی ملاعب" سرتیپ بازنشسته و کارشناس مسائل استراتژیک و نظامی ابراز عقیده کرد که حزبالله، ادامه رویارویی خود در جنوب لبنان را به آتش بس در باریکه غزه مرتبط کرده است، ولی اسرائیل این دو جبهه را از هم جدا کرده و البته فرماندهی ویژهای برای جبهه لبنان دارد.
وی افزود تشدید تنش اخیر از سوی حزبالله نبود، بلکه رژیم اسرائیل به آن دست زده است، زیرا حزبالله همچنان به همان اصل خود پایبند است مبنی بر اینکه، اگر اسرائیل درگیری را گسترش داد، ما هم گسترش خواهیم داد. ما مشاهده کردیم که حزبالله، جبهه جولان اشغالی سوریه را به شکل قدرتمندی فعال کرده است.
ملاعب ادامه داد که حزبالله توانسته است پایگاههای نظامی اسرائیل را در جولان هدف قرار دهد که این اقدامات طی دو هفته اخیر تا امروز ادامه داشته و اسرائیل هم دامنه حملات خود را گسترش داده و حزبالله هم با این حملات مقابله میکند.
احتمال وقوع جنگ گسترده بعید است
این کارشناس مسائل استراتژیک و نظامی پیشبینی کرد که فشارها بر حزبالله از سوی اسرائیل پیش از سفر قریب الوقوع "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر این رژیم به ایالات متحده و سخنرانی وی در کنگره افزایش یابد.
وی در عین حال ابراز عقیده کرد که هیچ حمله یا جنگ گستردهای رخ نخواهد داد، اما درگیری همچنان ادامه خواهد یافت، زیرا اسرائیل به دنبال تضعیف توانمندیهای حماس و حزب الله است.
ملاعب تصریح کرد که تمایل جامعه نازیستی اسرائیلی برای گرفتن انتقام، هیچ یک از اهدافشان را محقق نکرده است؛ زیرا حماس همچنان پابرجاست و اسرائیل همچنان در برابر افکار عمومی جهانی بازنده است، زیرا به نسلکشی دست میزند.
احتمال ملتهب شدن اوضاع
سرتیپ بازنشسته "هشام جابر" رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه بر اين باور است كه سطح رویارویی میان اسرائیل و حزب الله گسترش خواهد یافت، اما به سطح جنگ فراگیر کشیده نخواهد شد به دو دلیل: اول اینکه حزبالله خواهان گشودن جبهه گسترده نیست و البته به نفعش هم نیست، بلکه اسرائیل خواهان چنین جنگی است، ولی قادر به تحمل مسئولیت و پیامدهای آن نیست.
وی ابراز عقیده کرد که تمام نشانهها و ارزیابیها و پژوهشها میگوید که هیچ جنگ فراگیری رخ نخواهد داد؛ زیرا چنین جنگی گستردهتر شده و تمام منطقه را در برخواهد گرفت.
جابر افزود اگر چنین رویارویی رخ داد، آتش یک جنگ منطقهای شعلهور خواهد شد که تا کشورهای عضو شورای همکاری و یمن گسترش خواهد یافت و طرفهای متعدد از جمله ایران وارد آن خواهند شد، البته هم ایران و هم آمریکا خواهان جنگ گسترده نیستند.
این تحلیلگر ابراز عقیده کرد اگر در محاسبات اشتباهی صورت گیرد، ممکن است اوضاع به مرحله انفجار برسد و اگر اسرائیل به عملیات محدودی چه به صورت زمینی یا هوایی یا دریایی دست بزند، به مثابه اعلان جنگ گسترده خواهد بود.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 31 تیر 1403 - 6:59:6