به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مواضع برخی رسانههای مطرح غربی در خصوص این سانحه را در این گزارش مرور می کنیم:
فارن پالسی: رویکرد ایران در خاورمیانه تغییری نمی کند
نشریه فارن پالسی با اشاره به شهادت رسیدن ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در حادثه سقوط بالگرد در شمال ایران مدعی شد که در شرایط کنونی گمانه زنی ها درباره رویکرد ایران در ارتباط با معادلات خاورمیانه افزایش یافته است. به گزارش اقتصادنیوز، به ادعای فارین پالیسی، این حادثه در شرایطی رخ داد که خاورمیانه در مسیری سخت قرار دارد. به گزارش اقتصادنیوز، فارین پالسی در ادامه یادداشت ادعایی اش آورد، در دوران ریاست اقای رئیسی ایران در پاسخ به فعل و انفعال های غرب غنی سازی اورانیوم را افزایش داد و همکاری های نظامی اش با روسیه را تعمیق بخشید. این نشریه در ادامه مدعی شد که طبیعتا در شرایط کنونی رویکرد ایران در ارتباط با خاورمیانه و روسیه تغییری نخواهد کرد.
نیوزویک: رئیسی خواهان بازتعریف روابط ایران با غرب آسیا بود
نشریه نیوزویک با رسانه ای کردن خبر شهادت ابراهیم رئیسی و حامیانشان در جریان سقوط بالگرد با انتشار گزارشی مدعی شد که با درگذشت رئیس جمهوری ایران گمانه زنی ها درباب رویکرد تهران در ارتباط با خاورمیانه افزایش یافته چرا که این کشور نقشی کلیدی در این منطقه دارد و بازیگری قدرتمند و پیشرو است. بر اساس گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیوزویک، ایران از حامیان آرمان فلسطین و حماس است و در جریان جنگ اسرائیل و حماس، کنار مردم فلسطین و محور مقاومت قرار گرفت. این نشریه در ادامه ضمن اشاره به رویارویی بی سابقه ایران و اسرائیل مدعی شد که پس از این رویارویی ایران از احتمال تغییر دکترین هسته ای اش خبر داد مشروط به این که موجودیتش مورد تهدید قرار بگیرد. این نشریه در ادامه ضمن اشاره به رویکرد دولت تحت ریاست ابراهیم رئیسی در ارتباط با توافق هسته ای ایران نوشت که تهران در دوران رئیسی نیز خواهان پیروی از رویکردی دیپلماتیک بود هرچند رئیس جمهوری ایران بیش از احیای توافق به دنبال بازتعریف روابط تهران و ریاض و سایر کشورهای منطقه، نزدیکی به چین و روسیه و حضوری برجسته در نهادهایی چون بریکس و شانگهای بود.
سی ان بی سی: پیوند ایران و هند میراث برجسته رئیسی بود
سی ان بی سی ضمن اشاره به سقوط بالگرد حامل رئیس جمهوری و به شهادت رسیدن ایشان و همراهانشان به پیام نارندرا مودی، نخستوزیر هند، اشاره کرد مودی با انتشار توئیتی در پیام رسان ایکس ضمن تسلیت این فاجعه به مردم ایران، مشارکت رئیسی در تقویت روابط دوجانبه هند و ایران را متذکر شد و تاکید کرد که این گزاره همیشه در یادها خواهد ماند. بر اساس گزارش اقتصادنیوز، سی ان بی سی پس از آن به واکنش نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا را در گزارش خود اشاره کرد؛ همانی که رئیسی را «رهبر فوقالعاده» خواند. این رسانه در ادامه گزارش خود به نقل از علی احمدی، کارشناس اجرایی مرکز سیاست امنیتی ژنو مدعی شد که پس از به شهادت رسیدن ابراهیم رئیسی، سیاست خارجی ایران تغییرنخواهد کرد.
گاردین: احیای روابط عربستان و ایران، مهم ترین دستاورد رئیسی
نشریه گاردین نیز ضمن اشاره به سانحه تلخ سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، حسین امیر عبداللهیان و تیم همراهشان به فعالیت های ایشان در عرصه دیپلماسی اشاره کرده و در این باره نوشت: با آغاز ریاست ابراهیم رئیسی ایران در واکنش به بدعهدی غرب فعالیت غنی سازی اورانیوم خود را افزایش داد هرچند همزمان میز مذاکرات را هم ترک نکرد. بر اساس گزارش اقتصادنیوز، گاردین از دیگر دستاوردهای ایشان در عرصه دیپلماسی را احیای روابط دیپلماتیک میان تهران و ریاض با میانجیگری چین قلمداد کرد و نوشت که ایران و عربستان ماه مارس 2023 در اقدامی غافلگیرانه روابط دیپلماتیک خود را احیا کردند. این نشریه در ادامه ضمن اشاره به ارتقای همکاری های نظامی ایران با روسیه به تنش ها در خاورمیانه و رویارویی بی سابقه ایران و اسرائیل هم اشاره کرد.
روایت واشنگتن پست درباره مواضع رئیسی در برابر آمریکا
نشریه واشنگتن پست با انتشار گزارشی ادعایی ضمن اشاره به شهادت رسیدن ابراهیم رئیسی به همراه حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در حادثه سقوط بالگرد در شمال غرب ایران ادعا کرد، همزمان با انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران به واسطه انفعال دولت بایدن مذاکرات هسته ای میان این کشور و قدرت های جهانی جهت احیای برجام متوقف شد؛ توافقی که می 2018 دونالد ترامپ از آن خارج شد و فصل تازه ای از تنش میان تهران و واشنگتن را رقم زد. به گزارش اقتصادنیوز، این نشریه در ادامه یادداشت ادعایی اش ضمن اشاره به رایزنی های غیر مستقیم میان ایران و آمریکا در دوران ریاست ابراهیم رئیسی ادعا کرد که تهران خواهان احیای توافق به شکلی مشروط بود، هرچند به واسطه رویکرد خرابکارانه رژیم اسرائیل، بازرسی های آژانس بین المللی را کاهش داد. به ادعای واشنگتن پست این گزاره در کنار سایر گزاره های دیگر رایزنی در باب توافق هسته ای را در ماه های اول ریاست آقای رئیسی متوقف کرد.واشنگتن پست در ادامه ضمن اشاره به مواضع رئیس جمهوری کشورمان به سخنرانی ایشان در سپتامبر 2021 اشاره کرد و نوشت که رئیس جمهوری ایران تحریم های آمریکا را نوعی اهرم جنگی آمریکا علیه کشورهای جهان قلمداد کرد و تاکید داشت که در حالی که فشار حداکثری آمریکا ادامه دارد، ایران چیزی بیش از آنچه حق این کشور است، نمی خواهد.
بلومبرگ: عربستان روابط بی تنش خود را با ایران حفظ می کند
نشریه بلومبرگ نیز با انتشار گزارشی ضمن اشاره به روابط نزدیک ایران و عربستان سعودی در این باره مدعی شد: روابط تهران و ریاض به واسطه میانجیگری چین امروز بی تنش است. به ادعای این نشریه، در شرایط کنونی فارغ از این که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ایران را رقیب خود می داند با این همه تلاش خواهد کرد تا رابطه بی تنش با تهران را حفظ کند. به ادعای بلومبرگ، در شرایط کنونی وضعیت جسمانی پادشاه 88 ساله این کشور در اولویت قرار دارد بالاخص آن که در باب سلامتی اش گمانه زنی ها بسیار است. بلومبرگ در ادامه آورده، انچه امروز برای ریاض برجسته است مقوله عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان خواهد بود، گزاره ای که تهران یکی از مخالفان اصلی اش است.بلومبرگ در ادامه گزارش خود به دیدار ماه نوامبر بن سلمان با ابراهیم رئبسی در حاشیه نشست اسلامی در ریاض اشاره کرد و مدعی شد،به شهادت رسیدن رئیس جمهوری ایران گمانه زنی هایی را در باب روابط ایران و عربستان مطرح کرده، به ادعای بلومبرگ ایران بعد از هفت سال شکاف به واسطه میانجی گری چیندر مارس 2023 روابط خود را با عربستان احیا کرد، در همین راستا بعید است در شرایط کنونی تغییری در تعامل میان دو بازیگر رخ دهد. بلومبرگ نیز ادعا کرد که این حادثه تلخ در میانه تنش ها در خاورمیانه رخ داد.
بلومبرگ در بخش دیگری از گزارش خود ضمن اشاره به همزمانی به شهادت رسیدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کشورمان و شرایط جسمانی نامساعد پادشاه عربستان به نقل از ناظران اوپک پلاس مدعی شد: در شرایطی که ایران به سوگ ابراهیم رئیسی نشسته و محمد بن سلمان به واسطه وضعیت جسمانی پادشاه این کشور سفر خود را به ژاپن به تعویق انداخته، گمانه زنی ها در باب بازار نفت نیز افزایش یافته است. به ادعای این گروه بعید است این دو رخداد در کوتاه مدت تغییر چندانی در بازار نفت ایجاد کرده و تعادل را برهم بزند. بلومبرگ در ادامه ضمن اشاره به روابط پیچیده ژئوپلتیکی مدعی است که رویکرد ایران در عرصه دیپلماسی تغییر نخواهد کرد و تهران نزدیکی به چین و روسیه را در اولویت نگه خواهد داشت.
نیویورک تایمز: میراث رئیسی
نشریه نیویورک تایمز نیز با انتشار گزارشی به شرح این حادثه دلخراش پرداخت و در این باره به نقل از رسانه های داخلی نوشت، بالگرد حامل ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران و وزیر امور خارجه این کشور روز یکشنبه در منطقه کوهستانی شمال غرب سقوط کرد، رخدادی که در عرصه بین المللی به گمانه زنی ها در باب جانشین احتمالی رئیسی دامن زد.به ادعای این نشریه، ابراهیم رئیسی 63 ساله، رئیس جمهوری ایران که برای افتتاح پروژه مشترک سد با آذربایجان از باکو باز می گشت در مسیر بازگشت دچار حادثه و شهید شد. نیویورک تایمز به نقل از رسانه های دولتی گزارش داد که بالگرد حامل رئیسی و حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه حوالی ساعت 13 به وقت محلی(ایران) شهر ورزقان و در شرایطی که مه غلیظ بود، سقوط کرده است. به نوشته نیویورک تایمز، تیم های جستجو و نجات در میانه کوه های بلند و جنگل های انبوه به مدت بیش از 10 ساعت در تلاش بودند تا محل حادثه را پیدا کنند. نیویورک تایمز در ادامه مدعی شد که این حادثه در شرایطی رخ داد که خاورمیانه درگیر بحرانی جدی است و اخیرا رویارویی بی سابقه ایران و اسرائیل را تجربه کرد.نیویورک تایمز در ادامه گزارش ادعایی اش به نقل از علی واعظ، مدیر گروه بحران بین المللی مدعی شد که براساس مفاد قانون اساسی ایارن، در صورت فوت رئیس جمهوری، انتخابات باید ظرف مدت 50 روز برگزار شده و رئیس جمهور تازه برگزیده شود. واعظ گفت که در این مدت معاون اول رئیس جمهوری مسئولیت های ایشان را عهده دار خواهند بود.نیویورک تایمز در انتهای گزارش خود به ماحصل رویکرد دیپلماتیک رئیسی اشاره کرد و در این باره نوشت که دولت تحت ریاست او در تلاش برای تعریف روابط اقتصادی و امنیتی قوی و نزدیک با روسیه و چین بود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
دو شنبه 31 اردیبهشت 1403 - 21:39:40