به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، امیر رستگاری با بیان اینکه شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران ) بهعنوان دارای 9 شرکت زیرمجموعه است که تمامی دستگاهها، سامانهها و تجهیزات حوزه میکروالکترونیک، الکترونیک و الکترومغناطیس را طراحی و تولید میکند، تصریح کرد: ما finger print تجهیزات الکترونیکی دشمن را در اختیار داریم، مثلاً اگر رادار یک جنگنده F-۳۵ شروع به فعالیت کند، امواجی از خود منتشر میکند که با رادار جنگنده F-۳۵ دیگر متفاوت است و ما امروز قادر به تشخیص این موضوع هستیم.
وی افزود: امروز محصولات شرکت صنایع الکترونیک ایران از سکوهای فضایی تا اعماق دریا گستردگی دارد و تولید میشود. حوزههای فعالیت ما شامل تجهیزات راداری، جنگ الکترونیک، تجهیزات مخابراتی، تجهیزات ماهوارهای، سامانههای هوشمند و جنگهای شبکهمحور است.
رستگاری گفت: ما امروز در همه حوزههای رزم زمینی، دریایی، هوایی و هوافضا دارای محصول هستیم و در حوزه صادرات هم در حال فروش سامانههایی به کشورهای دوست هستیم و در حوزه ملی هم کارهای بزرگی شده است.
مدیرعامل صاایران با اشاره به اینکه در حوزه پدافند هوایی امروز کشور تحت یک شبکه فرماندهی و کنترل هوشمند قرار دارد ، گفت: ویژگی این شبکه این است که ما در تمام ردهها قادریم اطلاعات همه حسگرها را ببینیم، تهدید را شناسایی کنیم و سیستم ما قادر است که پیشنهاد برخورد با قویترین تهدید با بهترین سامانه را به فرمانده بدهد، یعنی امروز یک نظام دستیار برای فرمانده در شبکه فرماندهی و کنترل ایجاد کردیم و وقتی فرمانده در حال دیدن اطلاعات سامانهها است، این سیستم به فرمانده میگوید "فلان پرنده که با سرعت بالا و با فلان جهت در حال حرکت است تهدید شماره یک شماست و باید با فلان سامانه با آن مقابله کرد".
وی افزود: در حوزه رزم زمینی هم یک سامانه فرماندهی کنترل را طراحی کردهایم که فرمانده میتواند در زمانی که در مقر فرماندهی حضور دارد نیروهایش را ببیند و با فرماندهان عملکننده در خط ارتباط داشته باشد و این ارتباط کاملاً بهصورت رمزنگاریشده است.
امروز به توانایی یک گلوله یک هدف رسیدهایم
رستگاری درادامه گفت: در حوزه رزم زمینی قادر شدهایم مهماتمان را هم هوشمند کنیم، امروز به توانایی یک گلوله یک هدف رسیدهایم و میتوانیم با هرگلوله توپ یک هدف را مورد اصابت قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز با سیکرهایی که برای موشکهای رزم زمینی طراحی کردهایم، موشک قادر است در فاز شیرجه هدفش را انتخاب کند و کاربر که چند ده کیلومتر دورتر نشسته است میتواند انتخاب کند که مثلاً کدام تجهیزات نیروهای زرهی دشمن را که پشت یک تپه در حال حرکت هستند، منهدم کند. این موشکها تاپاتک هستند و به ضعیفترین نقطه ادوات زرهی که بالای برجک است اصابت میکنند و با خرج گود خود هدف را منهدم میکند.
مدیرعامل بزرگترین هلدینگ و مجموعه حوزه الکترونیک در ایران به پیشرفت های ایران در حوزه رزم دریایی هم اشاره کرد و گفت: امروز قادر هستیم با یک سامانه رلهکننده ارتباط ناوشکن حاضر در صحنه را هم با ناوگروه سطحی و هم بهصورت همزمان با زیردریایی برقرار کنیم و هم از طریق پهپادهایی که بالای سر آن است ارتباط بگیریم و هم میتوانیم از طریق پهپادهایی که در مسیر قرار دارند این اطلاعات را به ساحل منتقل کنیم و ما قادریم صحنه نبرد در دریا را نیز برای فرماندهی که در ساحل نشسته است به نمایش بگذاریم.
اجرای آتش 360درجه علیه هدف
رستگاری تصریح کرد: خداوند بزرگ را شاکریم که امروز در صحنه جنگ شبکهمحور در دریا، زمین و هوا دارای سامانه هستیم و قادریم از هر نقطهای که بخواهیم علیه دشمن اجرای آتش هوشمند کنیم یعنی قادریم علیه یک هدف در 360درجه بهروی آن اجرای آتش کنیم.
وی ادامه داد: قبلاً اگر یک هدف مقابل ما بود فقط میتوانستیم بهصورت مستقیم روی آن اجرای آتش کنیم اما امروز قادریم به موشکی که بهسمت هدف شلیک میکنیم بگوییم "هدف را دور بزن و از پشتسر به آن حمله کن" و قادریم همزمانی رسیدن موشکها به هدف را هم اندازهگیری کنیم.
وی تصریح کرد: امروز در حوزه سامانههای دفاعی، سامانههایی با نواخت تیر بالا به میدان آمده است که میتواند 4000 گلوله را در مساحت 10 اینچ در مدت یک دقیقه شلیک کند، این در فاصله 4کیلومتری یک دیواره آتش ایجاد میکند که قادر است هر موشکی را مورد اصابت قرار دهد، حال اگر تعداد موشکهای شلیکشونده بهسمت هدف را افزایش دهیم این سامانه میتواند با دو سه موشک مقابله کند و موشک چهارم به هدف اصابت میکند.
امیر رستگاری با بیان اینکه امروز در حوزه هوانوردی به نسل پنجم فناوری در طراحی و ساخت کابین خلبان رسیدهایم، گفت: امروز افتخار داریم به ملت عزیز ایران اعلام کنیم به فناوری تمامی حسگرها و تجهیزات کابین خلبان که در نسل 5 این فناوری وجود دارد، دست یافتهایم وهمه اینها بومی شده است. در حوزه رادارنیز باید بگویم رادار آرایه فازی در نسلهای 1، 2 و 3 ساخته شده است و جنگنده کوثر به رادار آرایه فازی بومی مجهز شده است، جنگنده F-4 هم به رادار آرایه فازی بومی مجهز شده است.
تجهیز جنگندههای کوثر به پاد جنگ الکترونیک پیشرفتهمدیرعامل صاایران در پایان با تاکید براینکه تمامی نشانگرهای جنگنده را دیجیتال و سامانههای مخابراتی را هم بومی کردهایم، گفت: در حوزه سامانههای جنگ الکترونیک، جنگندههای کوثر به پادهای جنگ الکترونیک مجهز شدهاند که اجازه دهید من باند فرکانسی آن را اینجا نگویم.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
چهار شنبه 6 اردیبهشت 1402 - 9:2:45