رسانه های عبری به توافق ریاض ـ تهران چه واکنشی داشتند؟

شنبه 20 اسفند 1401 - 16:23:0
رسانه های عبری به توافق ریاض ـ تهران چه واکنشی داشتند؟

اعلام خبر توافق عربستان و جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری روابط دوجانبه، صهیونیست‌ها را به مرز جنون کشانده است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، از همان لحظه اول مخابره خبر توافق ایران و عربستان،  شخصیت‌های مختلف صهیونیست آن را شکست بزرگی برای سیاست‌های تل‌آویو در راستای گسترش نفوذ خود در منطقه و شکل‌گیری ائتلاف ضد ایرانی در آن توصیف کردند.
وای نت پایگاه خبری برخط روزنامه یدیعوت احارانوت در این زمینه به نقل از بنی گانتس، وزیر جنگ سابق این رژیم و از ارکان جریان مخالف نتانیاهو نوشت: از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان، تحولی نگران کننده برای اسرائیل است.
این نظامی ارشد سابق صهیونیست ضمن توصیف این رخداد به عنوان یک چالش بزرگ امنیتی برای اسرائیل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را عامل اصلی به وجود آمدن چنین شرایطی توصیف کرد و افزود، نتانیاهو با پیشبرد اسرائیل به سوی چالش‌های داخلی سبب به وجود آمدن چنین وضعیتی شده است.
وی افزود: به عنوان فردی که برای سالیان دراز در ایجاد و حفاظت از ائتلاف اعتدال گراها! تلاش کردم، باید بگویم که نتانیاهو با کودتای خود (تغییر قانون مربوط به دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی و اعتراضات به آن) از امنیت اسرائیل و مردمش چشم پوشی کرده و این هم یکی از نتایج این رویکرد است.
شبکه 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در گزارشی این اقدام را یک حادثه دراماتیک در منطقه توصیف کرده و آن را خبری بسیار بد برای اسرائیل دانست.

همچنین بخوانید:

یولی ادلشتاین رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی  و از اعضای حزب لیکود که رهبری آن به عهده نتانیاهو است، با اشاره به این خبر به این رسانه گفت: در حالی که اسرائیل گرفتار مشکلات و دعواهای داخلی خویش است، جهان هم راه خود را می‌رود.
وی افزود: ایران و عربستان بر سر از سرگیری روابط خود با یکدیگر توافق کردند و این خبر بسیار بدی برای اسرائیل است، باید کاری برای چالش‌‌هایی که ادامه حیات ما را تحت الشعاع قرار می‌دهند بکنیم.
سخنان نفتالی بنت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی هم که با دستمایه قرار دادن این توافق شدیدترین حملات را علیه رقیبش نتانیاهو انجام داد، در این رسانه بازتاب داشت.
شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از بنت نوشت: این یک ضربه کشنده به تلاش‌های انجام شده برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران محسوب می‌شود، این یک شکست هولناک برای کابینه نتانیاهو است که نشات گرفته از بی مبالاتی سیاسی و ضعف فراگیر آن در کنار کشمکش‌های داخلی است.
به اعتراف بنت،کشورهای جهان و منطقه شرایط اسرائیل و درگیری‌های داخلی آن را رصد می‌کنند و وقتی (ناکارآمدی" اسرائیل را می‌بینند به طور حتم از کنارش دور می‌شوند.
بنت گفت، کابینه نتانیاهو تجسم بخش شکست اقتصادی، سیاسی و امنیتی شدید است و سیاست‌هایش هر روز، رژیم اسرائیل را با خطر مواجه می‌کند وی در همین راستا خواستار تشکیل کابینه فوق العاده فراگیر شد که بتواند زیان‌های عدیده‌ای که طی این مدت به اسرائیل وارد شده را ترمیم کند.
میراو میخائیلی رهبر حزب کار رژیم صهیونیستی هم از سرگیری روابط ریاض با تهران را شکست بزرگ و خطرناک نتانیاهو توصیف کرده و گفت: از سرگیری روابط بین عربستان و ایران به عنوان بزرگترین دشمن اسرائیل یک شکست و بی توجهی بزرگ برای نتانیاهو است.
وی پیش بینی کرد کابینه نتانیاهو عمر زیادی نخواهد داشت، اما زیان‌های وارد شده به اسرائیل طی این مدت سالها زمان برای ترمیم نیاز خواهد داشت.
جدعون ساعر وزیر سابق و عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی کنست رژیم صهیونیستی هم به شبکه 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: نتانیاهو به ما وعده سازش با عربستان را داد اما ایرانی‌ها به نتانیاهو نشان دادند که شرایط با آنچه تصور می‌کند، متفاوت است.
گای بشور تحلیلگر صهیونیست هم در یاددشتی که در سایت خود در فضای مجازی منتشر کرد آن را نه تنها شکستی برای اسرائیل بلکه ضربه‌ای مهلک به دیپلوماسی اصولا شکست خورده آمریکا در منطقه توصیف کرد.
روزنامه یسرائیل هیوم هم در گزارش مفصلی از روند شکل‌گیری این توافق به نقل از یائیر لاپید رئیس مخالفان نتانیاهو نوشت: توافق بین عربستان و ایران شکست کامل و در عین حال خطرناکی برای سیاست خارجی کابینه نتانیاهو است، این یک فروپاشی کامل در زمینه سیاست دفاع منطقه‌ای محسوب می‌شود و به این معنی است دیواری که ما علیه ایران شروع به ساختنش کرده بودیم، فرو ریخته است.
پایگاه خبری میوازیک هم این توافق و از سرگیری روابط بین عربستان و ایران را نشانگر شکست روند عادی سازی این کشور با اسرائیل با وجود تمامی تلاش‌های صورت گرفته قبلی برای انجام این مهم از طریق قرار داد عربستان در مقابل ایران دانست.
امیشای اشتاین تحلیلگر اسرائیلی هم در توئیت کوتاهی آن را فرو کردن انگشت در چشم آمریکا (و رژیم صهیونیستی) توصیف کرده و نوشت: داستانی بسیار شگفت انگیز است که توافقنامه در پکن و تحت نظارت چینی‌ها انجام شود، قرار است دو کشور سفارتخانه‌های خود را طی دو ماه آینده بازگشایی کنند.
ایتمار ایشنر هم در یادداشتی در وبسایت وای نت در این رابطه نوشت: از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ریاض و تهران می‌تواند زیان‌های جبران ناپذیری به روند پیشبرد توافق ابراهیم به همراه داشته باشد و باعث خواهد شد بزرگترین برگ برنده‌ای که نتانیاهو هنگام بازگشت به دفتر نخست وزیری قول رو کردن آن را داده بود از دستش گرفته شود.
به نوشته این تحلیلگر، ظاهرا سعودی‌ها هم دریافته‌اند که اسرائیل ارتش واقعی و مورد اعتمادی در اختیار ندارد، حال در چنین شرایطی آیا رؤیای احداث خط آهن حیفا به عربستان امکان تحقق پیدا خواهد کرد؟
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: از لحاظ عملی می‌توان گفت تصمیم عربستان در از سرگیری روابط با ایران در واقع انداختن آب دهان به صورت اسرائیل است.
وی افزود: اسرائیل باید به شدت از این امر احساس نگرانی کند زیرا ظاهرا سعودی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که اسرائیل واقعا توانایی استفاده از گزینه نظامی را ندارد.


آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید


شنبه 20 اسفند 1401 - 11:24:14