قرص‌های ایرانی کرونا در انتظار اخذ مجوز

شنبه 4 دی 1400 - 13:56:15
قرص‌های ایرانی کرونا در انتظار اخذ مجوز

تهران- الکوثر: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: برخی از شرکت‌های داروسازی داخلی، توانایی ساخت قرص‌های ضد کرونا را دارند و منتظر تاییدیه سازمان غذا و دارو هستند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حمیدرضا جماعتی، در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: مطالعاتی که در آمریکا انجام شده نشان داد کارایی واکسن کرونا بعد از ٢۵ هفته در برابر دلتا به زیر ۴٠ درصد و در برابر امیکرون به زیر ١٠ درصد رسیده است اما با تزریق دوز سوم کارایی آن به بیش از ٧۵ درصد در برابر امیکرون می‌رسد، بنابراین وزارت بهداشت تاکید به دوز سوم واکسن کرونا دارد.

جماعتی ادامه داد: مطالعات بالینی بر روی واکسن‌های داخلی نشان داده است که کارایی واکسن های داخلی نسبت به خارجی بیشتر است. تولیدکنندگان واکسن داخلی در حال بررسی اثربخشی واکسن در برابر امیکرون هستند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، درباره استفاده از دو داروی پکسلویید و مولنوپیراویر برای درمان کرونا در ایران بیان کرد: با توجه به کارایی این قرصها پیش بینی را می‌کنیم که با مصرف آنها بتوانیم به کنترل بیماری کمک کنیم، اگرچه کنترل بیماری با پیشگیری به کمک تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌ها نخستین و بهترین راهکار است و در سازمان غذا و دارو بررسی این دارو‌ها در حال انجام است. 

او افزود: چند روز گذشته سازمان غذا و داروی آمریکا دو قرص درمان کرونا را اپرو (تایید) کرد. برخی از شرکت‌های داروسازی داخلی، توانایی ساخت قرص های پکسلویید و مولنوپیراویر را دارند اما منتظر اخذ مجوز تولید از سازمان غذا و دارو هستند.

جماعتی ادامه داد: پکسلویید تا ۷۰ درصد و مولنی پیراویر تا ۳۰ درصد می‌تواند از پیشرفت بیماری و بستری در بیمارستان پیشگیری کند و اگر در افرادی که ریسک تشدید بیماری را دارند، استفاده شود موثر خواهد بود.

جماعتی با اشاره به علائم کرونا گفت: تب، سرفه و گلو درد مهمترین علامت ابتلا به امیکرون است البته ضعف، بی حالی، کوفتگی، درد عضلانی، سردرد و درد‌های گوارشی هم می‌تواند با توجه به شرایط جسمانی افراد بروز پیدا کنند. باید توجه داشت که وقتی در یک کشور، سویه‌ای غالب می‌شود همه علائم را ناشی از آن سویه می‌دانیم و هنوز درمان اساسی استفاده از کورتئواستروئید و توسیلیزومب است و در افرادی که نیاز به بستری ندارند، درمان‌ها علامتی است.

خطر اوج‌گیری اُمیکرون در کشور طی سه هفته آینده

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره اینکه آیا امیکرون پایان پاندمی کروناست، ادامه داد: هنوز اطلاعات کافی درباره شدت بیماری زایی ویروس و میزان مرگ و میر نداریم. در چند هفته آینده اگر ببینم که میزان بستری و مرگ و میر کمتر است، می‌توان این نوید را داد که با توجه به واکسیناسیون‌ و داروهای خوراکی ضد ویروس و رعایت نکات بهداشتی به کنترل پاندمی در کشور رسیده ایم اما اگر پروتکل‌ها رعایت نشود و واکسیناسیون انجام نشود، حداقل سه تا ۴ هفته آینده با اوج امیکرون در ایران مواجه می‌شویم.

جماعتی تصریح کرد: باید توجه داشت وقتی سویه ای را به یک کشور نسبت می‌دهند به معنای بروز در آن کشور نیست بلکه ویروس‌ها در گردش‌ها بین کشورها دچار جهش می‌شوند و گاهی جهش‌ها منجر به قدرتمندتر شدن ویروس و گاهی منجر به ضعیف شدن آن می‌شود، واکسن زدن از گردش و جهش ویروس جلوگیری می‌کند و انتقال ویروس را کند می‌کند، در نتیجه جهش‌ها کاهش پیدا می‌کند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره اینکه آیا به میزان کافی واکسن برای دوز سوم تامین شده است، گفت: پیش بینی‌ها برای تامین دوز سوم صورت گرفته است و واکسن‌های تولید داخل برای تزریق دوز سوم کفایت می‌کند و تمام افراد بالای ١٨ قبل از آنکه امیکرون سویه غالب در کشور باشد، دوز سوم را تزریق و به ایمنی لازم در برابر ویروس دست پیدا کنند.

جماعتی درباره حضوری بودن مدارس و مراکز آموزشی افزود: توصیه ما این است که اگر قرار است مدارس به صورت حضوری باشد حتما باید دستورالعمل‌های بهداشتی شامل زدن ماسک، فاصله گذاری، شست و شوی مداوم دست‌ها، تهویه مناسب کلاس‌ها رعایت شود چرا که کودکان می‌توانند ویروس را به خانواده منتقل کنند، همچنین وزارت آموزش و پرورش به همراه اولیای مدرسه شرایط لازم را برای حضور دانش آموزان تامین کنند تا موجب آسیب به دانش آموزان و خانواده نشوند و دانش آموزان کانونی برای پیک بعدی کرونا نشوند.

تفاوت‌های امیکرون با سویه‌های قبلی

جماعتی درباره تفاوت‌های امیکرون با دلتا و سویه‌های قبلی، گفت: باید توجه داشت امیکرون از نظر سرایت زایی نسبت به ویروس دلتا تقریبا سه برابر سرایت زایی بیشتری دارد. زمانیکه یک نفر مبتلا می‌شود، می‌تواند ویروس را به ۱۰ نفر دیگر هم انتقال دهد، بنابراین این ویروس نسبت به جهش های قبل بیش از ۵۰ برابر جهش پیدا کرده و این سبب شده که ما در مورد رفتار ویروس هنوز اطلاعات کافی نداشته باشیم و منتظر مطالعات بیشتری هستیم تا بر این اساس بتوانیم تصمیم گیری های لازم را برای جلوگیری از این ویروس انجام دهیم.

او ادامه داد: در بسیاری از کشورهای اروپایی امیکرون ویروس غالب است و در آمریکا تا حدود ۷۳ درصد این سویه شیوع پیدا کرده است. بر اساس آخرین گزارش ‌تمام کشورهای دنیا آلوده به امیکرون شده اند، در حال حاضر در کشورهای اروپایی بیشترین سنی که گرفتار این ویروس می‌شوند، سنین ۲۰ تا ۳۰ سال و افراد بالای ۶٠ سال هستند.

جماعتی بیان کرد: کشورهای دنیا دیگر دوز بوستر را قبول ندارند و دوز سوم را در مقابل امیکرون به عنوان دوز تکمیل کننده در نظر می‌گیرند. توصیه ما حتی به واکسیناسیون ۵ تا ۱۱ سال هم است. با توجه به بازگشایی حضوری مدارس که ممکن است سبب انتشار امیکرون شود توصیه می‌کنیم در این سنین هم واکسیناسیون داشته باشیم. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


شنبه 4 دی 1400 - 13:43:27