تهران و دمشق ؛ روابطی با ابعاد راهبردی

سه شنبه 9 آذر 1400 - 16:13:51
تهران و دمشق ؛ روابطی با ابعاد راهبردی

تهران - الکوثر : نمایشگاه اختصاصی ایران در سوریه با حضور ۱۴۶ شرکت ایرانی در حوز‌های دارویی، ماشین آلات، کشتیرانی، خدمات آب، منسوجات، خدمات الکترونیکی، خدمات فنی مهندسی و شرکت‌های دانش بنیان روز دوشنبه در دمشق گشایش یافت .

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، همزمان با برپایی این نمایشگاه "رضا فاطمی امین " وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در صدر هیاتی از مسوولان و فعالان اقتصادی به سوریه سفر کرده است .اهداف سفر هیات ایرانی به سوریه  بر جنبه های اقتصادی در زمینه های تجاری، صنعتی و سرمایه گذاری متمرکز است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران پس از دیدار با  "بسام طعمه "  وزیر نفت و معدن سوریه و " عمرو سالم" وزیر تجارت داخلی این کشور و رایزنی در زمینه روابط اقتصادی دو کشورگفت ؛  نگاه تهران و دمشق در مرحله آتی دستیابی به سرمایه گذاری مشترک و در مرحله بعد صادرات به کشورهای منطقه است تا بتوانیم در مسیر تامین منافع دو کشور گام برداریم.

حضور ایران در بازار سوریه محدود به صادرات نفت و کالاهای غیرنفتی نیست . شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی و برخی شرکت‌های صنعتی قبل از شروع بحران داخلی سوریه، نقش فعالی در بازار این کشور داشتند وپروژه‌های خدمات فنی و مهندسی و سرمایه‌گذاری مختلفی را به ارزش حدود ۲.۵ میلیارد دلار در این کشور در زمینه‌های مختلف اجرا کرده‌اند .

بر اساس آمارهای مرکز تجارت بین‌الملل (ITC) صادرات ایران به سوریه در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۲۰ میلیون دلار بوده است که سهم ۳ درصدی از بازار این کشور و کسب رتبه هفتم توسط ایران را در بازار سوریه در سال مذکور نشان می‌دهد. پیش بینی می شود طبق برنامه ریزی های انجام شده، تا سال ۱۴۰۴، حجم مبادلات بین ایران و سوریه  به ۲ میلیارد دلار برسد .

در این زمینه موافقت‌نامه‌های متنوعی از جمله موافقتنامه اجتناب ازاخذ مالیات مضاعف، موافقتنامه همکاری نمایشگاهی، موافقتنامه تجاری، گمرکی و بازرگانی و موافقتنامه حمل‌ونقل امضا شده که دارای اهمیتی راهبردی است.

سعید خطیب زاده؛ سخنگوی وزارت امور خارجه  ایران  نیز با بیان اینکه روابط ایران و سوریه، روابطی با ابعاد راهبردی است، اظهار داشت که  یکی از این ابعاد، روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و سوریه است.

با این حال رسیدن به اهداف مورد نظر و افزایش سطح مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور نیازمند فراهم کردن شرایط و برخی الزامات از سوی دو طرف است .از جمله مهم‌ترین این شرایط و الزامات می‌توان به برقراری روابط بانکی بین دو کشور به منظور امکان مبادله پول توسط تجار،رفع موانع و محدودیت‌های صادراتی و وارداتی و تسهیل ارتباطات میان فعالان بخش خصوصی دو کشورازطریق برپایی نمایشگاه و برگزاری همایش‌های مشترک تجاری اشاره کرد .

ازنگاه "شفیق دیوب "سفیر سوریه در تهران  روابط بین دو کشوراکنون گسترده و متنوع شده است و چشم انداز‌روشنی  برای گسترش این روابط به خصوص در زمینه‌های اقتصادی و علمی و فناوری و بهداشتی و گردشگری و علمی  ومبادله تجاری و در همه زمینه‌ها وجود دارد . با توجه به این زمینه ها و حضور پرنگ بخش خصوصی درنمایشگاه تجاری ایران در سوریه، انتظار می رود توافقات  تازه ای در زمینه پروژه‌های مشترک میان دو کشورحاصل شود .

روابط ایران وسوریه از موانع و کارشکنی های زیادی عبور کرده و اکنون در مسیر درستی به پیش می‌رود و ماهیت راهبردی به خود گرفته است . در این مسیر همچنانکه ایران در مقابله با تروریسم در کنارسوریه بود درکمک به روند بازسازی این کشور نیزشریکی قابل اعتماد ومطئن خواهد بود . ایران و سوریه  در حال ترسیم نقشه توسعه فعال همکاری های اقتصادی و تجاری برای مقابله با تحریم های ظالمانه دشمنان هستند و قطعا" می توانند  در کنار هم در مبارزه با تروریسم اقتصادی و کمک به مردم دو کشور، گام‌های بلندی بردارند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


سه شنبه 9 آذر 1400 - 16:7:9