هاآرتص:

اسرائیل از دست ایران به آمریکا پناه می‌برد

پنج شنبه 1 مهر 1400 - 18:48:0
اسرائیل از دست ایران به آمریکا پناه می‌برد

تهران- الکوثر: یک روزنامه چاپ تل آویو در گزارشی نوشت اسرائیل برای دریافت حمایت نظامی و دیپلماتیک بیشتر در مواجهه با ایران باید روابط با آمریکا را عمق بیشتری ببخشد تا بتواند از پشتیبانی دیپلماتیک و نظامی واشنگتن برخوردار شود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی با تکرار ادعای اسرائیل مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ ای ایران و این ادعا که ایران اکنون از نظر در اختیار داشتن دانش هسته‌ ای و مواد شکافت‌ پذیر کافی برای تولید یک سلاح اتمی در "آستانه تبدیل شدن به کشوری هسته‌ای" قرار دارد، نوشت: طبق مقاله‌ای از ایهود باراک، نخست وزیر و وزیر امور خارجه و وزیر دفاع پیشین اسرائیل که هفته‌ گذشته در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شده بود، این موضوع یک واقعیت راهبردی است که اسرائیل امروز باید با آن دست و پنجه نرم کند. 

هاآرتص با اشاره به کارشکنی‌های بنیامین نتانیاهو در شکل‌ گیری توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌ های جهانی در سال ۲۰۱۵، نوشت: نتانیاهو از نزدیکی روابط آمریکا و ایران بسیار هراس داشت و به شدت روی دیپلماسی و عملیات‌ نظامی برای کارشکنی در آن سرمایه‌ گذاری می‌ کرد. اما او، هم در زمینه بهبود روابط این دو کشور در آینده شکست خورد و هم در زمینه ایجاد گفتمانی میان ایران و اسرائیل در راستای کاهش تنش‌ ها و جلوگیری از جنگی که هیچ یک از دو طرف آن را نمی‌خواهند.

این روزنامه با مطرح کردن این که اسرائیل تا کنون نتوانسته است به روش‌های دیپلماتیک حتی غیر مستقیم، گفتمانی با ایران شکل دهد که بتواند به پرداختن به مسائل منطقه‌ای و کاهش تنش‌های دوجانبه منجر شود، می‌نویسد: ایهود باراک همچنین در مقاله‌ اش مطرح کرد که عملیات نظامی اسرائیل برای حمله به تاسیسات اتمی ایران به روشی که تا چندین سال بتواند از گذر ایران از «آستانه» جلوگیری کند، دیگر شدنی نیست.

به گفته او، حتی آمریکا که ارتش آن از ارتش اسرائیل بسیار قوی‌ تر است، برنامه‌ ای عملیاتی برای حمله به ایران یا تمایلی به این کار ندارد. ایهود باراک نتیجه‌ گیری می‌ کند که اسرائیل باید روابط خود با آمریکا را عمق بیشتری ببخشد و به دنبال دریافت کمک‌ های دیپلماتیک و نظامی بیشتری باشد.

این روزنامه می‌ افزاید: تجربه نشان داده است وقتی اسرائیل با مشکلی امنیتی کلنجار می‌ رود، به آمریکا بیشتر تکیه می‌کند. همچنین سعی می‌کند سیاست ابهام هسته‌ ای‌ اش را دوباره امتحان کند که طبق آن، از تایید گزارش رسانه‌ های خارجی درباره توان هسته‌ ای‌ اش امتناع و از انجام دادن آزمایش‌های هسته‌ای یا عنوان کردن این که تسلیحات هسته‌ای دارد، خودداری می‌کند.

هاآرتص همچنین آورده است: محدودیت اصلی پیش روی اسرائیل برای پایان بخشیدن به سیاست حفظ ابهام پیرامون توان هسته‌ ای‌ اش، تعهد آن به آمریکا در نشان دادن خویشتن‌ داری است. در عوض این تعهد، آمریکا پناهی دیپلماتیک برای تاسیسات هسته‌ای دیمونای اسرائیل و تولیدات آن فراهم می‌کند که از آن‌ها در برابر طرح‌های بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات هسته ای حفاظت می‌کند.

در بخش پایانی این گزارش مطرح شد: نفتالی بنت نمی خواهد این تفاهم با واشنگتن را که در دیدار اخیرش با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم درباره آن حرف زده بود، بر هم بریزد. اما با افزایش ذخایر اورانیوم ایران، او تحت فشار قرار خواهد گرفت تا درباره تفاهم با واشنگتن بر سر این موضوع، تجدید نظر کند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید

از صفحه محرم الکوثر فارسی دیدن کنید


پنج شنبه 1 مهر 1400 - 18:47:30