رای الیوم:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه رای الیوم در مقالهای نوشت: جمهوری اسلامی ایران در محافل سیاسی، امنیتی و فرهنگی شاهد اجماع در خصوص لزوم پاسخ مستقیم به ترور محسن فخریزاده، دانشمند هستهای، است.
به نظر میرسد همه موافقند این عملیات که از سوی تیم ترور موساد اسرائیل انجام شده، در چارچوب دستیابی به دو هدف کاملاً واضح بوده است. نخست تضعیف برنامه هستهای و موشکی ایران و دوم ایجاد موانع در راه بازگشت جو بایدن به توافق هستهای ایران است تا برخلاف قولهایی که او در جریان مبارزات انتخاباتی داده بود نتواند به توافقنامه هستهای ایران بازگردد.
ما ذرهای شک نداریم که دولت دونالد ترامپ در این روند دخالت دارد. ترامپ، از زمان خروج یک جانبه از برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هستهای ایران)، در تلاش برای به زانو درآوردن ایران یا گرفتن یک عکس یادگاری با مقامات ایرانی بود -همانطور که در قبال کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، انجام داد- تا به خود در پیشبرد سیاست خارجیاش کمک کند، از این رو انواع فشارها را بر تهران وارد کرد.
او سیاست فشار حداکثری را -که در چارچوب هیچ اخلاقی نمیگنجد- بر ایران اعمال کرد و با توجه به بحران همهگیر کرونا و به دلیل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران، تعداد زیادی از مردم این کشور را به کام مرگ فرستاد، تا حداکثر مجازات را علیه ایران و مردم این کشور اعمال کند؛ بنابراین با توجه به شکست و ناکامی سختی که ترامپ در به زانو درآوردن ملت ایران که تومار شاه دیکتاتور و بیرحم را با یک انقلاب اسلامی در هم پیچید و هشت سال در دفاع از سرزمین خود جنگید، دولت ترامپ بر آن شد تا چراغ سبز برای انجام ترورها در داخل ایران بدهد.
از طرف دیگر با توجه به اینکه ترامپ میداند در صورتی که ایران بخواهد پاسخ بدهد، پاسخ سختی خواهد داد که در همه جهان سر و صدا خواهد کرد، به نظر میرسد که دولت او در حال پیشبرد سیاست تنشزدایی با ایران است یا میتوان ادعا کرد که مقامات آمریکا اقداماتی را برای کاهش خطر واکنش ایران به نیروهای خود و دیپلمات هایش در منطقه انجام داده است.
نشانههای تنشزدایی را میتوان دید؛ چراکه آمریکا بیش از نیمی از دیپلماتهای خود را از عراق خارج کرده است. این یک اقدام احتیاطی است که ترامپ برای فرار از تکرار شبح ترور سفیر آمریکا در بنغازی که در سال 2012 اتفاق افتاد انجام داد، این حوادث در بنغازی دلیل اصلی شکست هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل دونالد ترامپ بود.
نشانه دوم نیز مطالبی است که توسط پایگاه خبری دیلی بیست به بیرون درز کرده است، این پایگاه خبری اعلام کرد: ترامپ از مایک پمپئو، وزیر امور خارجهاش، خواسته است بدون اینکه با ایران در یک جنگ همه جانبه وارد شود فشار بیرحمانهای را بر ضد این کشور اعمال کند.
این اقدامات در چارچوب راهبرد دونالد ترامپ، یعنی خاتمه دادن به جنگهای ابدی آمریکا قرار دارد. ما معتقدیم که این حرکات مرحله اولیه و زودهنگام مبارزات انتخاباتی سال 2024 است. برای ترامپ امکان جنگ با ایران وجود ندارد، چرا که وی خواستار خروج نیروهای آمریکایی از منطقه و پایان دادن به جنگهای بیفایده است. با این حال، همه این مسائل، مانع از هماهنگی امنیتی آمریکا در بالاترین سطح با اسرائیل نمیشود تا از واکنش قاطع ایران جلوگیری کند یا اثرات احتمالی آن را بر اسرائیل کاهش دهد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
دو شنبه 17 آذر 1399 - 9:17:31